Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bostanoğlu: MİLGEM, Türk milletinin omuzlarında yükselen bir projedir

Bostanoğlu: MİLGEM, Türk milletinin omuzlarında yükselen bir projedir

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, MİLGEM projesinin Türk milletinin omuzlarında yükselen bir proje olduğunu söyledi. Bostanoğlu, “MİLGEM, milli olarak geliştirilen, kritik görev sistemlerinin tek bir platformda buluştuğu...

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 16:44
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, MİLGEM projesinin Türk milletinin omuzlarında yükselen bir proje olduğunu söyledi. Bostanoğlu, “MİLGEM, milli olarak geliştirilen, kritik görev sistemlerinin tek bir platformda buluştuğu örnek bir projedir.” dedi.

İstanbul Tersane Komutanlığı’nda düzenlenen ve MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen ikinci gemi olan TCG Büyükada’nın hizmete giriş ve Burgazada’nın ise ilk kaynak törenine; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel katıldı.

Törende konuşan Oramiral Bülent Bostanoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümüne yaklaştığımız bu dönemde milletimiz ve Türk deniz kuvvetleri için gurur kaynağı olan günlerden birini daha yaşıyoruz.” dedi.

Tamamen milli olarak tasarlanan MİLGEM korvetinin dizayn ve inşa çalışmalarına 2004 yılından itibaren başlandığını kaydeden Bostanoğlu, “MİLGEM projesi, yerli imkanlarla küresel ölçekte neler yapılabileceğini gösteren, işçisinden mühendisine tamamen Türk milletinin omuzlarında yükselen, milli olarak geliştirilen, kritik görev sistemlerinin tek bir platformda buluştuğu örnek bir projedir.” ifadelerini kullandı.

Bostanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İki yıl önce bugün MİLGEM projesinin ilk gemisi olan Heybeliada, o zamandan bugüne Atlas okyanusu ve çevre denizlerimizde şanlı bayrağımızı dalgalandırmış, dost ve müttefik birçok ülkeye liman ziyaretleri icra etmiş, katıldığı harekat ve tatbikatlarda kendisine verilen her türlü görevi büyük bir başarı ile tamamlamış, böylece Türk milletinin güvenine mazhar olmuştur. Heybeliada’nın kardeşi olan Büyükada’nın da yüce Türk milletine başarıyla hizmet edeceğine tüm kalbimle inanıyorum.”

‘BURGAZADA VE KINALIADA, İSTANBUL TERSANE KOMUTANLIĞI’NDA İNŞA EDİLECEK.

Bülent Bostanoğlu, “MİLGEM projesi kapsamında 3. ve 4. Gemiler olan Burgazada ve Kınalıada’nın inşası İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleştirilecektir. Bugün Burgazada için yapılacak ilk kaynak ile MİLGEM projesinin sürekliliği perçinlenmiş olacaktır.” diye konuştu.

Bostanoğlu, konuşmasının sonunda projeye destek veren başta Başbakan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.