Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Meclisi'nde Aziz Nesin'in hikayelerine benzer gelişme

Buca Meclisi'nde Aziz Nesin'in hikayelerine benzer gelişme

Buca Belediyesi Temmuz ayı oturumunda ilginç bir ayrıntı yoğun gündem arasında kaynayıp gitti. Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez'in başarılı öğrencilere bin 500 lira burs verilsin önerisi komisyonlar tarafından reddedildi. İşin tuhaf tarafı, bin 500 liralık bursa hayır diyen komisyon üyeleri bu uğurda karar verene kadar 12 kez toplandı ve tam '6 bin lira' harcama yaptı

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 14:51
Bünyamin DOBRUCALI- HABER SERVİSİ/ Tartışmaları, sürekli tansiyonun yüksekliği ve gergin dakikalarıyla Buca Belediyesi Meclisi kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Aslında CHP, AK Parti ve Bağımsızlar arasındaki tartışmalı anlar meclisin gündem maddelerinin gölgede kalmasına da yol açıyor bir anlamda. Temmuz ayı olağan toplantısında da gündem yine tartışma, kavga ve çekişmeydi. Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu'nun 7-8 ayrı konuda Başkan Tatı ve Buca-Mar'ı 'suçlayan ve savcıları göreve çağıran' konuşması, ardından AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan'ın, Başkan Tatı'nın gelini Vildan Tatı'ya kadro mu açılmak isteniyor diye başlayan ve 4-5 ayrı konuda ciddi eleştiri ve suçlama getiren konuşması ister itemez meclisle ilgili haberlerde ön plana çıktı.



OYSA FIKRA GİBİ BİR OLAY GÖLGEDE KALDI
Komisyondan gelen raporların görüşülmesi başlığı altında gündemin 9.Maddesi CHP'li Meclis Üyesi Zekiye Seda Sönmez'in bir önerisiyle ilgiliydi. Sönmez daha önce verdiği sözlü önergede "Buca İlçesi sınırları içinde ikamet eden TÜBİTAK, uluslararası ve bilimsel projelerde başarı kazanan lise öğrencilerine yönelik olarak bir yıl süre ile bin 500 TL Belediye Bursu verilmesini' istemişti. Önerge Hukuk, Plan ve Bütçe, Sosyal Hizmetliler ve Engelliler, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu'nca oy birliği ile reddedilmişti. İşin asıl tuhaf tarafı da bin 500 TL Belediye Bursu önergesine red oyu veren Komisyon üyelerinin bu kararı alana kadar 12 kez toplanmış ve bu toplantılar için Belediye kasasından 6 bin lira para harcanmış olmasıydı.

MUSTAFA ARSLAN'DAN TEPKİ
Aziz Nesin hikayelerine benzeyen konuya dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan 'bin 500 lira verilim mi, vermeyelim mi diye toplanıyorlar. Tam 12 kez toplanıp sonra da 'hayır vermeyelim' kararı alıyorlar. Ama komisyonların bu iş için harcadıkları mesainin karşılığı 6 bin lira. Böyle iş olmaz' diye tepki gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.