Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca'da üçüncü aday: Düşenkalkan

Buca'da üçüncü aday: Düşenkalkan

CHP Buca'da 24 Şubat'taki kongre öncesi eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş adaylığını resmen açıklarken, Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan'ın yol haritası da belli oldu. Son günlerde kulislerde iki adayın birleşeceğine dair iddialar artarken Pazartesi akşamı gerçekleşen toplantıda Benzer, adaylıktan çekilme kararı aldı. Düşenkalkan ise adaylığını resmen açıkladı.

  • Ege Postası
  • 19.02.2013 - 13:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Buca'da 24 Şubat'taki kongreye günler kala hareketlilik arttı. Kulislerde birsüredir kongre öncesi birleşecekleri iddia edilen Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan Pazartesi günü kendilerini destekleyen yapılarla yaptıkları görüşmelerde önemli kararlar aldılar. Benzer adaylıktan çekilme kararı alırken, Düşenkalkan ise adaylığını resmen açıkladı. Benzer'le birlikte hareket eden yapıların kongrede Düşenkalkan'a destek verecekleri öğrenildi. 

CHP Buca’da olağanüstü ilçe kongresi için son düzlük dönüldü. İlçe yönetiminde 9 üyenin istifa etmesi nedeniyle İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve yönetimin düşmesiyle başlayan süreç, Genel Merkez’in Bahri Dal başkanlığında Kayyum atamasıyla devam etmişti. 24 Şubat’taki kongre öncesi eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve bir önceki kongrede 10 oy farkla yarışı kaybeden İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş adaylığını resmi olarak açıklamışlardı. Sürecin başından itibaren s
ahada aday gibi çalışan Hüseyin Benzer ve Harun Düşenkalkan'ın pazar günü yapılacak kongredeki yol haritasıda belli oldu.  Son günlerde kulislerde iki adayın birleşeceğine dair iddialar artarken pazartesi günü yapılan toplantıda Benzer adaylıktan çekilme kararı aldı. Benzer'in toplantıda  ''delegelerin daha sağlıklı düşünmesi için adaylıktan çekiliyorum' dediği öğrenildi.Aynı saatlerde de Düşenkalkan 'adaylık kararını' aldı.  Benzer ve ona destek veren ekiplerin, kongrede Harun Düşenkalkan'ı destekleyecekleri öğrenildi. Böylece 24 Şubat'taki kongrede başkanlık için Gül, Uğraş ve Düşenkalkan arasında bir yarış olacak.



DÜŞENKALKAN'DAN İLÇE'DE ADAYLIK AÇIKLAMASI


Buca’da Benzer’in adaylıktan çekilmesi sonrası Gül ve Uğraş’ın ardından adaylığını açıklayan üçüncü isim Harun Düşenkalkan oldu. İlçe Binası’nda adaylığını açıklayan Düşenkalkan, yereldeki iktidar yolculuğunun ilk adımlarını atmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti ve, “CHP, Buca’da yeni bir parti içi mücadeleye sahne olacak. Yerel liderler, efsane belediye başkanları, kanaat önderleri yetiştiren böylesine önemli bir siyaset merkezinde, Buca’da parti içi yarışın kavga ve atışma değil; partimizin iktidar yolunun kilometre taşlarını birlikte döşeyeceğimiz bir demokratik süreç olduğunu özellikle vurgulamak isterim”dedi.

“YENİ DÜŞMANLAR YARATMAYACAĞIZ”
Başkan Adayı Düşenkalkan, “Duruşu ve yaşam tarzı ile kimilerinin gavur dediği güzel İzmir’in güzide ilçesi Buca’da bu duruşa sahip çıkarak, ilçe kongremizi bir demokrasi şölenine dönüştürme sorumluluğu ile karşı karşıyayız. 24 Şubat’ta yapılacak olağanüstü ilçe kongremiz gibi, parti içi mücadelemizde “halkın iktidarı” hedefinde yan yana duracağımız yol arkadaşlarımızdan yeni düşmanlar yaratmak bize yakışmaz. “ diyerek sözlerine devam etti.

“BAŞARI İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Harun Düşenkalkan, hedeflerini ise şöyle özetledi; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ülkenin kurucu iradesinin herkesi kucaklayan geleneğini yarınlara taşımak, düşmana karşı tek vücut durmak için Buca’da göreve talibiz. Kadın kollarımız, geleceğimiz gençlerimiz, tüm parti emekçilerimizle iki yıl içinde yaşayacağımız seçimlerde başarı öncelikli hedefimiz olacak. Yurttaşlarımızın birlik ve kardeşlik andı olan CHP’nin tüzüğüne uygun olarak; Buca örgütümüzde demokratik, çoğulcu ve katılımcı mekanizmaları kurmak için yola çıkıyoruz. Birlikte karara alan, birlikte uygulayan, etkin ve güçlü bir Buca İlçe Örgütü için yola çıkıyoruz. Yolumuz açık olsun…”

“BUCA’YI AYAĞA KALDIRACAĞIZ”
Kongre yarışında kendinden oldukça emin olduğunun da altını çizen Düşenkalkan, “Biz bu seçimi alıyoruz. Göreve geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bize gelen desteklere dayanarak bunu söylüyorum” dedi ve göreve geldikleri takdirde ilçe başkanlığının kapısını sökerek, halk ile daha barışık, daha dost bir yönetim sergileyeceklerini kaydetti. Düşenkalkan konuşmasının sonunda kapalı kapılar ardından siyaset yapmayacaklarının mesajını verdi.


BENZER’DEN YAZILI AÇIKLAMA
Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Benzer yazılı bir açıklama yaparak adaylıktan çekildiğini duyurdu. Benzer, “Adaylığımı sürdürmekten vazgeçmem hiçbir adayın lehine veya aleyhine yorumlanmamalıdır” derken 24 Şubat’taki kongrenin demokratik ve delegelerin özgür iradeleriyle geçireceği bir kongre olmayacağının altını çizdi.


Benzer yaptığı yazılı açıklama şu ifadeler yer aldı.

Albert Einstein’ın dediği gibi hiçbir sorun onu yaratan yöntemlere başvurularak çözülemez.
Bildiğiniz gibi ilçe yönetim kurulumuzda ki istifalardan sonra bir seçim süreci başladı. Yetkili kurullarımız 24 Şubat’ta yapılmak üzere olağanüstü kongre kararı aldı.
Ben ve arkadaşlarım da örgütümüzün mevcut sorunlarına çözümler üretecek görüş ve önerilerimizi delegelerimiz ve partililerimizle paylaşmaya başladık. Partililerimiz tarafından olumlu ve olumsuz önerilerle karşılaştık. Bu önerileri samimiyetle birbirimizle paylaştık.
Bu çalışmalar sırasında sağduyulu partililerimizden kaynaklanmayan sıkıntılar olduğunu gözlemledik, yapılacak kongre ile sorunların aşılamayacağı kanısına vardık.
Bu kanıya dair nedenleri sizinle paylaşacak olursak;
Bunlardan en önemlisi kongrenin sessiz ve sözsüz olarak yapılmasıdır.
Oysa bu sorunları çözmenin yolu, sorunları eleştirel bir yöntemle tartışarak görüş alışverişinde bulunmak ve ortak bir çözüm üretecek sağlıklı bir yapı oluşturmaktır. Geleceğimiz için bu kadar önemli bir kongre sadece seçim maddesiyle geçiştirilemez. Bu şekilde yapılması büyük bir eksiklik ve delege iradesine saygısızlıktır. Bu kadar boşa ve gereksiz geçirilen süre varken; partililerimizin ve adaylarımızın birkaç saat görüş ve önerileni tartışmaları birbirleriyle paylaşmaları bizden esirgenmiştir.
Bir diğer sorunda bazı parti büyüklerimizin ilçemiz yapısal sorunlarıyla ilgili görüş ve önerilerini açıkça partililerimizle paylaşmayarak gizlilik içerisinde yürütmeleridir. Bu da güvensizlik ve bilgi kirliliği yaratarak sorunların çözümsüzlüğüne neden olmaktadır.
Bunların yanı sıra yaptığımız çarşaf liste ile seçimin yapılması da ilgi görmemiştir. Bu da aday olmak isteyen sağduyulu üyelerin sadece bir gruba üye olmaları durumunda aday olabilecekleri sonucunu doğurmaktadır. Dolaylı olarak seçilme hakları engellenmiş olacaktır. Bu durum kişilere bağlı olmaksızın partiye çalışmak isteyen insanları engellemektedir; birikimli, çalışma arzusunda, iyi insanların görev almalarını zorlaştırmaktadır.
Kongrenin bu şekilde yapılmasının bir nedeni de daha önce provasının yapılmış olmasıdır. Bu kongre bir öncekinin tekrarı gibidir, çözümlere ve geleceğe yönelik değildir. Yine aynı şekilde kapı anahtarlarının kendisinde; aklının ve siyasi iradesinin başkalarında olduğu yapılar oluşturulmaya çalışılmaktadır.
Tüm bunlar göz önüne alındığında mevcut durumu üreten sorunların özüne uygun çözümlerin üretilemeyeceği inancındayım. Sadece mevcut sorunlar olduğu gibi ötelenmekte ve ertelenmektedir.
Mevcut kongremizin demokratik ve delegelerin özgür iradeleriyle geçireceği bir kongre olmayacağı aşikardır. Sadece zorunlu olan kural yerine getirilmiş olacaktır. Çözüm üretemeyeceğimiz bir kongrede aday olmak bizim için anlamsız bir hale gelmektedir.
Bazı partililerimiz kongre sonucunda daha büyük sorunların doğabileceğini belirtmişlerdir. Bundan dolayı aday olmamamız ve bu sorunlarla anılmamamız talep edilmiştir. Tüm bu bahane ve ileride oluşacak yanlışlıklar da katkımızın olmayacağının bilinmesini istiyoruz.
Bundan dolayı adaylığımı sürdüremeyeceğim kararını vermiş bulunuyorum.
Adaylığımı sürdürmekten vazgeçmem hiçbir adayın lehine veya aleyhine yorumlanmamalıdır.
Kalan süreçte tarafsız olarak ve her adaya eşit mesafede olacağımı, bizimle birlikte olan arkadaşların da kendi iradeleriyle hareket edeceklerini sizinle paylaşmak istiyorum.
Tüm bu çalışmalarım sırasında bana ve arkadaşlarıma destek veren ve vermeyen tüm delege ve partililerimize teşekkür ediyorum.
Ayrıca bizim görüş ve önerilerimizi partililerimizle, kamuoyu ile paylaşmamızı sağlayan basın emekçilerine de teşekkürlerimi sunuyorum.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.