Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yerel seçim zirvesi

Büyükşehir'de yerel seçim zirvesi

Yerel seçim yarışının hız kazanması ve adayların açıklanmaya başlaması ile birlikte kolları sıvayan CHP İl Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da katılımıyla bir zirve gerçekleştirdi. Geçtiğimiz dönemlerde örgüt başkanlarının en çok yakındığı konulardan olan ve Başkan Kocoağlu ile görüşemedikleri gerekçesi ile konuyu genel merkeze de taşıdıkları iddia edilen ilçe başkanları ile il yöneticilerinin katıldıkları toplantıda yerel seçim hazırlıkları masaya yatırıldı. Toplantıya damga vuran ise Ali Engin’in “Kiminle bir oy alacaksak, onu aday göstereceğiz” sözleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun “Laf yapmakla büyük adam olunmuyor” mesajları oldu.

  • Ege Postası
  • 24.12.2013 - 13:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP İl Başkanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen zirveye, İl Başkanı Ali Engin ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra ilçe başkanları ve kadın kolları ile gençlik kollarında görevli çok sayıda partili katılım gösterdi. Toplantının basına açık gerçekleşen kısmında, İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, örgüte seslenerek konuşma yaptı. Yerel seçim hazırlıklarının masaya yatırıldığı toplantının ikinci kısmı ise basına kapalı olarak devam etti.

 ENGİN’DEN ÖRGÜTE TEŞEKKÜR

Ana gündem maddesi yerel seçimler olan toplantıda açılış konuşmasını geçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İzmir’de seçime en hazır parti olduğumuzu sürekli ifade ediyoruz. Geçen 20 ayda, toplumun çeşitli kesimleri ile uyum içerisinde, kentimizin, partimizin menfaati için nasıl bir uzlaşma sergilediğimizi, farklı fikirlerin bir arada olduğu bir ortamda, medenice, kavga etmeden nasıl hep beraber gayret içerisinde çalıştığımızı gösterdik. Bu çabayı gösterdiğiniz ve yeni bir siyaset kültürü oluşturduğumuz için, bu dönemde görev alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Önemli bir çaba gösterdik. Bu pozitif kültürün ve birlikte iş yapma kültürünün sandığa yansıyacağını da gördük. Kavga etmeden de güzel işler ve siyaset yapılabildiğini herkese gösterdik” diyerek parti içi barışa vurgu yaptı.

“NEDEN CHP”Yİ HALKA İYİ ANLATMAMIZ LAZIM”

Yerel seçime giden yolda 11 yıllık hükümetin sınıfta kaldığının altını çizen İl Başkanı Engin, “Artık adı yolsuzluklarla anılan bu hükümetin topluma söyleyecek bir şey kalmadı. Ayakkabı kutularında milyon dolarlar, bakanların çocuklarının evlerinden para sayma makineleri çıkıyor. Başbakan da “Neden bana haber vermediniz” diyor. Bunu anlamak mümkün değil. İşte buna demokrasi demek mümkün değil. Artık yeni bir seçeneğe, yeni bir başbakana ve yeni bir iktidara ihtiyaç var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağını ve tüm sorunların çözüleceğini, tekrar ülkemizi dünyaya açan ve itibarlı bir ülke haline getirecek bir başbakan olacağına inanıyoruz. Topluma da bunu anlatmak ve vatandaşı inandırmak lazım. CHP bu ülkeyi yönetebilir. CHP, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğünün yegane bekçisidir. Ülkenin bölünmesinden kaygı duyanların partisidir. İnançlarından dolayı dışlananların partisidir” diye konuştu.

AK PARTİ’YE BAKAN YILDIRIM GÖNDERMESİ

“Bir yerel seçime gidiyoruz ve AKP kendi içerisinden yerel bir aday bulamadı” diyerek sözlerini sürdüren Engin, AK Parti ve Bakan Binali Yıldırım’ı eleştirerek, “ İzmir’de yaşayan, İzmir’in sokaklarını bilen, İzmir’de siyaset yapan birini bulamadılar, Bakan Yıldırım’ı aday yapmak zorunda kaldılar. Türkiye’nin 3’üncü büyük şehrinde, kendisine merkez sağ diyen bir parti İzmir’de bir büyükşehir adayı bulamamıştır. “İzmir’de yatırım yaptı” diye Ulaştırma Bakanı’nı getirdiler. Yaptıkları yatırımlar da dış kredilerle yapılıyor. Yolsuzluklara bakanlar kurulunda göz yuman, eğitim sisteminin çökmesine onay veren bir bakan, komşularımızla uzaklaşmamıza, yalnızlaşmamıza sebep olan bir bakan. Önceden  her hafta sonu İzmir’e gelen ama son beş aydır İzmir’e doğru düzgün uğramayan bir bakan… Böyle bir ortamda seçime gidiyoruz” dedi.

“İZMİR’İ YAĞMALATMAYACAĞIZ”

AK Parti’nin İzmir’e bakışını da sert sözlerle eleştiren Engin, sert bir çıkışın altına imza atarak, şunları kaydetti; “İzmir’e 11 yılda onca yatırım yaptıklarını söylüyorlar. İzmir’e devlet eli ile yapılan yatırım 5 milyar TL. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 yılda yaptığı yatırım ise daha fazla. Bunların iyi işlenmesi lazım. İlçe başkanları olarak buna rahatça cevap verebiliriz. İzmir kendisine 10 yılda yeni bir perspektif çizmiştir. İzmir’in İstanbul’a benzetilmesine karşı direnmiştir. İzmir yağmaya kapalıdır. Buna karşı çıkmak, İzmir’i köy yapmaksa, evet burası köy olsun. Biz İzmir’i yağmalatmayız. Biz yapmaya karşı çıkacağız. Dünyada 200 metropol arasında en sağlıklı büyüyen 4’üncü şehir İzmir’dir ve belediye başkanı da en başarılı belediye başkanı seçilmiştir.”

“KİMİNLE BİR OY FAZLA ALACAKSAK…”

Sözlerinin sonunda AK Parti ve CHP’nin belediyecilik anlayışını kıyaslayan Engin, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz, belediyeciliği yalnız köprü ve viyadük yapmak olarak görmüyor” dedi ve sosyal alanda yapılan yatırımları özetledi. Engin, İzmir’de kalkınmaya öncelik verildiğini de ekleyerek şöyle devam etti; “Önümüzdeki dönem Aziz Kocaoğlu iktidarında İzmir Körfezi yüzülebilir hale getirilecektir. Büyükşehir Belediyesi sadece tramvay için 500 milyar TL yatırım yapacaktır. AKP iktidarının böyle bir yatırımı oldu m? Bunu duyan var m? İşte bunu rahatlıkla savunabiliriz. İzmir’e yaptıkları en büyük yatırım Şakran’daki cezaevidir. Konak Tünelleri’ni daha bitiremediler. Sabuncubeli tünelini yap-işlet-devret ile özel sektöre verdiler. Vatandaş bu yolu parasını ödeyerek kullanmak durumunda kalacak. Ama öbür yanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi tamamen kendi bütçesi ile yaklaşık 500 milyon TL harcayarak fuar yapmaya çalışıyor.” İl Başkanı Engin, sözlerine aday adaylarına gönderdiği şu mesajla son verdi; “Birlik beraberliğimizi koruyacağız. Aday belirleme süreci gayet adil şekilde yürüyor. Kiminle bir oy fazla alacaksak onu aday yapacağız. Bu gerekirse benim, sizlerin siyasi kariyerine mal olsa da… Bu seçimi hedef koyduğumuz gibi yüzde 55-60 oyla alacağız.”

KOCAOĞLU, İLÇE BAŞKANLARINA SESLENDİ

Seçim takviminin hızlandığına vurgu yaparak konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yolumuza devam edelim, sizlerin görüş ve düşüncelerini alalım, tartışarak ve bilgi alışverişinde bulunarak en doğruyu belirleyelim diye bugün burada bir araya geldik. Artık seçim takvimi hızlandı. Belediye başkan adaylarının belirlenmesi hususunda da sürecin daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Şimdi bizi seçime götürecek olan esas güç örgütümüz, il ve ilçe yöneticilerimizdir. Durumumuzu değerlendirelim ve yola çıkalım. Bundan sonra İzmir’in her bölgesini ve tüm semtlerini karış karış gezmeye başlayacağız” sözleri ile seçimlerde izleyecekleri yol haritası hakkında bilgiler aktardı.

“LAFLA BÜYÜK ADAM OLUNMUYOR”

Yoğun bir şekilde 30 ilçenin stratejik planını ve seçim bildirgesini hazırlamakta olduklarını da kaydeden Aziz Kocaoğlu, ilçe başkanlarına seslenerek, “Bu bildirgede, ilçe başkanları da seçim bildirgesi hazırlama, ilçenin eksiklerini tespit etme, yapılması gerekenler konusunda en iyi bilgiye sahip arkadaşlarımız. Kentin sorunlarını tespit edip, bizlere iletecekseniz. Bizi esas ilgilendiren konu olan, yerelde kalkınmayı sağlayacak projeleri değerlendirmek istiyoruz. Bayındır’da yaptığımız çalışmayı, aynen Tire, Kiraz, Beydağ’da da yapmak zorundayız. Orada ne yapılması gerekiyorsa, alanına göre çalışma yürütmek lazım. Kentin ihtiyacını saptayarak, acilen ona göre planlama yapmamız lazım. İnsana dokunmak Lafla büyük adam olunmuyor. İş yaparak oluyor, vatandaşın lokmasını büyüterek kalkınma sağlanıyor. Belediye hizmetlerini yapacağız. Ama kentin kalkınması ile ilgili projeleri de hayata geçireceğiz. Burada lokomotif olan ilçe başkanlarımızdır. İlçe başkanları, belediye başkanlarına belge vermek zorundadır. Biz seçim bildirgemizi vatandaşların önüne koyalım ve bunları yapacağımızı, taahhütlerimizi anlatalım” dedi ve seçim hazırlıklarının hızlandırılması yönünde talebini örgüte iletti.

“KALKINMANIN DESTANINI YAZIYORUZ”

“Biz çok güçlü bir şekilde seçime giriyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Aziz Kocaoğlu, . “Yapmamız gerekenleri yaptık, Kentin kalkınması için altyapı yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. Nerede kalkınmaya, altyapı yatırımlarına ihtiyaç varsa, dengeli bir şekilde çevremizi, doğamızı, havamızı, toprağımızı koruyarak, Türkiye’ye örnek olacak bir kalkınmanın destanını yazıyoruz. 5 sene daha yazmaya da devam edeceğiz. Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye’nin en güçlü kurumu olduk. Bunu biz söylemiyoruz. Dünyanın önde gelen finans değerlendirme kuruluşları söylüyor, biz de ilan ediyoruz. Örgüt olarak, parti olarak, uyum içerisinde çalışıyoruz. Ve bütün belediyelerimize maddi manevi desteği sağlıyoruz. Çalışacağız, üreteceğiz, bu kenti kalkındıracağız. Biz bunun yolunu yöntemini biliyoruz. Kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz. Belediye vardır, bir liraya bir iş yapar, belediye vardır, bir liraya 5 iş yapar. Ve biz bunu yaparken de, şaibesiz yapıyoruz. Belediye vardır, üstünden silindir, geçer üzerinden toz kalkmaz...” ifadeleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücüne vurgu yaptı.

“ÖNEMLİ OLAN BEN DEĞİL, BİZ”

Başkan Kocoağlu adaylık süreci ile ilgili kararından ötürü CHP Genel Merkez’ine de teşekkürlerini sunarak, “Bir tane aday gösterilecekti, bizi tercih ettiler, şükranlarımı sunuyorum. Biz de üzerimize de düşeni yapacağız. Önemli olan ben değil, biz. Önelmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi. Daha da önemlisi ülkemizin geleceği. Biz İzmir olarak, aydınlığı örnek olarak gösterecek tek kentiz. Namusumuzla, dürüstlüğümüz ile, çalmadan, çırpmadan siyaset yapılabileceğini dünyaya örnek olarak gösterdik. Bunu dünya gördü ama öbürleri siyasi gerekçelerle üstünü örtmeye çalışıyor. Ama artık üstü örtülemez oldu. Önümüzdeki süreçte İzmirli hemşerilerimiz, kalkınmadan payını alacak ve refah da artacak” diyerek konuşmasına son verdi.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.