Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den çöp için yeni adım

Büyükşehir'den çöp için yeni adım

Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne IFC'den teknik danışmanlık Büyükşehir'den çöp için yeni adım

  • Ege Postası
  • 13.04.2016 - 14:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yamanlar Dağı eteklerine yapmayı planladığı Kuzey Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde, ÇED sürecinde Orman Bölge Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü nedeniyle kriz yaşanmasına karşın, tesisi yapmak için girişimlerinden vazgeçmedi. Olumsuz görüşün olumluya dönüşmesi için Bakanlıklar düzeyinde girişimlere başlayan Büyükşehir Belediyesi, öte yandan da tesisin çevresel, teknik ve ekonomik açıdan uluslararası standarta olması için Uluslararası Finans Kurumu'ndan (IFC) teknik danışmanlık alacak.

Büyükşehir Belediyesi yıllardır aradıktan sonra bulduğu ve ÇED süreci öncesi ilgili kurumlardan görüş alarak çalışmalarına devam ettiği Kuzey Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili, Orman Bölge Müdürlüğü'nün olumsuz görüşü sonrası ortaya çıkan krizde boş durmadı. Orman Bölge Müdürlüğü'nden yeniden değerlendirme yapılması istendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hem Katı Atık Bertaraf Tesisi hem de İzmir Körfezi projesi ÇED süreciyle ilgili sorunları görüşmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İzmir milletvekili de olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantı talep etti. Hem bakanlıkların hem de Büyükşehir’in ilgili bürokratlarının ÇED süreçleriyle ilgili tüm evraklarını getirip ortaya koymasını, eksiklik varsa tartışıp sonuca bağlamayı önerdi. Çağrıya Bakan Yıldırım'dan olumlu yanıt geldi. Yıldırım, Ankara'ya bekledikleri mesajı verdi. 

Ankara'da yapılacak görüşmeler beklenirken Büyükşehir Belediyesi yeni bir adım daha attı. "Kuzey Bölgesi Entegre Atık Geri Kazanımı ve 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi Projesi"nin çevresel, teknik ve ekonomik açılardan uluslararası standartlara göre geliştirilmesi için, Dünya Bankası Grubu'nun bir üyesi olan ve daha önce pek çok yatırımlara verdiği kredilerle tanınan Uluslararası Finans Şirketi IFC'nden teknik danışmanlık hizmeti alınması için çalışma başlattı. Bu kapsamda IFC ile protokol yapılacak. Alan ve tesisle ilgili rapor hazırlayacak. Bu aşamada IFC'den tesis için kredi kullanımı talebi gündeme gelmedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.