Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de en bonkör meclis üyeleri Konak, Gaziemir, Bornova ve Karabağlar'da

CHP İzmir'de en bonkör meclis üyeleri Konak, Gaziemir, Bornova ve Karabağlar'da

CHP İzmir’de çeşitli dönemlerde ilçe örgütü ve meclis üyelerinin beraber aldıkları karar doğrultusunda meclis üyelerinin,meclis ve komisyonlarda almaya hak kazandığı huzur haklarının bir bölümü ilçe örgütünün kasasına girerken bu bakımdan metropolde en şanslı ilçe örgütleri Karabağlar, Konak, Gaziemir ve Bornova…Yerel seçim sürecinde her ay önemli bir geliri bağış adı altında meclis üyelerinden alan ilçe örgütleri arasında en fazla desteği kasasına koyan 3 bin 400 TL ile Karabağlar...Karşıyaka ve Bayraklı'da ise bu rakam bin TL ‘yi buluyor.

  • Ege Postası
  • 19.02.2013 - 17:09
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de meclis üyelerinin aldıkları huzur haklarının bir bölümü farklı uygulamalarla ‘bağış’ adı altında ilçe örgütlerine aktarılırken, İzmir’de metropol ilçelerde bu konuda en şanslı ilçe örgütleri Karabağlar, Konak, Bornova ve Gaziemir…CHP’de meclis üyelerinin ilçe örgütüne katkısının en az olduğu ilçelerse Bayraklı ve Karşıyaka…

5393 Sayılı Belediye Kanununun 32. maddesi gereğince; Meclis üyelerine, meclis toplantılarına ve komisyonlara katıldıkları her gün için Belediye Başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere Meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödeniyor.

CHP İzmir’de çeşitli dönemlerde ilçe örgütü ve meclis üyelerinin beraber aldıkları karar doğrultusunda huzur haklarının bir bölümü ilçe örgütünün kasasına girerken bu bakımdan metropolde en şanslı ilçe örgütleri Karabağlar, Konak, Gaziemir ve Bornova…Yerel seçim sürecinde her ay önemli bir geliri bağış adı altında meclis üyelerinden alan ilçe örgütleri arasında en fazla desteği kasasına koyan 3 bin 400 TL ile Karabağlar... Bayraklı’da ise örgütün kasasına meclis oturumları sonrası giren aylık maksimum para 440 TL… Komisyonlardan da her ay yaklaşık 600 TL’lik ilçe kasasına katkı geliyor. Toplamda ise bin TL’yi anca bulan bir meblağ ortaya çıkıyor.

KARABAĞLAR’DA FARK YARATAN İSİM BATIHAN

24 CHP’li meclis üyesine sahip olan Karabağlar İlçe Örgütü’ne meclis üyelerinin katkısıyla ayda kasaya giren meblağ 3 bin 400 TL… CHP’li meclis üyelerinin komisyon ve oturumlarından elde ettikleri gelirin içinden her ay otomatik olarak 100 TL bağış kesiliyor. 24 meclis üyesinin maksimum ay da ilçe örgütüne bağışı 2 bin 400 TL olurken, 
Karabağlar’ın ilçe örgütleri arasında meclis üyelerinden kasaya en fazla para giren ilçe olmasında farkı yaratan en önemli isim meclis üyeliğinin dışında Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı olan Abdulvahap Batıhan… Ayda bin TL ek olarak bağış yapan Batıhan ilçe örgütüne önemli bir maddi destek sağlamış oluyor.

ÇAPIN DÖNEMİNDE BAŞLADI DÜNDAR’LA DEVAM ETTİ

Bornova'da ise CHP'li meclis üyeleri yıllardır yaptıkları uygulamayla dikkat çekiyor. CHP'li meclis üyeleri meclis oturumuna katılım huzur haklarının tamamını ilçe örgütüne bağışlıyor. Eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve eski İlçe Başkanı Ertürk Çapın döneminde başlatılan uygulama, mevcut Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar döneminde de devam etti. 2013'le birlikte meclis oturumuna katılım huzur hakkı olarak 95 lira alan meclis üyeleri bu rakamı otomatikman ilçe örgütüne bağışlıyor. 25 meclis üyesinden 21'i bu uygulamada yer alırken diğer 4 meclis üyesinden ilçe örgütünün isteğiyle bağış alınmıyor. Ayda bir defa senede 14 defa meclis oturumu yapan Bornova'da böylelikle ilçe örgütünün kasasına ayda yaklaşık 2 bin TL para girerken senede bu rakam 28 bin TL'yi buluyor. Meclis üyelerinin komisyonlardan aldıkları huzur hakları ise kendilerine kalıyor.

KONAK’TA 50 TL’DEN 100 TL’YE ÇIKTI
Meclis üyelerinden önemli bir bağış yardımı gören ilçelerden biride CHP Konak Örgütü…2012 yılında meclis üyelerinin her ay huzur haklarından ilçe örgütüne aktardıkları bağışın miktarı 50 TL iken 2013 yılı itibariyle meclis üyeleri aldıkları karar doğrultusunda rakamı 100 TL’ye çıkardı. Böylece 29 meclis üyesinin bulunduğu Konak’ta ayda ilçenin kasasına giren maksimum rakam 2 bin 900 TL’yi buluyor.

EN AZ KATKI BAYRAKLI’DA
Metropol ilçe örgütleri arasında meclis üyelerinin en az bağış yaptığı ilçe ise Bayraklı…Bayraklı’da meclis üyeleri 93 TL huzur hakkı alırken 24 CHP’li meclis üyesi ayda iki defa girdikleri meclis oturumlarından toplamda elde ettiği 186 TL’nin yüzde 10’luk kısmını otomatik olarak ilçe örgütüne bağışlıyor. Aylık ike defa meclis oturumu sonucunda ilçeye maksimum katkı 430 TL oluyor. Meclis üyelerinin komisyonlardan elde ettikleri gelirinde de yüzde 10’luk kısmı bağış altında ilçe örgütüne kalıyor. Bu rakamda komisyonların toplanmasına göre değişirken ayda yaklaşık 600 TL’lik bir rakam ortaya çıkarıyor. Meclis üyelerinin Bayraklı İlçe Örgütüne aktardığı bağış toplamda bin TL’yi anca buluyor.

ÇİĞLİ’DE 1 OTURUM İLÇEYE
Çiğli’de ise farklı bir uygulama yapılıyor. Ayda iki defa meclis oturumunun yapıldığı Çiğli’de üyeler bir oturumdan elde ettikleri huzur hakkının tamamını ilçe örgütüne bağışlıyor. 21 CHP’li meclis üyesinin bulunduğu ve oturum başına 79 TL huzur hakkının alındığı Çiğli’de böylece ay da İlçe örgütünün kasasına maksimum bin 650 TL girmiş oluyor.

KARŞIYAKA’DA TERS ORANTI
İzmir’de CHP’li meclis üyesinin en fazla olduğu ilçe olan Karşıyaka’da bağış doğru orantılı bir şekilde yükselmiyor. 34 CHP’li üyenin bulunduğu Karşıyaka’da önceden alınan karar doğrultusunda ayda gerçekleşen iki meclis oturumu ve 13 komisyondan meclis üyelerinin elde ettiği huzur haklarının toplamda yüzde 10’luk kısmı ilçe örgütünün kasasına bağış olarak giriyor. 87 TL huzur hakkının alındığı Karşıyaka’da toplamda ilçe örgütünün kasasına 1000 – 1200 TL arasında bir meblağ giriyor.

BUCA’DA 50 TL’LİK BAĞIŞ
CHP Buca’da ise Adnan Öztekin,Rıza Zayıfoğlu ve Lokman Fazla’nın partiden istifa etmeleriyle mecliste 23 CHP’li meclis üyesi kalırken, ilçe örgütüne elde edilen huzur haklarından her ay bağış olarak verilen rakam 50 TL…Böylece ay da Buca İlçe Örgütü’nün kasasına meclis üyelerinden katkı maksimum bin 150 TL oluyor.

GAZİEMİR’DE ÜYELERDEN 125 TL
Gaziemir’de de Buca ve Konak’la benzer bir sistem uygulanıyor. Meclis üyelerinin de onayıyla alınan karar doğrultusunda komisyonlara ve oturumlara bakılmaksızın tüm üyelerden ay da 125’er TL otomatik olarak ilçe örgütüne bağış olarak kasaya giriyor. 20 CHP’li meclis üyesinin bulunduğu Gaziemir’de her ay böylelikle 2 bin 500 TL’lik bir katkı meclis üyelerinden yapılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.