Dolar 34,1724
%0.03
Euro 38,1668
%0
Altın 2.914,500
%-0.2
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gönüllü anket rahatsızlık yarattı!

CHP İzmir'de gönüllü anket rahatsızlık yarattı!

Genel Merkez İzmir’de ilçelerde anket çalışmalarını gizlilikle yürütürken, CHP’de adayların açıklanmasına kısa bir süre kala sosyal medya üzerinden kendilerini CHP gönüllüleri olarak adlandıran kişilerin, CHP’nin logosunu, sloganlarını ve resmi internet adresini de kullanarak belediye başkan adaylarına yönelik başlattığı anket çalışması dikkat çekti. Aday adaylarından bir çoğu sosyal medyada kişisel hesaplarından partililere 'oy kullanın' çağrısında bulunurken, İl Başkanı Ali Engin, “ İtibar etmeyin” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 13:49
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de aday adayları sahada non-stop çalışmalarını sürdürürken, gözler bir yandan da adayların belirlenmesinde en etkin yöntem olarak öne çıkan anketlere çevrildi.

Genel Merkez İzmir’de ilçelerde anket çalışmalarını gizlilikle yürütürken, CHP’de adayların açıklanmasına kısa bir süre kala sosyal medya üzerinden kendilerini CHP gönüllüleri olarak adlandıran kişilerin, CHP’nin logosunu, sloganlarını ve resmi internet adresini de kullanarak 30 ilçe ve Büyükşehir'de belediye başkan adaylarına yönelik başlattığı anket çalışması dikkat çekti.


4 Aralık’ta izmirchp.com adresiyle ‘CHP İzmir yerel seçim aday anketleri’ adı altında başlatılan çalışmanın amacının seçmen iradesini en iyi şekilde ortaya koyarak ilgili mecralara ulaştırmak olduğu vurgusunun yapılması aday adaylarını da harekete geçirdi. Bir çok aday adayı kendilerine ait Facebook ve Twitter hesaplarından partilileri oy kullanmaya davet ederken,partililer ve aday adayları arasında ‘anket çalışmasını İl Başkanlığı ve Genel Merkez yaptırıyor’ algısının oluşması İl'de rahatsızlık yarattı.

ADAY ADAYLARIMIZ DİKKATLİ OLSUN
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Bizim sosyal medya üzerinden bir anket çalışmamız yok. O tür anketlerle işimiz olmaz. Genel Merkezimiz anket çalışmalarını gizlilikle yürütüyor. Sadece bu anketlerin sonuçları dikkate alınacak. Aday adaylarımızın daha dikkatli olması gerek.Partimizin logosu, internet adresi ve sloganlarının kullanılarak yapılan anketlerle farklı bir hava yaratılmak istenebilir ancak genel Merkezimiz bu tür anketlere itibar etmeyecek” dedi.

NEDEN: GERÇEK ADAYLARI ORTAYA ÇIKARMAK
Sitede yapılan anket çalışmasının nedeni “Seçmen iradesinin en sağlıklı şekilde yansımasını arzu eden bir grup CHP'ye gönül vermiş gönüllü olarak bir karar aldık. Yapılan anket çalışmaları , değişik haber sitelerinde yapılan online anketler ,ardı ardına yayınlanan araştırma raporları... Herkes gibi bizimde kafamızı karıştırdı. Bir araya gelip bir karar aldık. İzmir'in gerçekte istediği adaylar kimlerseçmen iradesi sandıkta karşısında gerçekten kimi görmek istiyor “ sözleriyle açıklanıyor. Anketin amacının ise vatandaşın gerçekte hangi adayı görmek istediği hangi başkanla yola devam etmek istediğinin gerekli mecralara ulaştırmak olduğu belirtiliyor.

GENEL MERKEZ ANKETÖR UYARISI YAPMIŞTI
Yaklaşan yerel seçimler öncesi partilerin oy oranları ve özellikle aday adaylarına yönelik çeşitli firmalarca yapılan anketler artarken, CHP Genel Merkezi de CHP adına araştırma yaptığını söyleyen ve partililerin kimlik ve iletişim bilgilerini isteyen anketörlere itibar edilmemesine yönelik ilçe başkanlıklarına geçtiğimiz günlerde yazı göndermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.