Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de küskünler zirvesi!

CHP İzmir'de küskünler zirvesi!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve İzmir Büyükşehir Belediye Bakanı Aziz Kocaoğlu’nun belediye başkan aday adaylarıyla gerçekleştirdiği ‘gönül alma' toplantısına katılım az olurken, aday adayları sitem etti.Engin'in 'imza topluyorlarmış seçimden sonra hesaplaşırız' sözleri salonda buz gibi hava estirdi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2014 - 12:45
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP’den belediye başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen isimlerle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda  kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Aday gösterilmeyen isimlerin kırgınlıklarını gidermek ve parti çalışmalarına ekipleriyle birlikte katkı koymaları doğrultusunda çağrıda bulunmak adına gerçekleşen toplantıya katılım az oldu. Basına kapalı olarak gerçekleşecek toplantıya 200’ü aşkın aday adayından 45’inin katıldığı belirtildi. Özellikle Buca’da adayların tamamına yakını toplantıya katılmadı. Kocaoğlu ve Engin’in sürecin uzun sürmesi ve kötü yönetilmesine dikkat çektiği, adaylardan kırgınlıkları bir kenara bırakıp ekipleriyle birlikte katkı koymalarını istedikleri öğrenildi. Bir çok aday adayının konuşma yaparak sitemde bulundukları bildirildi. Öte yandan Havagazı akşam saatlerinde yine bir zirveye ev sahipliği yapacak. Kocaoğlu ve Engin adaylarla bir araya gelecek.

KOCAOĞLU: İSİM VERDİM AMA…
CHP’de aday belirleme sürecinde yaşanan sıkıntıları çözmek için yapılan zirve oldukça gergin anlara sahne oldu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Aday adayı süreci çok uzun sürdü. Herkesi yıprattı. Bu kadar sürmesi adeta ilkelceydi.Sürece karışmadım. Aday dayatmadım. Her ilçede 3-4 isim verdim. Gerisine karışmadım. Siyaset uzun soluklu maraton. Sizlerin adayların yanlarında yer alması, onların kazanması partinin kazanması için çalışmanız önemli.Siyasi anlayışımız böyle olmalı. Partililik bilincinin bu olması gerek” dediği öğrenildi.

ENGİN: SÜREÇ KÖTÜ YÖNETİLDİ
Süreçte partililer tarafından en çok eleştiri oklarına hedef olan İl Başkanı Ali Engin'in ise sürecin kötü yönetildiğini söylediği ve topu Genel Merkez’e attığı öğrenildi.  Engin’in, “Adaylarımız aday adaylarından daha değerli olduğu için seçilmedi. Merkez atamasıyla belirlenmesi sancıları arttırmış olabilir. Önseçim olması gerekirdi. Bundan sonra önseçim olması için mücadele edeceğiz. Sürece katkı koymanızı istiyorum. Kırgınlıkları anlayabilirim ama AKP’ye karşı hep beraber mücadele etmemiz gerek. Aylarca yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. ” dediği belirtildi.

“HESAPLAŞIRIZ”
Engin’in konuşmasının sonunda, “Duyuyorum ki seçimden sonra imza toplayacaklarmış. Seçimden sonra hesaplaşmaya hazırım” demesi salonda buz gibi hava estirdi. Bazı aday adaylarının tepki göstermesi üzerine Engin’in “Maksadı aştığım için özür diliyorum. Tüzüğümüzün el verdiği şekilde örgütün istediği şekilde kongreye gitmeye hazırız. Ancak şimdi kaybedecek vaktimiz yok ” dediği öğrenildi.

ÇAKMAK: YAPILANLAR ANTİ DEMOKRATİK
CHP’den Menemen Belediye Başkan aday adayı olan Mehmet Çakmak toplantıda en sert çıkışı yapan isim oldu. Süreçte toplantılara çağrılmadığını organizasyonlarda anons edilmediğini söyleyen Çakmak, “ Yapılanlar anti demokratik uygulamalar. Bizler bu süreci hak etmedik.  Hiçbir yere çağrılmadım. Menemen’de yapılan açılışlarda anons bile edilmedik. Bugün ben bu toplantıya bile çağrılmadım. Böyle bir toplantı olduğunu duyduğum için geldim. Bunlar çok üzücü” dedi. 

SOYLU: KÖTÜ DEĞİL HİÇ YÖNETİLMEDİ
Çiğli’den başkan aday adayı olan, il disiplin kurulu üyesi Birol Soylu toplantıda sesini yükselten isimlerden oldu. Soylu’nun, “ Süreç kötü yönetilmedi hiç yönetilmedi. Adamcılık kayırmacılık yapıldı. Asıl kırgınlığım meclis üyeliklerinde. Profesörler es geçildi. İlkokul mezunları yazıldı.Hangi kriterler uygulandı.Tepkimiz büyük. Bir çok isimde görüyoruz ki tepkili olduğu için toplantıya katılmamış. Yine de kırgınlıkları bir kenara bırakıp AKP’ye karşı birlik olmamız gerek” dediği öğrenildi.

YELEKLİ: BİR TEK AKP ADAYI ARADI
Güzelbahçe Belediye Başkan aday adayı olan ve süreçteki tavırlarıyla herkesin takdirini kazanan Uğur Yelekli’de sitem eden isimler arasında yer aldı. Yelekli’nin, “ Aday olamadım. İlk gün gittim adayın elini sıktım. O gün bugündür ne adayımızdan ne de partiden telefon aldım. Adaylık sürecinde önemli bilgiler topladım. Önemli tespitlerim var. Ancak bugüne kadar sadece beni bir isim aradı. O da AKP adayı…Bize bir teşekkürü bir fazla gördünüz” dediği belirtildi.

TOTUK’TAN BİRLİK ÇAĞRISI
Toplantıda Bayındır’da başkan adayı gösterilen ancak sakatlanması nedeniyle adaylıktan kendi isteğiyle çekilen Ardahan Totuk birlik beraberlik mesajı veren isimlerden oldu. Totuk’un ‘kırgınlıkları bir kenara bırakmamız gerek. Hep beraber çalışalım’ dediği belirtildi.

AKSU’YA PLAKET
Çiğli’den Belediye Başkan aday adayı olan daha sonra kendisine meclis listesinde yer bulan  eski milli atlet Semra Aksu’ya yıllardır kırılmayan koşu rekoru nedeniyle Kocaoğlu’nun plaket verdiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.