Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de rozet öncesi kriz

CHP İzmir'de rozet öncesi kriz

Geçtiğimiz günlerde DP’den istifa eden ve İl Başkanı Ali Engin’le görüştükten sonra CHP’ye ‘tamam’diyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e Perşembe günü CHP rozeti takılacak. Çiçek’in CHP’ye geçecek olması Tire’de CHP’den belediye başkanlığına aday adayı olanları isyan ettirdi. İlçe binası önünde partililerin katılımıyla basın açıklamasına katılan aday adayları ‘Çiçek’le Tire’de seçim kazanılmaz’ dedi.Yaşanan gelişmeler sonrası Tire’den sorumlu il yöneticisi Niyazi Arslan ilçeye giderek Çiçek’in CHP’ye geçişine tepki gösteren isimleri uyardı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2013 - 15:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde, CHP’ye davet ettiği DP’li Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek Perşembe günü resmen CHP’li oluyor.Geçtiğimiz günlerde DP’den istifa eden ve İl Başkanı Ali Engin’le görüştükten sonra CHP’ye ‘tamam’diyen Çiçek’e il binasında düzenlenecek törenle parti rozeti takılacak.

ADAY ADAYLARI TEPKİLİ


Çiçek’in CHP’ye geçecek olması Tire’de CHP’den belediye başkanlığına aday adayı olanları isyan ettirdi. Tire Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden eski ilçe başkanı Mustafa Güngör, belediye başkanlığı için aday adaylığı dosyalarını ilçeye teslim eden Ali Doğu ve Hüseyin Hapçı ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı Çiçek’in CHP’ye geçişine tepki gösterdi.Eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “Partinin Tire’de aday adayları var. Tayfur Çiçek’le seçim kazanılacağını düşünmüyoruz. Geçmiş yıllarda kendisine CHP’ye geçmesi yönünde teklif yapmıştık ancak kabul etmemişti. Partiye örgüt olarak çalışarak Tire’de önemli bir noktaya getirdik. Partinin oyları yükselince Çiçek de CHP’ye geçme kararı aldı. Bu doğru değil” dedi.

SARDOĞAN: HERKESE KAPIMIZ AÇIK

CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ise, “ Genel Başkanımızın Tayfur Çiçek’e bir daveti vardı. Herkese kapımız açık.Kendisi de CHP’ye geçme yönünde karar aldı. Mevcut 3 aday adayımız vardı. Tayfur Bey de aday adayı olmayı düşünüyorsa başvurusunu 2 Eylül’e kadar yapacak. Genel Merkez kimi aday gösterirse biz örgüt olarak arkasındayız” dedi.

ARSLAN TİRE’YE GİTTİ MESAJI VERDİ

Tire’den sorumlu il yöneticisi Niyazi Arslan Tire’ye giderek Çiçek’in CHP’ye geçişine tepki gösteren isimleri uyardı. Yapılanların yanlış olduğunu parti içi meselelerin basın yoluyla değil parti içinde konuşularak çözülmesi gerektiğini ifade eden Arslan’ın “ mevcut belediye başkanı CHP’ye geçecek. Buna herkes saygı göstersin. Genel Başkanımızın bir daveti vardı. Genel Merkez de CHP’ye geçişine olumlu baktı. Kendisi yerel seçimlere kadar CHP’nin bir belediye başkanı olarak hizmet edecek. Aday adayı olup olmayacağı kendi kararı…” dediği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.