Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan ültimatom

CHP'li kadınlardan ültimatom

CHP İzmir İl Kadın Kolları Genişletilmiş İlçe Başkanları toplantısında Genel Merkez'e anlamlı mesaj gönderildi. Kadınlara getirilen kota ve adaylık ücreti alınmamasını CHP'nin kadınlara yönelik 3 devrimi olduğu vurgulanan açıklamada, 4'üncü devrim olarak da 'Kadın Belediye Başkan adayı' görmek istendiği hatırlatıldı

  • Ege Postası
  • 26.08.2013 - 17:32
İZMİR- CHP İzmir İl Kadın Kolları Genişletilmiş İlçe Başkanları toplantısı sonrası yapılan basın açıklamasında, 'Kadın Belediye Başkan adayı' vurgusu dikkat çekti. CHP'nin bugüne kadar kadınlara yönelik 3 devrim yaptığının hatırlatıldığı açıklamada sıranın 4'üncü devrime geldiği vurgulandı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.

CHP İZMİR İL KADIN KOLLARI BASIN AÇIKLAMASI
> CHP İzmir İl Kadın Kolları Genişletilmiş İlçe Başkanları toplantısı CHP İzmir İl Başkanlığı toplantı salonunda yapıldı. CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı ve 30 İlçenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yaklaşan yerel seçimlere ilişkin çalışma yöntemleri belirlendi.
> Toplantı sonunda aşağıdaki görüşlerimizin kamu oyuyla paylaşılmasına karar verildi.
> 1-CHP kadına seçme ve seçilme hakkını veren partidir. 2- CHP'nin 16. Olağanüstü Kurultayı'nda milletvekili, parti meclisi, il, ilçe belde yönetim organları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelikleri için adayların saptanmasında kongre ve kurultay delegesi seçimlerinde en az %33 cinsiyet kotası uygulanacağı hükmü getirildi. Bu kadınlar için seçme ve seçilme hakkından sonra ikinci bir devrimdir. 3-Cumhuriyet Halk Partimiz kadına verdiği önemi güçlü vurgularla göstermeye devam ediyor.
> CHP MYK’mız aldığı kararla Yerel Yönetimlere aday adaylığı için sadece ana kademe yöneticilerinin istifasına zorunluluk getirmiş, Kadın ve Gençlik Kollarımızdan aday adaylığı için istifayı talep etmemiştir. Bu Kadın ve Gençlik Kollarımız için yapılabilecek en değerli pozitif ayrımcılık, emek bilirliktir.
> Son Parti meclisimizde ise; "'Yerel Yönetimler Aday Adaylığı Başvurusunda Kadınlar, Gençler ve Engelli Aday Adaylarından Başvuru Ücreti Alınmaması' kararı alınmıştır.
> Bu kararı Partimizin yetkili organlarının kadınlarımız için gerçekleştirdikleri üçüncü büyük devrimi olarak görüyoruz.
> Kararın alınmasında emeği geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, tüm MYK ve PM üyelerine, CHP İzmir İl Kadın Kolları olarak, tüm partili kadınlar adına teşekkür ediyoruz. 4.CHP İzmir İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları olarak Partililerimizden ve yetkili organlarımızdan DÖRDÜNCÜ BÜYÜK DEVRİM’i beklediğimizi duyurmak istiyoruz. Biz kadınlar yalnızca aday adayı olmak istemiyoruz. Emeğimiz varsa sözümüz de olmalı. Öyleyse; kadınlar önümüzdeki yerel seçimlerde BELEDİYE BAŞKANI OLMALI, BELEDİYE MECLİSLERİNDE EN GENİŞ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMELİDİR.
> Demokrasinin öncüsü İzmir, kadınlarımız için gerçekleştirilecek dördüncü devrimin de öncüsü olacaktır. Önümüzdeki yerel seçimlerde İlimizde kadın Belediye Başkanları, yeteri kadar kadın Belediye Meclis Üyeleri görmek istediğimizi Partimiz yetkililerine ve kamu oyuna duyurmak istiyoruz.
> “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” diyen Mustafa Kemal Atatürk’e en derin sevgi ve saygılarımızla. Özgün Utku
> CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.