Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Engin, örgütün nabzını tuttu

İl Başkanı Engin, örgütün nabzını tuttu

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ilçe başkanlarıyla bire bir yaptığı görüşmelerde adayın hangi yöntemle belirlenmesini istediklerini sordu. İlçe başkanları Engin’e öncelikli olarak ‘hakim denetiminde önseçim’ istediklerini ifade ettiler. Partinin yetkili organlarının düşünmediği ‘önseçim’ dışında alternatif olarak eğilim yoklaması ağırlık kazandı. İlçe yönetiminin de görüşü alınarak geniş çaplı kamuoyu yoklaması da seçenekler arasında yer aldı. İl Başkanı Engin, “Yöntemin dışında asıl istenilenin ‘seçim kazanmak’ olması ortak söylem oldu. Her biri samimiyetle ifade etti.’ Yöntem bizim için ikinci plandadır’ dediler. CHP örgüt partisi. Örgütün görüşünün alınmasını gerektiğini ifade ettiler. Önseçim hemen hemen hepsi tarafından dile getirildi” dedi.

  • Ege Postası
  • 26.08.2013 - 18:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 2 Eylül’e kadar uzatılan aday adayları başvuruları non-stop devam ederken, bir yandan da adayların belirleneceği yöntem için çalışmalar sürüyor.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, 6 Eylül’de Genel Merkez'e aday belirleme yöntemiyle ilgili gerçekleştireceği ziyaret öncesi ilçe başkanlarıyla birebir görüşerek, adayın hangi yöntemle belirlenmesini istediklerini sordu. İl Başkanlığı’nda yapılan görüşmeler saat 09:30’da Konak’la başladı ve 17:00’de Kemalpaşa’yla bitti.İlçe başkanları bir hafta boyunca partililer, delegeler, belediye başkanı ve ilçe yönetimiyle gerçekleştirdikleri görüşmeler sonrası fikir birliğine varılan yöntemi, İl Başkanı Engin’e ilettiler. İlçe başkanları Engin’e öncelikli olarak ‘hakim denetiminde önseçim’ istediklerini ifade ettiler. Partinin yetkili organlarının düşünmediği ‘önseçim’ dışında alternatif olarak eğilim yoklaması ağırlık kazandı. İlçe yönetiminin de görüşü alınarak geniş çaplı kamuoyu yoklaması da seçenekler arasında yer aldı. İlçe başkanlarının aday belirlenirken örgütün dikkate alınması gerektiği yönünde görüş bildirdiğini belirten İl Başkanı Engin “Önseçim hemen hemen hepsi tarafından dile getirildi. Hakim denetiminde önseçim yapılmayacağını partinin yetkili organları açıkladı. Bazı ilçe başkanları eğilim yoklaması ile adayların belirlenmesini istediler. Eğilim yoklaması ile ilgili kaygısı olan da var. Büyük bir istişare ile adayların belirlenmesinden yanalar” dedi.

İLÇE ÖRGÜTLERİNİN TOPLANTIDA DİLE GETİRDİĞİ YÖNTEMLER

ALİAĞA: Önseçim isteniyor eğer olmazsa eğilim yoklaması

BALÇOVA: İlçe yönetimine danışılarak merkez yoklaması

BAYINDIR: Öncelik önseçimde ikinci alternatif kamuoyu yoklaması

BAYRAKLI:Öncelik hakim denetiminde önseçim, olmazsa ilçe örgütüne danışılarak merkez yoklaması

BERGAMA: Üye bazında eğilim yoklaması istiyor.

BEYDAĞ:Öncelik istek önseçim alternatif eğilim yoklaması

BORNOVA:Eğilim yoklaması

BUCA: Hakim denetiminde önseçim

ÇEŞME:Önseçim olmazsa eğilim yoklaması

ÇİĞLİ:İlçe örgütü üye bazında eğilim yoklaması istiyor.

DİKİLİ:Eğilim yoklaması

FOÇA: Eğilim yoklaması

GAZİEMİR: Önseçim istiyor

GÜZELBAHÇE:Hakim denetiminde önseçim

KARABAĞLAR: Örgüt koşulsuz önseçim istiyor

KARABURUN: Geniş çaplı yapılacak kamuoyu yoklaması

KARŞIYAKA: Hakim huzurunda önseçim

KEMALPAŞA: İlçe yönetiminin de görüşü alınarak kamuoyu araştırması ile adayın belirlenmesi isteniyor

KINIK:Öncelik önseçim ikinci alternatif geniş çaplı kamuoyu yoklaması

KİRAZ:Öncelik önseçim sonra eğilim yoklaması

KONAK: Hakim denetiminde önseçim

MENDERES:Öncelik önseçim eğer olmazsa eğilim yoklaması

MENEMEN: Olursa hakim huzurunda önseçim olmazsa Genel Merkez ataması

NARLIDERE: Öncelik önseçim eğer olmazsa merkez yoklaması

ÖDEMİŞ: Öncelik önseçim eğer olmazsa eğilim yoklaması

SEFERİHİSAR:Geniş çaplı bir kamuoyu araştırması sonrası merkez ataması

TİRE:Eğilim yoklaması ve anketle halka sorulması

TORBALI:Öncelik önseçim ikinci alternatif delege bazında eğilim yoklaması

URLA:Üye bazında eğilim yoklaması

SELÇUK:14 Eylül’de ilçe kongresi gerçekleşeceği için yöntem konusunda net bir istek yok

İL BAŞKANI ANKARA’YA GİDECEK

CHP İzmir İl Başkanı Engin, aday belirleme yöntemine ilişkin İzmir örgütünün görüşlerini 6 Eylül Cuma günü 14.00'da Genel Merkezde CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Gökhan Günaydın, Umut Oran, Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’in yer aldığı komisyona iletecek.

ENGİN: İSTİŞARE İLE BELİRLENMESİNİ İSTİYORLAR

İl Başkanı Engin, ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmeler sonrası bir açıklama yaptı. İlçe başkanlarının aday belirlenirken örgütün dikkate alınması gerektiği yönünde görüş bildirdiğini belirten Engin “ Yararlı görüşmeler yaptık. İlçe başkanlarımız yöntemle ilgili ilçe örgütlerinin görüşlerini dile getirdi.Yöntemin dışında asıl istenilenin ‘seçim kazanmak’ olması ortak söylem oldu. Her biri samimiyetle ifade etti.’ Yöntem bizim için ikinci plandadır’ dediler. CHP örgüt partisi. Örgütün görüşünün alınmasını gerektiğini ifade ettiler. Önseçim hemen hemen hepsi tarafından dile getirildi. Hakim denetiminde önseçim yapılmayacağını partinin yetkili organları açıkladı. Bazı ilçe başkanları eğilim yoklaması ile adayların belirlenmesini istediler. Birçoğu da eğilim yoklamasından ziyade örgüte ve kamuoyuna danışılarak bir istişare ile adayların belirlenmesi gerektiğine inanıyor. Anket, STK, ,ilçe örgütlerine sorularak belli olmasını istiyorlar. Eğilim yoklaması ile ilgili kaygısı olan da var. Sonuca uyulup uyulmayacağı belli değil. Partide gerginlik çıkacağını düşünenler var. Büyük bir istişare ile adayların belirlenmesinden yanalar. Adayların merkezi atamayla ama kendilerine sorularak belirlenmesini istiyorlar” diye konuştu.

KOCAOĞLU ‘ÖNSEÇİM’ DEMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise parti içinde katıldığı toplantılarda önseçime dikkat çekmiş ve, “Ön seçim demokrasinin gereğidir. CHP içerisinden seçilmiş 35 bin civarında delege belirleyici olacak. Sayı arttıkça, tabana doğru indikçe aklı selim egemen olacaktır" diye konuşmuştu.

KESKİN “EĞİLİM YOKLAMASI GÜNDEMDE DEĞİL”

Hafta sonunu İzmir'de geçiren CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, adayların eğilim yoklaması ile belirleneceğini merkez yoklamasının gündemde olmadığını söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.