Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'deki krize 'Saygılı' müdahale!

CHP İzmir'deki krize 'Saygılı' müdahale!

Meclis üyesi aday listesi doğrultusunda kriz yaşanan ilçelerde PM Üyesi Hüseyin Saygılı devreye girdi.

  • Ege Postası
  • 20.02.2014 - 13:19
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’de meclis üyesi aday listelerinin ilçe seçim kurullarına teslimiyle birlikte, aday gösterilen ve gösterilmeyen isimler doğrultusunda örgütten sesler yükseldi. Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli ve ilçe yöneticilerinin tamamı görevlerinden istifa ederken,aday listelerine yönelik  Konak, Karabağlar ve Buca’da yöneticiler ve partililer tepki gösterdi. Gün geçtikçe büyüyen krize PM Üyesi Hüseyin Saygılı el koydu.

CHP İzmir’de belediye başkan adaylarına yönelik tepkiler dinmeden meclis üyesi listeleri parti içi yeni bir kriz çıkardı.Listelerin ilçe seçim kurullarına teslimiyle birlikte meclis üyesi adaylar belli olurken, tepkilerde beraberinde geldi.

İl Başkanı Ali Engin ve İl Sekreteri Sevda Kılıç’ı da karşı karşıya getiren Konak meclis üyesi aday listesi ilçe yönetiminde tepkiyle karşılandı. Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’na yakın isimlerin listede yer alması ve kendilerine süreçte danışılmaması nedeniyle 12 ilçe yöneticisi Genel Merkez’e faks çekerek yaşananların örgütte sıkıntıya neden olacağını dile getirdi. İstifa etmeye hazırlanan yöneticiler için  Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ da devreye girmiş ancak başarılı olamamıştı. Benzer bir sıkıntıda Karabağlar ve Buca’da  yaşanmıştı. Buca’da eğilim yoklamasından çıkan bir çok isim çizik yerken,partililer mahalle dağılımının iyi yapılmamasına yönelik tepki göstermişti.  Karabağlar’da da listeye eş dost akraba tepkisi gelmişti.

SAYGILI DEVREYE GİRDİ!
Metropoldeki üç kritik ilçede yaşanan ‘liste’ krizine PM Üyesi Hüseyin Saygılı el koydu.Saygılı  önce Konak’ta istifa hazırlığı içinde olan yöneticiler ve küskün partililerle bir toplantı yaptı. Gerçekleşen görüşmede yöneticiler istifayı rafa kaldırma kararı aldı. SaygılI’nın ikinci durağı Karabağlar oldu. Yöneticiler ve tepki gösteren isimlerle bir araya gelen Saygılı, Karabağlar’da da tansiyonu düşürdü. Saygılı’nın bir sonraki durağı ise Buca olacak. Saygılı, perşembe sabahı da  Buca’da ilçe yönetimi ve tepki gösteren partililerle bir toplantı yapacak.

ÖFKEMİZİ BUZDOLABINA KOYDUK
Ege Postası’na konuşan Konak İlçe Sekreteri Mehmet Kayhan Günal, “ Evet ortada büyük çaplı bir kriz var ama 6 hafta sonra bir seçim de var.PM Üyemiz Hüseyin Saygılı ile bir toplantı yaptık. Faydalı bir görüşme oldu.  Yanlışlar yapıldı ancak ülke ve parti adına öfkelerimizi buzdolabına kaldırdık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sema Pekdaş’ı belediye başkanı yapacağız. Seçim bittikten sonra da rafa kaldırdıklarımızı indireceğiz” dedi.  

SAYGILI: KIRGINLIKLARI UNUTACAĞIZ
İlçelerdeki krize inisiyatif alarak el koyan Saygılı, “ Hep birlikte birlik beraberlik içinde yürüyeceğiz. Kırgınlıkları unutacağız. Önemli olan AKP’ye karşı zafer kazanmak” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.