Dolar 34,0915
%-0.02
Euro 38,1115
%0.05
Altın 2.881,770
%0.23
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Erdemir: Tek bir cenazenin kalkmadığı her gün mutlu oluyoruz

CHP'li Erdemir: Tek bir cenazenin kalkmadığı her gün mutlu oluyoruz

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Türkiye'de tek bir cenazenin kalkmadığı her gün biz mutlu oluyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye'de analar ağlamasın." dedi. Aykan Erdemir, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Kadın Kolları MYK...

  • Ege Postası
  • 09.05.2013 - 16:58
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Türkiye'de tek bir cenazenin kalkmadığı her gün biz mutlu oluyoruz. Biz istiyoruz ki Türkiye'de analar ağlamasın." dedi.

Aykan Erdemir, Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Kadın Kolları MYK üyeleri ile
parti çalışmaları kapsamında geldiği Batman'da CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyarette çözüm süreci ve Akil İnsanlar konusunu değerlendiren Erdemir, şiddet üzerinden siyaset yapmanın artık meşru olmadığını vurguladı.

Batman'da sıcak gündemin çözüm süreci olduğunu söyleyen Erdemir, CHP olarak kalıcı barışın ancak özgürlükçü demokrasi ile temel hak ve özgürlüklerin kurumsallaşmasıyla mümkün olduğunu düşünüp savunduklarını ifade etti.

Batman'daki çalışmaları sırasında Türkiye'de ve bölgede kalıcı bir barışın anayasa süreci öncesinde sağlanması için bir yol temizliği yapılmasını önerdiklerini söyleyen Erdemir, "Nedir bu yol temizliğ? Bir an önce 12 Eylül'ün vesayetini yansıtan yüzün üzerinde yasanın başta Siyasi Partiler Yasası, Gösteri ve Toplantı Yasası olmak üzere özel yetkili mahkemelerle ilgili yasaların yapılmasını istiyoruz. Türkiye'nin daha demokratik, daha çoğulcu, daha katılımcı bir ülke olması barış sürecini güçlendirecektir." dedi.

"Yaşanmakta olan sürecin iyi yönetilmeyen bir süreç olduğunu düşünüyoruz." ifadelerini kullanan Erdemir, şunları kaydetti: "Örneğin Akil İnsanlar adı verilen topluluğa baktığımız zaman Türkiye'nin çeşitliliğine siyasi, felsefi, inançsal çok renkliliği yansıtan, çok sesliliği yansıtan bir komisyon olmadığını görüyoruz. Aynı şekilde komisyon mensuplarının ne yazık ki yapıcı birleştirici, hoşgörülü tavır ve tutumlarıyla tanınan insanlar olmadığını görüyoruz. İçlerinde öyle isimler var ki kamu vicdanını çok derinden yaralamış açıklamaların sahipleri olan kişiler. Biz isterdik ki toplumu ortak değerlerde buluşturabilen çok geniş kesimlerin görüşlerini yansıtabilen bölünmenin, kutuplaşmanın değil uzlaşmanın ortak akla ulaşmanın aracı olan kişiler olsun. Dolayısıyla süreç yönetimini önemsemeyenler çatışmaları da sonlandıramazlar. Çünkü günümüzde kalıcı barışın yegane yolu katılımcı, çoğulcu, şeffaf ve hakkaniyetli bir süreç yönetimiyle mümkündür."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.