Dolar 32,7525
%-0.25
Euro 35,0851
%-0.54
Altın 2.450,330
%-0.3
Bist-100 10.648,00
%-0.31

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel: Gençlere ihtiyaçlarını karşılamaları için para verdim

CHP'li Yüksel: Gençlere ihtiyaçlarını karşılamaları için para verdim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden eylemcilere para verirken görüntülenen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'den açıklama geldi. Kendisinin gençlere Başbakana küfür ettikleri için para vermediğini belirten Yüksel, "Amacım,...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 17:35
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret eden eylemcilere para verirken görüntülenen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'den açıklama geldi. Kendisinin gençlere Başbakana küfür ettikleri için para vermediğini belirten Yüksel, "Amacım, gençlerimizin temel ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunabilmektir." dedi.

İzmir'in Alsancak semti 1. Kordon ve Gündoğdu Meydanı'nda kalan Gezi Parkı eylemcilerini ziyaret ederek sohbet eden Yüksel, 1. Kordon'da oturan bir grubun yanına gelmiş, gruptakiler, topluca 'Param yok, pulum yok, sen Tayyip'e .... ziyanı yok' diyerek vekile tabak uzatmıştı. Grubu alkışlayan CHP Milletvekili Yüksel, daha sonra cebinden çıkardığı parayı Başbakan'a söz konusu eylemcilere vermişti.

Gezi Parkı'na destek veren eylemcilere her zaman destek olduğunu ve olmaya devam edeceğini anlatan Yüksel, şu açıklamayı yaptı: "Habere konu olan ve benim Sayın Başbakana küfretsinler diye gençlere para verdiğim ima edilen olay tamamen ve bilerek saptırılmıştır. Gündoğdu Meydanı'ndaki desteğim, orada konaklayan gençlerimizin temel ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunabilmektir. Tıpkı bu direnişe destek veren teyzelerin, çocukların, dedelerin verdiği destek gibi. Bizim siyaset kültürümüzde küfür, şiddet, hakaret yoktur. Bu tarz siyasetin kime ait olduğunu merak edenler, halkı ayaklanmaya mecbur bırakanların kim olduğuna bakabilirler. Eylemlerin gerçek sahiplerinin yaptığı gibi ben de, protestolar sırasında şiddetten küfürden uzak durulması için elimden geleni yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu ülkenin ve bu eylemin gerçek sahibi olan halkımıza, demokratik hak arayışı ve Gezi Parkı'na dokunulmaması için verdiğim destek her alanda devam edecektir. Eylemlere verilen desteği politik arenaya çekmeye çalışanlar, direnişi kırmak için destekçileri karalamaya çalışanlar en az bu eylemlere halkı mecbur bırakanlar kadar suçlu olacaklardır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.