Dolar 34,1350
%0.08
Euro 38,2260
%0.15
Altın 2.918,050
%0.12
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Yüksel'den anlamlı ziyaret

CHP'li Yüksel'den anlamlı ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Alaattin Yüksel Türkiye Sakatlar Derneği’nin İzmir şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Yüksel Ziyaret sırasında engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dinledi.

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:12
İZMİR - Ziyaret sırasında konuşan dernek üyeleri, " Türkiye’de engellilere yönelik uygulanan negatif ayrımcılık yapılıyor. 2005 yılında çıkarılan 5378 Sayılı Yasa ile kamu alanları, binaları ve toplu taşıma araçlarının 7 yıl içerisinde engellilerin erişimine uygun hale getirileceği sözünü tutulmadı. AKP tarafından yasa 3 yıl ertelendi. Mimari engeller yüzünden hastane ve devlet dairelerine erişemeyen engellilerin, evlerinde hapis hayatı yaşamaya mahkum ediliyor.

KURS GÜNLERİNİ İPLE ÇEKİYORUZ

Dernek sayesinde almış oldukları eğitimler ve kurslar sayesinde hayata yeniden tutunuyoruz Kurs günlerini iple çekiyoruz. Burada kendimizi kişisel olarak geliştiriyoruz. Engelliler fırsat verilince hep isteyen, ihtiyaç sahibi kişiler değil, üreten kişiler konumuna da geçebiliyor. Burada tam bir aile ortamı var. Tüm engelli arkadaşlarımızı derneğimizin kapısı açık” diye konuştular.

HEPİMİZ POTANSİYEL BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

CHP’li Yüksel “Hepimiz potansiyel birer engelli adayıyız, o yüzden hepimiz engellilerin sorunlarını kendi sorunumuzmuş gibi görüp samimi bir şekilde konu üzerinde durmamız ve öncelikle kafalardaki engelleri kaldırmamız gerekir. Türkiye’de yaklaşık 10 milyon engelli yurttaşımız var, yasada açık hüküm olmasına rağmen, özel sektörde %3, kamuda %4 engelli çalıştırma hükmü uygulanamadı. Bugün için kamuda engelli kardeşlerimizin hakkı olan 50 binden fazla memur ve işçi kadrosu boş tutulmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, devlet engelli yurttaşını yalnız ve sahipsiz bırakmayacak, hiçbir anne ve baba ”şayet ben ölürsem çocuğumun durumu ne olacak'” diye tasalanmayacaktır. Engelli kardeşlerimiz toplumda herkesin sahip olduğu haklara eşitlik temelinde sahip olacak, sorunlarını onların örgütleriyle el ele vererek, konuşarak, danışarak planlı ve projeli bir çalışmayla çözülecek dedi.

İZMİR ENGELSİZ BİR KENT OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

Ziyaret sırasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engelsiz bir kent için yapmış olduğu çalışmalardan da bahseden Yüksel, engellilerin eğitimi ve rehabilitasyon için gerçekleştirdiği çalışmalar ve engellilere verdiği destekten ötürü, 2005 yılında Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından "Engelli Dostu Belediye" seçildiğini anımsatan Yüksel. Ulaşımdan sağlığa, spora, kültüre kadar her alanda, engellilerin yaşam kalitesini artırmak için bir dizi çalışma yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Engelli Dostu Belediye" ünvanını her geçen gün pekiştiriyor. 2010 yılını “Engelliler Yılı” ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi “İzmir Engelleri Kaldırıyor” projesini de hayata geçirerek, 5378 sayılı yasanın öngördüğü, engellilerin kamu hizmetlerine ve kamusal alanlara erişimlerini kolaylaştırıyor dedi.

Yüksel İzmir Büyükşehir Belediyesi, “ENGELSİZMİR 2013 Kongresi” ile, engellilere yönelik stratejik plan oluşturmanın yanı sıra, engellilerin kentsel yaşamın tüm boyutlarına katılıp katkıda bulunmasının olanaklarını arttırmayı amaçladığını ifade etti.
" Kamu yararına çalışan bir dernek olmamıza rağmen uzun süredir dernek şubemizin kirasını ödeyemiyoruz diyen dernek yöneticilerine Yüksel sorunun çözümü konusunda yarımcı olmaya çalışacağına söz verdi".

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.