Dolar 34,1371
%0.08
Euro 38,2513
%0.22
Altın 2.916,250
%0.06
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül'ün hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu vardı

Şengül'ün hedefinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu vardı

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, kentsel dönüşüm için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayındır Belediyesi’ne yetki verdiğini, temel atma aşamasında yetkiyi geri aldığına dikkat çekerek, “Sayın Kocaoğlu hükümet beni engelliyor diyor, ancak asıl engellenmeyi kendisi yapmaktadır. Hem kendi çalışmıyor hem de diğer belediyeleri çalıştırmıyor. Kimin engelleyici olduğu ortaya çıkmıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.04.2013 - 13:57
İZMİR - Şengül, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 73’üncü maddesinde yapılan değişiklik nedeniyle, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanları ilan yetkisi Büyükşehir Belediyelerine verildiğini ifade ederek, gelişmeleri şöyle anlattı:
“Toplu Konut İdaresi tarafından Bayındır Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında üçlü protokol yapılması uygun bulunmuş ve hazırlanan protokol örnekleri ve proje sınırları onay için İzmir Büyükşehir Belediyesine 01.07.2010 tarihinde sunulmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesinden 06.08.2010 tarihinde konu ile ilgili gelen yazıda üçlü protokol yerine, Bayındır Belediyesi ve TOKİ arasında ikili protokol yapılması istenmiş ve Büyükşehir Belediyesi devreden çıkmıştır. 10.01.2011 tarihli Büyükşehir Meclisi kararı ile Bayındır Belediyesi’ne yetki verilmiş, Bayındır Belediyesi tüm hazırlıkları bitirmiş ve tam temel atma aşamasına gelinmişken, 10.04.2013 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yazı ile daha önce verdiği yetkiye geri aldığını duyurmuştur.”

BAŞARILI BELEDİYE’Yİ KISKANIYOR
Bayındır Belediyesi’nin Kentsel dönüşüm konusunda örnek bir çalışma gösterdiğini, TOKİ ile hiçbir belediyesinin imza aşamasına gelmediğine işaret eden Şengül, “Diğer belediyelerin kentsel dönüşüm hamlesi bu haddeye kadar gelmiyor. Hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyeleri dönüşümle ilgili Bayındır Belediyesi’nin ilk hamleyi yapmasından dolayı rahatsızlar. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ayıptır. Bir yandan Hükümet beni çalıştırmıyor diye yaygara yapıyorsun diğer yandan çalışan belediyeleri engelliyorsun. İzmir’de ne sen çalışıyorsun ne de ilçe belediyelerini çalıştırıyorsun, çalışmadığın gibi kıskanıyorsun. Madem çalışmıyorsun bari çalışan ilçe belediyelerine gölge etmeyin” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.