Dolar 34,1352
%0.08
Euro 38,2193
%0.14
Altın 2.916,010
%0.05
Bist-100 10.048,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlara metro tepkisi

CHP'li kadınlara metro tepkisi

İzmir'deki CHP'li kadınlar, Üçyol-Üçkuyular arasında fidan dağıttıkları ve esnafları metro ile ilgili bilgilendirmek istedikleri sırada bazı vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Metronun bitişini çocuklarının bile göremeyeceğini söyleyen vatandaşlarla CHP'liler arasında gerginlik yaşandı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2013 - 23:30
İZMİR- CHP İzmir İl Kadın Kolları'na üye bir grup, Üçyol-Üçkuyular arasında esnaf ve diğer vatandaşlarla sohbet ederek meyve fidanı dağıttı. Ayrıca metro inşaatı ile ilgili bilgi verdiler. Cadde üzerinde devam eden metro inşaatı sebebiyle bazı vatandaşların, CHP'li gruba tepki gösterdiği görüldü. CHP'li kadınlar, metronun neden bitirilmediğini soranlara, yanlarında getirdikleri ve konunun anlatıldığı broşürlerden verdi. Bir esnafa fidan veren ve metroyla ilgili bilgi aktarmak isteyen kadına verilen cevap, soğuk rüzgarlar estirdi. Genç bir esnafın, metronun bitmesini belki çocuklarının görebileceğini söylemesi üzerine CHP'liler, öyle bir şey olmayacağını iddia etti. Araya giren başka bir vatandaş ise İzmirli olduğunu ve artık CHP'nin koltuğu bırakması gerektiğini söyleyerek tepki gösterdi.


Üçyol-Üçkuyular arasında 6 bin meyve fidanı dağıtacaklarını belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, 11 Nisan 1930'da Sultanahmet Meydanı'nda büyük kadın mitingi yapıldığını, bu günü İzmir'de düzenledikleri "Dostluğumuzun Mevyeveleri" adlı fidan dağıtımıyla hatırlatmak ve esnafla sohbet edip dertleşmek istediklerini söyledi. İzmir Metrosu'ndaki çalışmaların, keşif artış bedelinin yedi aydır Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmaması sebebiyle durduğunu savunan Utku, esnafa bunu belgeleriyle anlattıklarını ifade etti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.