Dolar 34,1352
%0.08
Euro 38,2193
%0.14
Altın 2.916,010
%0.05
Bist-100 10.048,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Denizli, çözüm sürecinde İzmirlilere mektupla seslendi

AK Partili Denizli, çözüm sürecinde İzmirlilere mektupla seslendi

AK Parti hükümetinin başlattığı barış süreci kapsamında, Akil İnsanlar Ege grubunun çalışmalarına başlaması nedeniyle, İzmir Milletvekili İlknur Denizli bir mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 12.04.2013 - 13:13
İZMİR- Denizli mesajında şu sözlere yer verdi; Sevgili İzmirliler, Egeliler

Akil insanlar heyeti cumartesi günü çözüm sürecindeki sorumluluklarıı yerine getirmek üzere Ege Bölgesi’nde çalışmaya başlayacak, kendi dilleriyle, kendi kelimeleriyle, kendi bildiklerini ve hissettiklerini anlatacaklar.

Onlara kulak verelim. Ülkenin en batısında yaşayan insanların barışa bir kapı açmak için bunu yapacaklarına inanıyorum. Önümüze yol gösterici olarak saygıyı, kardeşliği ve adaleti koyarak onları dinleyelim.

Önce dinlemek, sonra da ne düşünüyorsak, hissediyorsak onları anlatmak, bugün için yapılacak en doğru şeydir. Tarih önünde yıllarca azabını taşıyacağımız bir sınavdayız. Bu süreçte ortak akla gitmenin yollarını bulamazsak, bu topraklara haksızlık yapmış oluruz.

Bu defa savaşla savaşmak üzere hazırız. Savaşı kışkırtan dilimizle savaşmalı, bizi tuzaklara düşüren, düşünmekten alıkoyan, korkularımızı kışkırtan şablonlarımızdan arınmalıyız. Dilimizle ördüğümüz, şablonlarla kuvvetlendirdiğimiz karanlık kafesi yıkmalıyız. Yıkmalıyız ki; yaşananlara, hiç olmazsa bu defa, başka bir gözle bakabilelim.

Yaraların kabuklarının kolayca kaldırılabildiğini biliyoruz. Karanlıkta dem tutan ishak kuşlarının, bu sürecin başarısız olmasını beklediklerinin de farkındayız. Ürettikleri korkuları, ortak kavramlarımızı kötüye kullanarak, parlak söz kalıplarına döküp pazarlayanlara kulaklarımızı tıkayalım ve bir kez de akil insanların anlatacaklarını dinleyelim.

Niye mi yapmalıyı? Çünkü yaşanan acılara yenilerini eklemek yerine, bu topraklarda yaşayanların yüreğine huzuru ve umudu yerleştirmek için yapmalıyız. On binlerce evladımız kısacık hayatlarının hatıralarıyla toprak altındalar şimdi. Nar taneleri gibi saçıldılar toprağa, kan kırmızı renkte. Her şehit mezarı bir yara açtı bağrımızda. Son sesi ıssız dağ başlarında attığı çığlık olan genç insanları öğrendiğimizde kahrolduk. Sadece onlar için değil, bugün hayatta olanlar ve gelecekte doğacaklar için de bunu yapmalıyız.

Geçmiş tecrübelerimiz bize gösterdi ki; kanla, barutla, silahla, kısacası dövüşerek doğru çözüme yaklaşmak mümkün olamıyor. Günün ucuz cesaret gösterisi zamanı olmadığını biliyoruz. Gün, yaşadığımız onca acının boşuna olmadığını gösterme zamanıdır. Kucaklaşmayı, geçmişte yaşananların prangalarından kurtulmayı başarabiliriz.

Toprağa kanı karışmış, toprakta kanları birbirine karışmış olanları ta yüreğimizde hisseder ve ülkenin tamamına söyleyecek sözü olan duygudaşlığı tesis edebilirsek, bunu da İzmir’den Ege’den başlatabilirsek, bu ülkenin en batısında yaşamanın sadece coğrafi bir durumdan daha fazlası olduğunu ülkemizin geri kalanına gösterebiliriz.

İnanıyorum ki; Ege insanı bu süreçte misafirperverliğini, hoşgörüsünü ve bilgeliğini gösterecektir. Dinleme sabrını da, konuşma fırsatını da barış için kullanacaktır.

Akil insanlar, akilliği tarihi bir miras olarak taşıyan Egeliler!
Anaların duaları sizinledir.
Kavganın tutsağı olmayan canlar...
Hızır yoldaşlık etsin size. Yolunuz açık olsun.

İlknur Denizli
AK Parti İzmir Milletvekili

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.