Dolar 34,1438
%0.1
Euro 38,2233
%0.15
Altın 2.915,750
%0.04
Bist-100 10.027,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin de meydanda: Bütünlüğü koruyarak, ülkeyi, bayrağı güçlendirerek aşılır sorunlar

Engin de meydanda: Bütünlüğü koruyarak, ülkeyi, bayrağı güçlendirerek aşılır sorunlar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm süreciyle ilgili İzmir’de ziyaretlerine başlarken, Hükümetin açıkladığı Akil İnsanlar Ege Bölgesi üyeleri de iki gün boyunca İzmir’de bir dizi temaslarda bulunacak. Hükümet kanadından İzmir’de çözüm süreci ekseninde hareketlilik yaşanırken CHP İl Başkanı Ali Engin ise sahada sürece yönelik partisinin bakışını anlatıyor.

  • Ege Postası
  • 12.04.2013 - 12:00
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Devam eden çözüm süreci çerçevesinde İzmir’de hareketli saatler yaşanıyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çözüm süreciyle ilgili temaslarda bulunmak üzere İzmir’e gelirken, Hükümetin açıkladığı Akil İnsanlar Ege Bölgesi üyeleri de iki gün boyunca İzmir’de bulunacak. Hükümet kanadından İzmir’de çözüm süreci ekseninde hareketlilik yaşanırken CHP İl Başkanı Ali Engin de Bayraklı’da Erzurumluları Sevenler Derneği başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi çözüm sürecine yönelik partisinin bakışı çerçevesinde önemli, açıklamalar yaptı. “Öyle bir propagandaya dönüştürdüler ki bu işi, sanki bugüne kadar kimse barış istememiş, bunun için uğraşmamış da bunu AKP akıl etmiş” diyen Engin, bütünlüğü koruyarak ülkeyi bayrağı güçlendirerek sorunların aşılacağını söyledi. Akil İnsanların İzmir çıkarması için, “Gelenlerin hiçbiri Ege Bölgesi’nde oturmuyor.AKP’nin görüşünü vatandaşa dikte ettirmeye çalışacaklar. İzmirli barışa karşı değil zaten” ifadelerini kullanan Engin, heyetle görüşmeyi de kesinlikle düşünmediklerini dile getirdi.

PİŞMANLIK YASASINA DİKKAT ÇEKTİ

Geçmişte çıkartılan pişmanlık yasalarıyla yaklaşık 5 bin teröristin ailelerine döndüğünü ifade eden Engin, “ Bunu yapsınlar. Eline silah alanlarla devletin masaya oturması doğru değil. Öyle bir propagandaya dönüştürdüler ki bu işi, sanki bugüne kadar kimse barış istememiş, bunun için uğraşmamış da bunu AKP akıl etmiş. Biz dahil kimse barışa karşı değil bu ülkede, karşı olduğumuz şey başkanlık sistemi için barışın kullanılmaya çalışılması, barış için gizli saklı, kimsenin haberi olmayan görüşmeler pazarlıklar yapılmasınadır” dedi.

“BÜTÜNLÜĞÜ KORUYARAK, ÜLKEYİ BAYRAĞI GÜÇLENDİREREK AŞILIR SORUNLAR”

Sorunun ülkedeki Kürt vatandaşlarla ilgili olmadığının altını çizen Engin, “ Ayrıştırma ve bölünme projesi var ortada… PKK ve BDP’nin ayrışma iddialarında vazgeçtiğini kimse söyleyemez. Kürt vatandaşlarımıza yaşananları ve yapılmak istenenleri doğru şekilde anlatalım. BDP’de PKK’da demokrasinin D si yok. Milliyetçi ve ırkçı bir anlayışla hareket ediyorlar. Bütünlüğü koruyarak, ülkeyi bayrağı güçlendirerek aşılır sorunlar. Bu hepimizin yararınadır” diye konuştu.

“KOCAOĞLU İADEYİ ZİYARET YAPACAK”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte farklı kesimleri temsil eden kanaat önderleri ve üniversitelerin kültür sanat grupları ile 22 veya 23 Mayıs'ta Diyarbakır'a gideceğini açıklamasının hatırlatılması üzerine Engin, “ Diyarbakır Belediye Başkanı daha önceden İzmir’e gelmişti. Aziz Başkan da iadeyi ziyaret yapacaktır. Diyarbakır önemli bir ilimiz...Büyükşehir Belediye Başkanımızın Diyarbakır’a gitmesi normal… Bizim belediye başkanlarımız Van’a Ağrı’ya Kars’a Mardin’e gidiyor zaten…”dedi.

“TALEP GELSE BİLE GÖRÜŞMEYİZ”

Hükümetin barış sürecini anlatmak için bölgeleri gezen akil insanların Ege Bölge sorumlularının İzmir’de iki gün boyunca görüşmeler yapacak olması içinse Engin,  “ Gelenlerin hiçbiri Ege Bölgesi’nde oturmuyor. Vatandaşın ne istediğini bilmiyorlar.AKP’nin görüşünü vatandaşa dikte ettirmeye çalışacaklar. İzmirli barışa karşı değil zaten. Egeliler gizli kapaklı işlerin yapılmasına karşı. Biz heyetle bir görüşmemiz olamaz. Talep gelmedi gelse bile heyetle görüşmeyi düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.