Dolar 34,1223
%0.04
Euro 38,2354
%0.18
Altın 2.915,890
%0.04
Bist-100 10.030,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: “Müezzinoğlu kendini “akil adam” zannediyor”

Çıray: “Müezzinoğlu kendini “akil adam” zannediyor”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, İzmir’de İzmirlileri ve CHP'yi eleştirdiği konuşmasına Dr. Aytun Çıray sert tepki gösterdi. Müezzinoğlu konuşmasında, "Yakaya Atatürk rozeti, bayrağa bir Atatürk resmi, 'Ben Atatürkçüyüm.' Ah ne kolay, sevsinler senin gibi Atatürkçüyü" demişti.

  • Ege Postası
  • 14.04.2013 - 11:32
İZMİR-  Bakanın bu beyanlarına Çıray, “Sayın Bakan da kendini akil adam” zannediyor diye cevap verdi. ”Böyle bir anlayışa dışarıdan gazel okumak denir. İzmirlilere ahlak ve Atatürkçülük dersi vermek hiçbir siyasinin haddi olamaz. İzmirliler sembolleri olan saat kulesi gibi zamanın ruhunu temsil ederler” dedi ve şöyle devam etti:

“Sayın Bakan % 47 oy alan partisinin oylarını milli iradenin tecellisi olarak görüyor da, karşılarında oy veren % 53’ü ne zannediyor; çalı dikeni mi'

Biz yakamıza Atatürk rozeti taktığımız için Atatürkçü değiliz, biz üniter devleti savunduğumuz için, kurucu değerlerimize sahip olduğumuz için, Allah’tan korktuğumuz için, bebek katillerine koca bir Türk devletine mağlup ettirmediğimiz için, milletin sağlığını tehdit etmediğimiz için, veremi hortlatmadığımız, 21. Yüzyılda insanımıza Kolera yaşatmadığımız için Atatürkçüyüz. Biz, sizlerin özelleştirme yapmaktan gurur duyduğunuz eserleri en fakir günlerimizde meydana getirdiğimiz için Atatürkçüyüz.”

Önce valiliklerden sonra da Sağlık Bakanlığı’nın resmi sitesinden Atatürk'ün resmini kaldırmışlardı…

Çıray şöyle devam etti: “Siz bize Atatürkçülük dersi vereceğinize Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden Atatürk’ü çıkaranların neresine battığını açıklayın.”

Çıray 23 Mart 2012’de verdiği önergede Sağlık Bakanı’na şunları sormuştu:

“ Başka herhangi bir ülkede, o ülke insanlarının dilini özgürce konuşmalarını, dinlerini özgürce yaşamalarını sağlayan; namus ve vatan topraklarını kurtaran kurtarıcılarına karşı benzeri bir inkarcı tutum alındığını biliyor musunu? Sağlık Bakanlığı sitesinin başına Atatürk yerine bakanlık hastanesini bile basabîlen bir tarikatın reisinin fotoğrafını koymayı düşünüyor musunuz'”

Ancak Çıray’ın soru önergesi işleme bile konulmadı…


Çıray’ın bu önergesi TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı tarafından; kısa, gerekçesiz ve kişisel görüş ileri sürülmeksizin; kişilik ve özel yaşama ilişkin konulan içermeyen bir önerge ile açık ve belli konular hakkında bilgi istemekten ibarettir, istişare amaçlı konular içeren soruların Başkanlıkça kabul edilmeyeceği” gerekçesi ile işleme konulmamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.