Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Güler, “Bu çağda jandarma zoruyla direk dikilebilir mi'”

CHP’li Güler, “Bu çağda jandarma zoruyla direk dikilebilir mi'”

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Aliağa - Horozgediği Köyü üzerinden geçirilmesi planlanan yüksek gerilim hattının iptali için günlerdir mücadele eden köylüleri yalnız bırakmadı.

  • Ege Postası
  • 21.06.2013 - 14:39
İZMİR - Aliağa Asliye Hukuk Mahkemesi tarafında oluşturulan bilirkişi heyetinin raporuna göre; köyün üzerinden geçirilecek hattın elektromanyetik dalgalar nedeniyle kanser riski oluşturduğu belirtildi. Köylerinin üzerinden geçecek hattın önlenmesi için günlerdir mücadele veren Horozgedikliler, yaptıkları direnişlere karşın yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle jandarma ile karşı karşıya geldiler.

“Devletin Valisi olarak sözü önemlidir ve bizim içim güvencedir!”
Konuyu soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyan Birgül Ayman Güler, geçtiğimiz günlerde de köyde düzenlenen; “Yüksek gerilim hattını köyümüzde istemiyoruz” başlıklı toplantıya katılmıştı. Güler, dün ve bugün jandarma eşliğinde köye gelen, köylüleri baskı ve tehditle yıldırmaya çalışan müteahhit kepçelerinin bahçelere girdiği haberini alır almaz programını Horozgediği Köyü’ne yönlendirdi. Burada köylülerle bir araya gelen, vatandaşlarla toplantı yapan Güler, İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı aradı olaylarla ilgili gelişmeleri paylaştı. Köylüyü jandarmayla karşı karşıya getirmenin sorun çözmek olmadığını vurgulayan Güler, Validen de böyle bir yola başvurmadan iş görülmesinden yana olduğu sözünü almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Horozgediği Köylülerinin günlerdir uğraşı verdikleri konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Güler, “Buraya on gün önce yine geldim ve vatandaşlarımın kaygılarına ortak oldum. Konuyu Meclis Başkanlığına verdiğim soru önergesi üzerinden Sayın Enerji Bakanı’na yönelttim. Ümit ederim sorun çok geçmeden, telafisi mümkün olmayan olaylar yaşanmadan çözüme kavuşturulur” dedi.

“AKP iktidarının mantığı her yerde aynı!”
Sorunu yönetme ve vatandaşla iletişim konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını ifade eden Güler, “Burada idarenin hesapsız, kitapsız, usulsüz işi var. Bunu muhtarımız ve avukatımız bize haber verdiği zaman ben de bölge milletvekili olarak TBMM’ye konuyu bir soru önergesi olarak gündeme taşıdım. Halk sağlığını tehdit eden yüksek gerilim hatlarının Horozgediği Köyü üzerinden çekilip alınması için elimizden geleni yapacağız. İnsanlarımız atasının babasının topraklarında huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyor. Bunları sırf birileri rant kazanacak; ya da insan sağlığını görmezden gelen bir iş bilmezlik düzeltilmeyecek diye sağlıksız koşullara ve kaderlerine mahkum edemeyiz. Bu haklı talebin görülmesi ya da konuya ilişkin bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınması sorumluluk sahibi herkesin görevidir. İnsanları oldu bittilerle hayal kırıklığına uğratmanın, jandarma eşliğinde köylünün kapsısına dayanmanın ve köylüleri baskı ve korku ile yıldırmanın anlamlı bir açıklaması yoktur. Her şeyi bu mantıkla götürmeye çalışan AKP iktidarı son Gezi Parkı olaylarından sonra da ders çıkarmadı m? Daha ne zaman ders çıkaracaklarını merak ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.