Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Vali Toprak'la görüştü!

CHP İzmir Vali Toprak'la görüştü!

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yöneticiler Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Engin, sabah saatlerinde Gündoğdu’da çadırların sökülmesiyle başlayan polis müdahalesinde gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep ederken, Polis teşkilatının daha adil daha şeffaf davranması gerektiğini Vali Toprak’a dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 20.06.2013 - 11:00
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, başkan yardımcıları Altan İnanç, Barış Erel, Ali Karabay ve ile İl Sekreteri Sevda Kılıç’la birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı sonrası Engin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde yeni görevine başlayan Vali’ye ‘hayırlısı olsun’ dediklerini belirten Engin, sabaha karşı İzmir 1'inci Kordon’da Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla çadır kuranlara yönelik polis müdahalesi sonucu gözaltına alınanların durumunu da Vali’yle görüştüklerini söyledi. Engin, “ Vali Toprak’la İzmir’in öncelikleri konusunda görüş alışverişinde bulunduk, EXPO’yu konuştuk.Gezi olayları da gündeme geldi.Partimizin tutumu şiddetten uzak ama her türlü demokratik hakkının kullanılması yönünde. Vali’ye de ifade ettik. Gözaltına alınanların yargı önüne ya da serbest bırakılmasını talep ettik. Vali de anlayış gösterdi. Aynı düşüncede olduğunu söyledi. Polis teşkilatının daha adil daha şeffaf davranması taleplerimizi ilettik” dedi. Engin Vali Toprak’ın genç ve başarılı bir bürokrat olduğunu İzmir’e en iyi şekilde hizmet edeceğini umduklarını belirtti.

TOPRAK NE DEDİ'

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Gezi Parkı eylemlerine destek için Gündoğdu’da kurulan çadırlara yapılan şafak baskını konuşuldu. Vali Toprak, Kordon’daki çadırların kaldırıldığını, operasyon sırasında gözaltına alınanların serbest bırakılacağını söylerken, İzmir’de yakma ve yıkma eylemlerine karışan ve başka bir operasyonla gözaltına alınan 14 kişi hakkında ise adli sürecin işleyeceğini anlattı. Vali Toprak, bu 14 kişinin eylemlerde yaptıklarıyla ilgili kamera görüntülerinin bulunduğunu ifade etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.