Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay suskunluğunu bozdu:Kocaoğlu güvenirliliğini kaybetmiştir

Akay suskunluğunu bozdu:Kocaoğlu güvenirliliğini kaybetmiştir

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay günler süren suskunluğunu Ege Postası’na bozdu. Akay, CHP İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda Gezi Parkı eylemleri doğrultusunda Başbakan’ı ve AK Parti’yi hedef alan bir konuşma yapan Kocaoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Gündoğdu’da gerçekleşen eylemlerde bir çok noktada Başbakan’a hakaret içiren yazıların duvarlara ve yollara yazıldığını belirten Akay, “Türkiye’nin Başbakanına hakaret içeren yazılar sokaklarda duruyor. 15 gündür sildiremedik Büyükşehir Belediye Başkanı’na... O küfürleri oradan sildirmiyorsa Aziz Kocaoğlu güvenirliliğini yitirmiştir” dedi. Akay, CHP’nin şapkasını önüne koyarak süreçteki tavrı nedeniyle düşünmesi gerektiğini belirtti, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’e, “Sorumluluk sahibi olanların bu olayları iyi okuması lazımdı. Sükunet çağrısı yapması gerekirdi. Sen Başbakan’a küfür edenlere para veriyorsun. Böyle bir vekil olmaz” sözleriyle yüklendi.

  • Ege Postası
  • 19.06.2013 - 17:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ülkenin bir numaralı gündemi Gezi Parkı eylemleri farklı şekillerde sürmeye devam ederken, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan önemli açıklamalar geldi. Akay, günler süren sessizliğini Ege Postası’na bozdu. Akay’ın hedefinde son zamanlarda Gezi Parkı olayları ekseninde Başbakan’ı ve iktidarı hedef alan açıklamalar yapan, AK Parti’nin olası İzmir Mitingi içinde yorumda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vardı.

“KOCAOĞLU GÜVENİRLİLİĞİNİ KAYBETTİ”
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kocaoğlu ve CHP’nin Gezi Parkı eylemlerindeki tutumunu sert sözlerle eleştirdi.Gündoğdu’da gerçekleşen eylemlerde bir çok noktada Başbakan’a hakaret içiren yazıların duvarlara ve yollara yazıldığını belirten Akay, “ Türkiye’nin Başbakanına hakaret içeren yazılar sokaklarda duruyor. 15 gündür sildiremedik Büyükşehir Belediye Başkanı’na... O yazıların bir tanesi kendisine olsa hemen sildirir. Böyle bir demokratik anlayışımı var Kocaoğlu’nun... Sen bu şehrin Büyükşehir Başkanısın. Herkese eşit davranmalısın. O küfürleri oradan sildirmiyorsa Aziz Kocaoğlu güvenirliliğini yitirmiştir. Timsah gözyaşı dökmesinler. Demokratik anlayışı bu... Çiğli’de açılışta kendisini protesto edilince mikrofonu yere çarpıp kürsüyü terk eden Aziz Kocaoğlu bana demokratlıktan bahsetmesin. Kocaoğlu itfaiyelere su vermemekle TOMA’lara su vermemenin hesabını versin. Karşıyaka binası yanarken itfaiyeye göndermeyenler hesap versin” dedi. Akay, Kocaoğlu’nun Başbakan’ın olası İzmir mitingi için yorumlarda bulunmasına ise, “ Kocaoğlu’na soracak değiliz. Başbakanımız İzmir’de miting yapacağım diye emretsin yaparız” karşılığını verdi.

“BÖYLE VEKİL OLMAZ”
Akay CHP’nin şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerektiğini belirtti şöyle devam etti; “ Bir eylem yapılıyorsa CHP’de bunu demokratik olarak desteklesin. Her gün çıkıp yürüsünler. Ancak insanları tahrik etme noktasına geliyorlar. Milletvekili Başbakan’a küfür eden adama para veriyorsa bunun hesabının verilmesi lazım. Sorumluluk sahibi olanların bu olayları iyi okuması lazımdı. Sükunet çağrısı yapması gerekirdi. Sen Başbakan’a küfür edenlere para veriyorsun. Böyle bir vekil olmaz. Bu tekneden onlara hamur çıkmaz. Bu kargaşadan CHP herhangi bir rant elde edemez. İnsanlar artık görüyor”

“GEREKİRSE BİNLER YÜRÜYECEK AMA…”

Gezi Parkı eylemlerinin çok iyi okunması gerektiğinin altını çizen Akay, sadece çevre olayı olarak bakmanın saflık olacağını söyledi. Çevreci grupların başlattığı eylemleri illegal grupların farklı noktalara getirdiğini ve sürdürdüğünü ifade eden Akay, “ Bu eylemleri başlatan çevreci arkadaşlar bugün nerdeler ' Bu insanlar arasına karışan illegal grupların daha sonraki süreci yürüttüklerini görüyoruz.Bu Taksim’de de aynı şekilde ,Ankara Kuğulu Park’ta’a aynı şekilde , İzmir Gündoğdu’da da aynı şekilde... İnsanlar demokratik haklarını tepki olarak kullanabilirler , protesto yapabilirler ,eylem yapabilirler ama yapılacak eylem karşısındaki insanların özgürlüğüne müdahile şeklinde olursa kamu mallarına zarar verir boyutta olursa insanların özel eşyalarını , arabasını,dükkanını esnafın dükkanını talan edersen ,insanlara yolda tacizde bulunursan bunun adı eylem olmaktan ziyade artık anarşi olur .Biz buna karşıyız. Başbakanımız eylemci arkadaşların temsilcileriyle görüştü. Başbakan’ın verdiği sözlere inanmıyorsan bende sana güvenmiyorum. Halk ne isterse o yapılacak ancak eylem devam ediliyor. O zaman burada amaç farklı. İnsanların demokratik tepkisine bir şey diyemeyiz. Gerekirse binler yürüyecek. Ama kırıp dökmekle olmaz” diye konuştu.

'İMF DEFOL' DİYENLER NEREDE'”
İktidarın sokakta meydanda eylem yapılarak değiştirilmeyeceğini söyleyen Akay, “mevcut hükümeti beğenmiyorsan , mevcut iktidara karşı bir tepkin varsa sandık önüne gelecek. Beğenmiyorsan sandığa gömersin beğeniyorsan desteklersin” dedi. Geçmişte de benzer senaryoların düzenlendiğini belirten Akay, şöyle devam etti; “2004 yerel seçimlerinden önce ‘ordu göreve’ diye gazetelere manşet attırıyorlardı . 2007 genel seçimlerinden evvel Cumhuriyet ve Bayrak mitingleri yapılıyordu yine 2007 seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir 367 garabetini ortaya çıkarttılar seçime gidildi yine seçimde %47 ile AK Parti iktidara geldi .Yetmedi 2008’de AK Partinin kapatılması için dava açıldı bir oyla AK Parti kapatılmaktan son anda kurtuldu hemen onun arkasında Amerika’nın en büyük Finans Kuruluşu battı ve dünya büyük krizin içine girdi .Eğer AK Parti o dönem Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılsaydı o krizin içine girip ebediyen belini doğrultamayacaktı , ekonomik yönden Türkiye bitecekti . Ve bugün bakıyorsun 2002’den AK Parti iktidara geldiğinden bu zamana kadar , ekonomik yönden Türkiye’nin durumuna…. Sokaklarda , caddelerde , meydanlarda ‘kahrolsun İMF ,İMF defol’ diyen arkadaşlar bugün 14 Mayıs’ta İMF’nin borcunun ödendiği gün neden ağzını açıp bir şey söylemediler. Ekonomik yönden güçleniyorsun bu olaylar patlıyor. Türkiye’de ekonomik yönden en parlak bir ayı geride bırakıyorsun bu olaylar patlıyor. Amaç üzümü yemek değil bağcıyı dövmek”

“İZMİR’İN EXPO’YU ALMASINI İSTEMEYENLER BİLE VAR”
Yaşananların arkasında Türkiye’nin kalkınmasını güçlenmesini istemeyenlerin olduğunu ifade eden Akay, “Alkol, faiz lobisi…Daha bir çok şey sayabilirim. İzmir’in EXPO’yu almasını istemeyen İstanbul’un olimpiyatları almasını istemeyen lobiler bile var. Bunların hepsini alt alta getirdiğin zaman Türkiye bu badireyi atlatır neden ' 28 Şubat 97’deki ekonomik durumda değil Türkiye… Bugün Türkiye başbakanını pijama ile karşılayan holding patronlarına artık tahammül edemiyor yok böyle bir şey . Holding patronlarından, medya patronlarından emir alan bir başbakan yok. Önemli olan burada Dünyayı arkana alıp ta Türkiye’ye hükmetmek değil , Anadolu’yu arkana alıp dünyaya kafa tutabiliyor olmak ” dedi.

“VATANDAŞ PARTİYE AKIN EDİYOR”
Gezi olaylarının başladığı günden itibaren bir çok vatandaşın Ak Parti’nin ilçe binalarına gidip üye olduklarını söyleyen Akay, “ Gezi olaylarının başladığı günden bu yana Ak Parti Genel Merkezi’ne giden kayıtın sayısı 117 bin…Bizim üye sayımız 383 bin oldu.Konak’ta Karabağlar’da partiye katılanlara rozet taktık geçen hafta... Bayraklı’da ciddi katılımlar var. Bana bir mail geldi. 80 kişiyle CHP’den Ak Parti’ye geçeceklerini yazıyorlardı. Sağduyu çağrısı yaptık. Teşkilatlarımızda buna harfiyen uydu. Bu süreçten güçlenerek çıktık. Her gün teşkilatlarımıza vatandaşlar akın ediyor. Biz kavga adamı değiliz. Hizmet adamıyız. Diklenmeyiz dik durmaktan vazgeçmeyiz” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.