Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekiller Karşıyaka’da muhtarlarla buluştu

CHP’li vekiller Karşıyaka’da muhtarlarla buluştu

CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ile Aytun Çıray, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın düzenlediği kahvaltıda Karşıyakalı muhtarlarla bir araya geldi. Ahmet Taner Kışlalı Parkı’ndaki Gondol Restoran’da düzenlenen kahvaltıda, CHP milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Aytun Çıray’dan, Başbakan Erdoğan’ın “Evinize Atatürksüz Türk bayrağı asın” çıkışına da tepki geldi. Atatürklü Türk Bayrağı’nı gösteren Çıray, “Sayın Başbakan bu bayrağın nesinden rahatsız oldunuz'” diye sordu ve herkesi üzerinde Atatürk’ün resmi olan bayraklardan asmaya davet etti.

  • Ege Postası
  • 18.06.2013 - 12:11
İZMİR - Karşıyakalı muhtarlarla CHP’li milletvekilleri Susam ve Çıray’ın buluşmasının gündeminde, Metropollerde muhtarlıkların kaldırılması ve Gezi Parkı vardı. Başbakan’ın partisinin Kazlıçeşme Mitingi’nde yaptığı “Evlerinize Atatürksüz bayrak asın” çağrısına tepki gösteren CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray, üzerinde hem ay yıldız, hem de Atatürk bulunan bayrağı göstererek, “Sayın Başbakan, Atatürk baskılı bayrakların nizama uymadığını, bunların asılmaması gerektiğini söyleyerek, kendi taraftarlarına sadece Türk bayrağı asmaları talimatını verdi. Sayın Başbakan, Türk-Kürt diye böldü, yetmedi. Alevi-Sünni diye böldü, yetmedi. 50’ye 50 diye böldü, yetmedi. Şimdi, bayrakta bölmeye çalışıyor. Sayın Başbakan bu bayrağın nesinden rahatsız oldunuz'” diye sordu. Çıray, Tüm Türkiye’yi, evlerine, iş yerlerine, Atatürk baskılı Türk bayrağı asmaya davet etti.

Metropollerde muhtarlıkların kaldırılmasını şiddetle kınayan Çıray, Kiraz’ın dağ köyünden gelen bir yurttaşın muhtarlıkları kaldırdığı için Başbakan’a sonsuz kırgın olduğunu kendisine söylediğini belirterek, “Ben sadece muhtarlıkları kaldırdığı için değil, ülkeyi kötü yönettiği, aramıza nifak soktuğu için Başbakan’ı sonsuza kadar affetmeyeceğim” dedi.

Çıray, önümüzdeki yerel ve genel seçimlerin vizyonunu yüksek siyasetin belirleyeceğine dikkat çekerek, “Türkiye’yi bu ruh durumunun tahrip edici etkilerinden korumada en büyük pay İzmir’e ve Egelilere düşüyor. Onun için İzmir’de popülist heveslerle değil, yüksek siyaset yapmak zorundayız” diye de ekledi.


Kahvaltının bir diğer konuğu CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın gündeminde de Gezi Parkı vardı. “Özgürlük alanlarına müdahaleden bir iktidarı bu ülkenin insanları istemiyor” diyen Susam, “AKP iktidarı ve Sayın Başbakan bu konuda iyi bir sınav vermedi” diye de vurguladı. İktidara, “suçu kimsede aramayın. Her olayda belirleyici unsur, insanın kendisidir” diye seslenen Susam, “Türkiye iyi yönetilmiyor. AKP güçlendikçe, Türkiye’yi kendi çizdiği yola, elbiseye sığdırmaya çalışıyor. Kimse, o insanlara ‘çıkın sokağa, yürüyün’ demedi. Ben inanıyorum ki; bu ülkede vicdan sahibi insanların sayısı yüzde 50’den fazladır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.