Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetçilerinin Twitter raporu

İzmir siyasetçilerinin Twitter raporu

Twitter’ın ‘fenomen’ hale geldiği şu günlerde İzmir’de siyasetçilerin ve belediye başkanlarının sosyal medyayı kullanmada ‘aktif’ ve ‘pasif’ olarak ikiye ayrıldığı ortaya çıktı. İzmir’de Twitter’da en çok takipçiye sahip olan siyasetçi 135 bini aşkın kişiyle MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural…Ak Parti’de en çok takipçisi olan isim AK Parti İzmir milletvekili Ertuğrul Günay olurken en çok tweet atan ise bir başka vekil Rıfat Sait…Twitter’ı AK Parti’ye göre daha az kullanan CHP İzmir’de en çok takipçisi olan isim vekil Birgül Ayman Güler…En çok tweet atansa Musa Çam…Belediye başkanları arasında en aktif isimse Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan…

  • Ege Postası
  • 17.06.2013 - 11:51
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Ülke ve Dünya gündemine oturan Gezi Parkı eylemleri sosyal meydanında gücünün ne denli büyük olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştı. Sosyal medyadan eylemlere yönelik birbirinden ilginç söylemler hafızalara kazınırken, sosyal medya üzerinden 'halkı provoke etti' iddiasıyla bir çok kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Süreçte sosyal medya üzerinde en fazla duran ise AK Parti kanadı oldu. Başbakan Erdoğan’ın sosyal medya çıkışının yanında AK Parti’ye CHP’den geçen ve parti içinde 'Ak solcular' olarak anılan AK Parti İzmir milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan’ın eleştirisel tweet’leri polemik konusu olmuştu. AK Parti içinden bu tweettlere cevap veren siyasetçiler olurken son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İzmir'de teşkilata, "Bu süreçte özellikle Twitter'dan partimize yönelik eleştiriler olabilir. Kimseyle polemiğe girmeyin, hakaret edip kötü söz söylemeyin" diyerek mesaj vermişti.
Twitter’ın ‘fenomen’ hale geldiği şu günlerde İzmir’de siyasetçilerin ve belediye başkanlarının sosyal medyayı kullanmada ‘aktif’ ve ‘pasif’ olarak ikiye ayrıldığı ortaya çıktı.


GÜNAY TAKİPÇİ SAYISINDA 100 BİNİ GEÇTİ
AK Parti İzmir’de Twitter’ı en aktif kullanan isim Kültür ve Turizm eski Bakanı İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay oldu. Bugüne kadar 104 bin takipçi sayısını aşan  Günay, AK Parti İzmir’de bu alanda zirveye oturdu. Bugüne kadar 1.714 tweet atan Günay son zamanlarda attığı tweetlerle takipçi sayısını da bir hayli yükseltmişti. Gezi Parkı eylemleri ekseninde partisini eleştiren Günay, İzmir’e son gelişinde yaptığı açıklamada “Bakan’ken Twitter kullanmamıştım. Son 1-2 ay içinde aktif oldum. Çok ilgilendiğim ve insanların beni takip ettiği bir alan değildi. Bugünlerde değerlendirmelerimi paylaşıyorum zamanım daha uygun…İnsanlarda ilgiyle takip ediyor. Benden daha fazla takipçisi olan ve sadece günaydın iyi geceler diyenler var” demişti.Günay’la birlikte partisinin tutumunu eleştiren ve teşkilat içinden tepki alan Erdal Kalkan’ın ise 2 bin 824 takipçisi var. Kalkan sadece 278 tweet atmış.

İKİNCİ SIRADA BAKAN YILDIRIM
AK Parti İzmir’de Günay’a takipçi sayısında en yakın kişi ise İzmir’in tek Bakan Milletvekili Binali Yıldırım oldu. Yıldırım bugüne kadar Twitter’ını 223 tweetle fazla aktif kullanmasa da 16 bin takipçiye sahip. Twitter’ı aktif kullanan isimlerin arasında yer alan AK Parti’nin İzmir’deki en genç vekili Hamza Dağ, 3 bin 857 tweet atarken  takipçi sayısında 10 bin rakamına yaklaştı.

EN ÇOK TWEET SAİT'DEN
Son olarak Günay ve Kalkan’ı attıkları tweetler üzerinden tweet atarak eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül de aktif Twittercılardan.Şengül’ün 5 binin üstünde takipçisi var bugüne kadar ise bin 866 tweet atmış. Sosyal medyanın en aktif vekilleri arasında yer alan Rıfat Sait de Twitter’a zaman ayıranlardan. Sait 6 bin 5 tweetle bu alanda Ak Parti İzmir’de birinci sırada yer alırken 2 bin 17 takipçisi var. Son zamanalrda Twitter’ı aktif kullanmaya başlayan Ali Aşlık’ın ise 2 bin 147 takipçisi var. Aşlık 461 tweet attı.

ULEMA DENİZLİ’DEN DAHA AKTİF
AK Parti’nin kadın vekillerinden Nesrin Ulema, İlknur Denizli’ye göre Twitter da daha aktif. Ulema,bugüne kadar bin 576 tweet atarken Denizli sadece 2 tweet atmış. Ulema’nın 2 bin 245 takipçisi Denizli’nin ise bin 187 takipçisi var.

AKAY 5 BİNİ AŞTI
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da fazla tweet atanlardan. 2 bin 603 takipçisi olan Akay bugüne kadar 5 binin üzerinde tweet attı. Akay daha çok gittiği yerlerden paylaşımlar yapıyor.

CHP DAHA AZ KULLANIYOR
CHP İzmir ise AK Parti’ye göre twitter’ı daha az kullanıyor. CHP’nin tweet atmadaki en aktif ismi Musa Çam… Gezi Parkı eylemlerinde İzmir Ankara ve İstanbul arasında mekik dokuyan Çam sosyal medyayı da unutmadı. Çam bugüne kadar attığı 4 bine yakın tweetle CHP İzmir’de vekiller arasında zirvede yer alıyor. Çam’ın 5 bin 300 takipçisi var.


GÜLER ZİRVEDE
En çok takipçiye sahip isim ise CHP İzmir’in 3 kadın vekilinden biri olan Birgül Ayman Güler… takipçisi sayısında 26 bin sınırına dayanan Güler bugüne kadar 3 bin 46 tweet atmış. Sosyal medyanın aktif isimlerinden Aytun Çıray’ın da 6 binin üstünde takipçisi var. Özellikle iktidarı hedef alan tweetler atan Çıray bugüne kadar 3 bin 486 tweet atmış. CHP İzmir’in ağır isimlerinden Alaattin Yüksel ise twitter’ı çok etkin kullanmıyor. Yüksel 590 tweet atarken 2 bin 287 takipçiye sahip.

SUSAM VE MOROĞLU AZ ZAMAN AYIRIYOR
CHP'nin Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu üyeleri arasında yer alan İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise 2 bin 771 takipçi tarafından izleniyor. Aksünger bin 489 tweet atmış CHP izmir’de twitter’ın pasif kalan isimleri ise Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu…Susam bugüne kadar 31 tweet atarken Moroğlu henüz tweet atmamış.CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu da 3 bin 753 takipçi sayısına sahip olmasına rağmen sadece 1 tweet atmış.

ENGİN DE
 ZAMAN AYIRMIYOR
CHP İl Başkanı Ali Engin ise Twitter’a aktif zaman ayırmayanlardan. Engin bugüne kadar 137 tweet atarken takipçi sayısı ise bin 166…


VURAL ZİRVEDE KARATAŞ ZAMAN AYIRMIYOR
MHP İzmir’de zirvede Milletvekili Oktay Vural var. Vural 135 bini aşkın takipçiyle bu alanda İzmir’de en çok takipçiye sahip siyasetçi durumunda. Vural bugüne kadar 3 bin 590 tweet atmış. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise sosyal medyaya zaman ayırmayan siyasetçiler arasında yer alıyor.

EN AKTİF BAŞKAN TARTAN
İzmir’de belediye başkanları arasında zirvede yer alan isimse Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan…İsmi Büyükşehir Belediye Başkanlığı içinde geçen Tartan sosyal medyanın gücünü iyi kullanan başkanlardan. Tartan 6 bin 608 kişi tarafından takip ediliyor. Tartan’ın ardından ikinci sırada bin 186 takipçiyle Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yer alıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ise 882 takipçisi var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.