Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Destici: Eylemcilerin niyeti üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek

Destici: Eylemcilerin niyeti üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetlerin seçim dışı yollarla değiştirilmesine karşı olduğunu belirterek, "Eylemcilerin niyeti üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek." dedi.

  • Ege Postası
  • 16.06.2013 - 15:40
İZMİR - BBP Genel Başkanı Destici, Aydın il Kongresi öncesi partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini belirten Destici, "Gezi Parkındaki eylemcilerde, bunların içerisindeki guruplar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sanatçılar da, artık bu işin ağaç ya da böcek işi olmadığını kabul etmiş durumdalar." dedi. Destici, "Hayatını kaybedenlere polisimiz başta olmak üzere Allah’tan rahmet yaralılara da şifa diliyorum. İşin ne boyuta geldiğini artık görmemiz lazım. Artık buradaki marjinal gruplar, terörist gruplar, dış destekli gruplar, polisle silahlı çatışmaya girebilecek kadar gözleri kararmış bir noktaya gelmişler. Onun için ben sağduyulu ve gerçekten hak arayan vatandaşlara bu grupların aralarına mesafe koymaları lazım. Çünkü bunların niyetinin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Sayın başbakandan İstanbul’daki mitinginden, bir seçim sonrası yaptığı balkon konuşması gibi bir konuşma bekliyorum. Kucaklayıcı ve toplumun her kesimine güven veren, asla ötekileştirilmeyeceklerinin garantisi verilen bir konuşma bekliyorum. Ve karşı tarafında beklentisi bu neticede ortamı bir nebzede olsa sakinleştireceği açık bir mesaj olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

"BU İŞİN VEBALİNİ TAŞIYAMAZSINIZ"

"Muhalefet partilerimize, sanatçılarımıza da mesajım kitlelere topluma sağduyu mesajı vermek ve asla hiçbirisi bu saatten sonra gezi parkına gitmemeli. Çünkü, onların varlığı samimi insanların, siyasetçilerin, sanatçıların varlığı oradaki marjinal grupları güçlendiriyor, ajan ve provakatörleri cesaretlendiriyor. Sokaklarda polisle silahlı çatışma noktasına kadar götürüyor. Bu işin vebalini taşıyamazsınız. Yarın o iki tane polisimiz şehit olsaydı, bugüne kadar bu eylemlere destek veren o sanatçılar, o siyasi partiler, o sivil toplum örgütlerinin sendikaların temsilcileri bu vebalin altından kalkamazlardı hesabını veremezlerdi. Yarın sokak çatışmasına dönüpte insanlarımız hayatlarını kaybetmeye başlayınca hesabını veremezler."

Türkiye’yi iç savaşa sürükleyen azınlığa müsaade edilmemesi gerektiğini söyleyen Destici, "BBP, yine sağ duyunun sesi olmaya devam edecek. Bu olayların tarafı olmadık biz doğruların yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

EYLEMCİLERİN NİYETİ ÜZÜM YEMEK DEĞİL, BAĞCIYI DÖVMEK

Gezi Parkı eylemlerinde iyi niyetlilerin elinden kontrolün çıktığını belirten Destici sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda eylemcilerin niyeti üzüm yemek değil. Bağcıyı dövmek. Ben böyle söylüyorum bana 'bağcıdan yanamısın' diyorlar. Kardeşim ben ülkemden yanayım, milletimden yanayım. Benim burada bağcıdan kastettiğim sayın başbakan veya hükümet değil. Benim bağcıdan kastım ülkemdir, milletimdir, milletimin birliğidir, ülkemin ve milletimin huzurudur. Ama sen illa bağcıdan Başbakanı anlıyorsan hükümeti anlıyorsan, ben ne bundan önceki hükümetlerin ne de bu hükümetin sandık dışı yollarla, seçim dışı yollarla değiştirilmesine de net karşı olan bir siyasi partiyiz. Böyle emeli olanların elbette bundan önceki gibi karşısında oluruz. Biz doğru neyse onu söyleriz. Yanlışı da gördüğümüzde söylemekten geri durmayız."(Cihan)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.