Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karabağlar'da istişare toplantısı

AK Parti Karabağlar'da istişare toplantısı

AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı İstişare Kahvaltısı düzenledi. Organize edilen kahvaltıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İlknur Denizli, İlçe Başkanı Erol Körüklü, İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

  • Ege Postası
  • 18.06.2013 - 11:04
İZMİR - Kahvaltıda konuşan İlçe Başkanı Erol Körüklü, yeni yönetimini belirlerken herkesin kendisi ile çalışmaya istekli olmasından dolayı oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Körüklü, ‘’Ne yazık ki herkesi listeye dahil etmek mümkün olmadı. Listeye dahil olmayan kişiler hakkını helal etsin’’ dedi. Körüklü son dönemde yaşanan olayla ilçe binasının saldırıya uğradığını ve zarar gördüğünü belirterek’’ Bu süreçte hiçbir çalışmamız aksamadı. Yaklaşık 12 günlük sürede birçok kez mahalle başkaları arkadaşlarımızla bir araya geldik. Yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları çalışmalarımız aksamadı. Bizi en çok sevindiren şey bu olaylarla ilgili bütün provokasyonlara rağmen parti teşkilatındaki arkadaşlarımız ve üyelerimiz in hiç birinin bu insanlara karşılık vermemesiydi bizim açımızdan. Biz el-ele, kol-kola çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim amacımız hizmet etmek’’ dedi.

Tekelioğlu:‘’Gücümüzü haktan ve halktan alıyoruz’’
Karabağlar İlçe Teşkilatının yeni yönetimine başarılar dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir milletvekili Mehmet Tekelioğlu, AK Parti’nin gücünü haktan ve halktan aldığını ve Türkiye’nin en büyük organizasyonu olduğunu söyledi. Son günlerde ülke gündeminde yaşanan Gezi Parkı eylemlerini konusunda değerlendirme yapan Tekelioğlu şu şekilde konuştu: Biz sınavları vermiş bir partiyiz. Önümüze gelen tüm seçimlerden galip çıktık. Bu öfkenin sebeplerini tahlil edelim. Biz iktidar olduktan sonra, vatana yatırımlar yapıldı. IMF’ye olan borcumuzu kapatarak, Türkiye’yi faiz batağından çıkardık. Pek çok kimse eski imtiyazlarını kullanmaz hale geldi. İhale düzeni getirdik. Dolayısıyla bu bir öfke birikimine yol açmıştır. Biz dedik ki söz halkın olacak. Biz ‘’Egemenlik halkın’’ sözünü gerçek hale getirdik. 2008 yılında partimizin kapatılma davasından sonra biz 2009 seçim yaşadık. 2010 da referandum yapıldı. Böylece imtiyaz gruplarını devre dışı bıraktık. Bunlar bu karşı grupta öfke yarattı. 2011 seçimleri oldu. Ondan önceki tüm seçimlerde yüzde 50 başarı sağladık. En sonunda da barış yolunda çok önemli bir adım atıldı. Ve Başbakanımız burada ‘’Siyasi hayatıma da mal olsa ben bu barışı sağlayacağım ‘’dedi. Bunu içine sindiremeyenlerin öfkesi bu… İmtiyazlarının sona ermesini diktatörlük olarak görenlerin öfkesi… Bizim demokratikleşme için attığımız adımları otorite olarak görüyorlar. Bunlar bir öfke birikimine yol açmıştı. Taksim’de ceyran etti. Olaylar en başında bir iyi niyet vardı. Fakat ikinci gününden sonra AK Parti ve Tayip Erdoğan’ı ekarte etme savaşına dönüştü. Biz bu ülkenin en güçlü partisiyiz. Bu tür ufak tefek şeyler bizi sarsamaz. Başbakanımız herkesi dinliyor ve görüşüyor. Sadece isteğimiz illegal ve marjinal gruplardan kendinizi ayırın! Önümüzde yerel seçimlere daha fazla çalışacağız. Biz yolumuza devam edeceğiz. Gücümüzün farkında olalım. Moralimiz bozulmasın’’dedi.

Denizli:‘’Özgürlük altında, imtiyazlarının devamını istiyor’’
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de yaşanan olaylarla ilgili olarak böyle bir hareketlenme beklediklerini ancak yerel seçimlere yakın tarihte olabileceğini düşündüklerini kaydetti. Denizli,’’Yaklaşan yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir ölçü olacak ve bu olayların asıl hedefi, AK Parti’nin adayının Cumhurbaşkanı olmasını engellemektir’’dedi. Çevrecilik ve konu ağaç olunca herkesin mutabık olacağını belirten Denizli konuşmasına şu şekilde devam etti: “Çevre önemli ve herkesin mutabık olduğu bir konu. Çevre dediğinizde, ağaç dediğinizde herkes mutabıktır. Onlar da bunu kullandılar. Hazırlıkların daha önceden yapıldığını görüyoruz. Faizler yüzde 4,5 dan 7,5 çıktı. Bu faizi yine biz ödeyeceğiz. Bu olaylar üzerinden başka planlar ve oyunlar var. İyi niyetle başlaya bir olay bu gün dış güçlerin yoğun desteği ve bir takım illegal grupların şiddete başvurmasıyla AK Parti karşıtlığına, Recep Tayip Erdoğan karşıtlığına geldi.”

Demokratik ortamın gelişmesinin AK Parti döneminde olduğunu belirten Denizli,’’ Bundan onbeş yirmi yıl önce bu türden toplumsal olayların nasıl sonuçlandığını hatırlayalım. Üniversite öğrencilerinin hassasiyetleri olabilir. Genç heyecanlı sokağa çıkabilirler. Kendinize halk hareketi diyorsanız arkanızda sizi destekleyen bir halkın olması gerekiyor. Şu an baktığımızda sadece 3 büyük şehirde bir takım eylemler var. Temelde İstanbul Taksim’de. İstanbul’da yaklaşık 15 milyonluk nüfusa sahip, bir kent Taksim’de toplanmak sorun değil. Taksim’de ve İstiklal Caddesi’nde normal şartlarda sokağa iğne atsanız yere düşmez. Sirkülasyon var. İzmir biraz farklı, aslında en çok hareketlenmeyi düşündükleri yer İzmir… Ama buna rağmen 30 ilçe ile görüştük. 30 ilçenin yarısından fazlasında kimse sokağa çıkmadı. Hatay caddesinde çıktı. Karabağlar’da caddelere kimse çıkmadı. Elitist bir hareket sonuç olarak… Kordon’dan milyon dolarlık yatla geçip özgürlük istiyorlar. Aslında özgürlük ve demokrasi kavramlarınız arkasına sığınarak kendisine sunulan imtiyazların devamını istiyor’’dedi.

Bugün 20 yaşındaki üniversite öğrenciler biz iktidara geldiğimizde 9-10 yaşındaydılar diyerek sözlerini sürdüren Denizli, ‘’Bu çocuklar bizimle büyüdü. Ne istedik. Konuşan katılımcı ve kendini ifade eden bir gençlik istedik. Sonuç olarak geçici olan bu olayların birkaç gün içinde çözümleneceğine inanıyorum.10 yılda çok şey yaptık ama daha yapacak çok işimiz var. ‘’dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.