Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekillerden ‘Gemi Söküm’ çıkarması

CHP’li vekillerden ‘Gemi Söküm’ çıkarması

CHP’li vekiller, Aliağa’da iki işçinin öldüğü gemi söküm tesisine adeta çıkarma yaptı. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kazayı inceleyen 4 vekil, rapor hazırlayacak.

  • Ege Postası
  • 17.08.2013 - 10:10
İZMİR - Aliağa gemi söküm tesislerinde çalışan Davut Özdemir ve Doğan Balcı’nın ölümü ve 9 işçinin ise zehirlenmesiyle sonuçlanan iş kazasının ardından; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirdiği 4 milletvekili konuyla ilgili inceleme yaptı.

Sabah saatlerinde CHP ilçe binasında toplanan İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven; kazanın gerçekleştiği Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’ne gitti. Burada şirket yetkilileri ve Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği yönetimiyle görüşen vekiller daha sonra Petrol-İş Sendikası’ndan tesislerdeki çalışma koşulları hakkında bilgi aldı.
Olayda yaşamını yitiren Doğan Balcı’nın acılı ailesini ziyaret ederek Kılıçdaroğlu’nun başsağlığı dileklerini ileten CHP’li vekillerin; gün boyunca yaptıkları temaslardan elde ettikleri bilgiler ve edindikleri izlenimler hakkında ayrıntılı bir rapor hazırlayarak genel merkeze sunacağı öğrenildi.

Yoğun gayret gösteriyoruz
Konuyla ilgili adli ve idari araştırmaların başladığını söyleyen Mehmet Ali Susam, “Sayın Genel Başkanımız yaşanan bu acı olayı yakından takip ediyor. Son yıllarda iş kazaları nedeniyle ölümlerde dikkate değer artış bulunuyor. Bu olayda bir ihmal bulunup bulunmadığı noktasında iş müfettişleri ve soruşturmayı yürüten adli merciler gerekli çalışmaları yapmaktadır. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve insanca bir noktaya getirilmesi amacıyla CHP olarak yoğun gayret gösteriyoruz. Ancak taşeron işçi çalıştırmanın, buna bağlı olarak yeterli tedbirlerin alınmamasının pek çok iş kazasında baş sorumlu olduğunu görüyoruz. Gemi sökümü gibi tehlikeli alanlarda hem de sektörün geliştirilmesi hem de iş güvenliğinin ön planda tutulmasına özen gösterilmesi gerekiyor” dedi.



Her yıl 1100 kaza
Türkiye’de her yıl ortalama bin yüz kişinin iş kazası geçirdiğini ifade eden Musa Çam, “Bu iş kazalarının önemli bölümü -ne yazık ki- tersanelerde gerçekleşmektedir. Kazaları sıfıra indirmek için hem işverenin, hem işçinin hem de Bakanlığın alması gereken önlemler buluyor. Pek çok genç arkadaşımız, yeteri kadar iş güvenliği müfettişi olmaması ve denetimlerin yeterli ölçüde yapılmaması nedeniyle yaşamını yitirmektedir” diye konuştu.

En büyük neden taşeronlaşma
Hülya Güven iş kazalarında yeni yasal düzenleme ihtiyaçları kadar, mevcut yasaların da yeteri kadar uygulanmıyor olmasının etkili olduğunu söylerken, Mustafa Moroğlu, “AKP döneminde iş cinayetlerinin sayısı arttı. En büyük nedeni ise taşeronlaşmanın meşru hale getirilmesi ve yaygınlaşmasıdır. Çalışma Bakanlığı bir an önce müfettiş sayısını arttırmalı ve iş güvenliğiyle ilgili tedbirleri geciktirmeden uygulamaya başlamalıdır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.