Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denizli’de haşerelerle mücadele sürüyor

Denizli’de haşerelerle mücadele sürüyor

Denizli Belediyesi, potansiyel üreme alanı olarak, fosseptik, Telekom menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları ve ızgaralar, bataklıklar, inşaat alanları, süs havuzları, göletler, rögar ve arıtma tesisi gibi haşerelerin üreme ortamı oluşturabileceği...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 17:35
Denizli Belediyesi, potansiyel üreme alanı olarak, fosseptik, Telekom menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları ve ızgaralar, bataklıklar, inşaat alanları, süs havuzları, göletler, rögar ve arıtma tesisi gibi haşerelerin üreme ortamı oluşturabileceği yerleri ilaçlamaya başladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü Haşere Mücadele ekipleri, vatandaşların sağlığı için bulaşıcı hastalıkların taşınmasına neden olan haşereler ve kemirgenlere karşı ilaçlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Ekipler, haşerelerin üreme alanları olan terk edilmiş binalar, bodrum katlarındaki su birikintileri ilaçlama yapıyor. Görevli ekipler, 10 günlük periyotlarla tespit edilen bu noktaların tümünde larva ve yaz mücadelesi için ilaçlama yaparak Denizli'nin sineksiz olmasına çalışıyor. Yıl boyunca sürdürülen bu çalışmalar sadece sivrisinek için değil, fare, böcek, karasinek gibi diğer zararlılar için de özellikle uygulanıyor.
Sağlık İşleri Müdürlüğü, haşerelerin üremesine ortam hazırlayan, her türlü su birikintisi ve bataklıkların kurutulması, su kanallarının temizlenerek akışının sağlanması gibi mekanik önlemlerin yanında vatandaşlara da sivrisinek, karasinek gibi zararlıları ile mücadele yöntemleri hakkında eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.