Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Diyarbakır 5. Harem-i Şerif'te 13 asırlık bayramlaşma geleneği

Diyarbakır 5. Harem-i Şerif'te 13 asırlık bayramlaşma geleneği

İslam aleminin Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonraki 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii'nde bin 374 yıldır yapılan geleneksel bayramlaşma renkli görüntülere sahne oldu. Müminler, bayram namazından sonra oluşan halkada...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:34
İslam aleminin Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonraki 5. Harem-i Şerif'i kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii'nde bin 374 yıldır yapılan geleneksel bayramlaşma renkli görüntülere sahne oldu. Müminler, bayram namazından sonra oluşan halkada birbirleriyle bayramlaştı.

Diyarbakırlılar bayram namazı için, halife Hz. Ömer’in döneminde fethedildiğinden beri namaz kılınan Ulu Cami'ye akın etti. Sabah namazından sonra camilerin hoparlörlerinden okunan salavatlar kente manevi bir atmosfer kattı. Dört büyük mezhebin aynı anda namaz kıldığı tek camii özelliğine sahip olan Ulu Cami, sabah namazıyla birlikte dolmaya başladı. Bayram namazı saatinin yaklaşmasıyla camiyi dolduran Diyarbakırlılar, vaazı dinledikten sonra bayram namazını kıldı. Namazdan sonra camide geleneksel bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşma töreninde cami içinde cemaatten halkalar oluştu. Cemaat halkaya katılarak birbiriyle bayramlaştı. Bayramlaşmaya AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten de katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.