Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli sığınmacılar: İnşallah gurbetteki son bayramımız olur

Suriyeli sığınmacılar: İnşallah gurbetteki son bayramımız olur

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar, bir Ramazan Bayramı'nı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı çadır kentte barınan Suriyeli vatandaşlar,...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:20
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacılar, bir Ramazan Bayramı'nı daha ülkelerinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşıyor. Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı çadır kentte barınan Suriyeli vatandaşlar, 3 yıldır ülkelerinden ayrı geçirdikleri bayram üzüntüsünü yaşıyor. Çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılar, sabahın ilk ışıklarıyla bayram namazını kılmak için kampta bulunan mescitlere akın etti.

Bayram namazı sonrasında duygulu anlar yaşayan Suriyeliler, gözyaşları içerisinde ülkelerindeki katliamın son bulması için dualar etti. Beşşar Esed gitmediği taktirde bayram sevinci yaşamayacaklarını dile getiren Suriyeli vatandaşların, namazdan sonraki ilk sözleri memleket hasreti oldu.

Kendileri için bugünün bayram olmadığını dile getiren Suriyeli bir kadın, ancak Esed’in düştüğü gün bayram yaşayacaklarını ifade etti. Suriye’de bütün mallarını bırakarak geldiklerini belirten Suriyeli bir vatandaş da “Evlerimiz, malımız, mülkümüz vardı. Hepsini bıraktık geldik. Çocuklarımız ölmesin diye bütün her şeyi bırakıp Türkiye’ye sığındık. Burada yani bayram çok zor ama yani çok teşekkürler, yani hepsi geldi inşallah bayram gelecek Suriye’de. İnşallah burada, gurbetteki son bayramımız olur.” dedi. Gurbete bir bayram daha yaşayan Suriyeli sığınmacılar, bunun son bayram olması için dualar ederek, bayramı buruk bir sevinçle çadır kentte yaşıyorlar.

Bayramın ilk gününü sığınmacılarla geçiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin de sohbet ederek, teselli etmeye çalıştı. Suriyeli vatandaşların hüzünlü bir bayram yaşadıklarını belirten Ali Şahin, “Gerçekten hüzünlü bir bayram yaşıyorlar. Kimisi İdlip’ten, kimisi Halep’ten, kimisi Azez’den, kimisi Cerablus’dan, kimisi Hama ve Humus’tan çıkıp buraya gelmiş, Türk halkına sığınmışlar. Gözlerinde belki uzakları özleyiş var, yakınlarını özleyiş var, doğdukları, büyüdükleri toprakları özleyiş var. Aynı ay ama aynı oranda da yine Türk halkının kendilerine açmış oldukları sınırlarından dolayı, yurtlarından dolayı sofralarından dolayı kalplerinde yüreklerinde ve dillerinde bizimle paylaştıkları bir mutlulukta var.” dedi. Nizip’teki kampta 15 bin Suriyelinin yaşadığına dikkat çeken Şahin, Türkiye’de kamplarda yaşayan Suriyeli vatandaşların sayısının 200 bin civarında olduğunu söyledi.

Şahin, “Kentlerimizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizle birlikte 300 bin Suriyeli kardeşimize biz sınırlarımızı açmış, evlerimizi, kentlerimizi açmış durumdayız. Biz açıkçası kendimize düşen burada ensar rolünü oynuyoruz, muhacir kardeşlerimize karşı.” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.