Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Özgür ve demokratik bir anayasa için çabalıyoruz

Kılıçdaroğlu: Özgür ve demokratik bir anayasa için çabalıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin daha özgür ve demokratik bir anayasaya kavuşması için samimi bir şekilde çaba harcadıklarını belirterek, "Türkiye’nin daha özgür daha demokratik bir anayasaya kavuşması için her...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:05
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin daha özgür ve demokratik bir anayasaya kavuşması için samimi bir şekilde çaba harcadıklarını belirterek, "Türkiye’nin daha özgür daha demokratik bir anayasaya kavuşması için her türlü çabayı samimi olarak gösteriyoruz. 48 madde kabul edildi, görüşme sağlandı. Dolayısıyla bunu süratle geçirebiliriz." dedi.

Bayram tatilini Tunceli'de geçiren Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Tunceli'ye 10 kilometre uzaklıktaki Atlantı köyüne giderek aile kabristanını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada annesi Yemuş, babası Kamer Kılıçdaroğlu ile amcası Hüseyin ve yengesi Beser Karabulut'un mezarlarını ziyaret ederek, mum yaktı. Mezarlıkta dua eden Kılıçdaoğlu, daha sonra mezarlık temizliği yaptı. Ziyaretin ardından bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, "Rahmetli annemin, babamın, amcamın ve yengemin mezarlarını ziyaret ettim. Allah rahmet eylesin, dua okuduk. Yerleri, mekanları Cennet olsun." dedi.

Mezarlık ziyaretinin ardından Tunceli merkeze geçen Kemal Kılıçdaroğlu, BDP’li Tunceli Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye girişinde Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, meclis üyesi Babukan Adir ve kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Başkan Yardımcısı Kasun ile bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu, belediye çıkışında yeni anayasa ve Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

“ÖZGÜR VE DEMOKRATİK BİR ANAYASA İÇİN ÇABA HARCIYORUZ”

Türkiye’nin daha özgür ve demokratik bir anayasaya kavuşması için samimi bir şekilde çaba harcadıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda arkadaşlarımız görev yapıyorlar. Türkiye’nin daha özgür daha demokratik bir anayasaya kavuşması için her türlü çabayı samimi olarak gösteriyoruz. 48 madde kabul edildi, görüşme sağlandı. Dolayısıyla bunu süratle geçirebiliriz. Ben daha fazla uzlaşmanın sağlanabileceği yönünde görüş beyan etmiştim. Başkanlık teklifi çekilirse uzlaşılan madde sayısı daha fazla olabilir. Bu süreç içinde demokratikleşme paketi getiriyorlarsa öyle bir paketi görmemiz gerekiyor. Parlamentonun erken toplanması görüşmelerin erken yapılması bizim için sorun değil. Parlamento erken toplanabilir, görev yapabilir. Halkın beklediği yasalar varsa, o yasalar yasalaştırılır.” diye konuştu.

“HÜKÜMETİN SURİYE POLİTİKASI YANLIŞ”

Hükümetin Suriye politikasına ilişkin değerlendirmede de bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasında izlediği yolun yanlış olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti: “Hükümetin izlediği Suriye politikası yanlıştır. Başından beri yanlış olduğunu söyledik. Başından beri bu politikanın Orta Doğu bataklığına sürekleyeceğini ifade ettik. Ama Hükümet bu politikayı izleyeceğim dedi. Bugün Suriye’de dökülen her kanın sorumlusu bu hükümettir. Şimdi, Orta Doğu coğrafyasında Müslüman kanın akmasına yol açtı. Politikanın süratle değişmesi gerekiyor. Türkiye’den, Suriye'de taraflara şu ya da bu şekilde silah ya da maddi yardım yapılmaması gerekiyor. Türkiye'nin tarafsız olarak Suriyedeki iç çatışmaların sonlandırılması konusunda özel bir çaba harcaması gerekiyor. Ama maalesef Türkiye, bu süreçte taraf oldu. Taraf olduğu için de ağır bir bedel ödeniyor Suriye de ve Türkiye de o bedelin belli bölümlerini zaman zaman ödüyor.”

Kılıçdaroğlu, daha sonra şehir merkezinde vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ile görüşmek üzere şehir merkezinden ayrıldı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.