Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çelik: İhtiyaç duydukları sürece Suriyelileri misafir edeceğiz

Bakan Çelik: İhtiyaç duydukları sürece Suriyelileri misafir edeceğiz

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana’nın Sarıçam ilçesinde kurulan Çadırkentte kalan Suriyelilerle bayramlaştı. Beraberinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:29
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana’nın Sarıçam ilçesinde kurulan Çadırkentte kalan Suriyelilerle bayramlaştı.

Beraberinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte Suriyelilerin kaldığı çadırkente gelen Bakan Çelik’i burada çocuklar Türk bayraklarıyla karşıladı. Çocuklarla yakından ilgilenen Bakan Çelik, kendi elleriyle Suriyelilere lokum ikram etti. Kendisine zılgıtlarla sevgi gösterisinde bulunan mültecilere seslenen Bakan Çelik, “Kendi ülkenizde zulümden kaçarak ikinci ülkeniz olan Türkiye’ye geldiniz. İnşallah burası sizin ikinci vatanınızdır. İnşallah sıkıntılar sona erer, bir sonraki bayramı kendi ülkenizde kutlamak nasip olur.” dedi. Suriyelilerin bir zalimin zulmünden kaçarak kardeşlerinin yanına misafirliğe geldiğini aktaran Bakan Ömer Çelik, “Devletimiz ve milletimiz sizi ihtiyaç duyduğunuz müddetçe Türkiye’de aynı kardeşlikle misafir etmeye devam edecektir. Türkiye sizin buralara kaçmanıza sebep olan zalime karşı sesini en yüksek bir biçimde yükseltiyor ve bu zalimin zulmünün durması için devlet ve millet olarak elimizden geleni yapıyoruz. Burası sizin ikinci ülkeniz ama isterdik ki, buraya zulümden kaçarak değil normal zamanda misafir olarak gelesiniz. İnşallah ilerleyen zamanlarda buda gerçekleşir.” dedi.

ZALİME KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Adana’nın mültecileri ihtiyaç duyduğu müddetçe bağrına basmaya devam edeceğini aktaran Ömer Çelik şunları söyledi: “Ankara Şam’ın kardeşidir. Adana, Halep’in, Humus’un kardeşidir. Bu gün İstanbul’un, Ankara’nın Adana’nın bayramını kutladığımız gibi Şam’ın, Humus’un Halep’in Trablus ve Kusayr’ın bayramını da kutluyoruz. İstanbul’un, Adana’nın, sokaklarını nasıl biliyorsak, şuanda da Şam’ın Halep’in Humus’un bütün sokaklarında neler olduğunu sizin kadar takip ediyoruz. Bütün dünya sussa da Türkiye Suriye’deki zalime karşı sesini yükseltmeye devam edecek, ebediyen sizinle kardeşlik bağını sürdürecektir. Size Başbakanımızın selamını getirdim. İnşallah önümüzdeki bayramı yine sizlerle birlikte barış içinde Şam’da Halep’te ve Humus’ta kutlamak bize nasip olur.” Bakan Çelik konuşmasının ardından alkışlarla kamptan ayrılarak, Kozan ilçesine geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.