Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu’ndan Bakan Yıldırım’a: Sağ olsun, iyi temennide bulunmuş

Kocaoğlu’ndan Bakan Yıldırım’a: Sağ olsun, iyi temennide bulunmuş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın metro ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Yıldırım’ın, "Raylı sistemde yeni hatlar için fikir verdiler ancak...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:27
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın metro ile ilgili yaptığı eleştirilere cevap verdi. Yıldırım’ın, "Raylı sistemde yeni hatlar için fikir verdiler ancak proje yok. Sadece yerleri kağıt üzerinde çizmişler. Onu da biz yapıyoruz. Biz, Marmaray Projesi ile denizin altından geçiyoruz. İzmir’de ise 5 kilometre metro bitmedi. Başkanın tabiri ile inşallah bir sabah ansızın binip gideceğiz." sözlerini değerlendiren Kocaoğlu, "Sağ olsun, iyi temennide bulunmuş. Teşekkür ediyoruz.” cevabını verdi.

Yıldırım’ın, yeni metro projeleri için söylediği, “Raylı sistemde yeni hatlar için fikir verdiler ancak proje yok. Onu da biz yapıyoruz.” sözlerine cevap veren Kocaoğlu, "Proje var, projeler hazırlandı. Hatta Halkapınar-Otogar arası çift tünel şeklinde proje yaptırılmıştı. Hızlı tren ile birleştireceklerini söylediler ve o iş hızlı trene bağlandı. Onu anladık. Narlıdere'ye kadar proje verildi. Sonra biz Yeni Liman Mahallesi'nin oraya kadar hedef koyduk. Ayrıca, Buca Tramvayı Projesi'nin güzergahını TCDD'den istedik. Eski banliyö hattını vermeyince döndük şehir içine. Sonra bunu kendilerinin yapacaklarını söylediler. Onu da verdik. Onun da projesi hazırdı. Bakan Bey'in neden böyle söylediğini ona soracaksınız, bana sormayacaksınız. Ben var olduğunu söylüyorum." dedi.

ARKEOLOGLARA SAYGI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Konak Tünelleri'ni ziyaretinde Bahribaba Parkı’nda yürütülen arkeolojik çalışmayla ilgili sözlerini de eleştiren Kocaoğlu, arkeologlara saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Yasa neyi gerektiriyorsa onun uygulanması gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, “Beklenmesi gerekiyorsa, biz beklerdik. Biz, fuarda yer altı otoparkı için iki sene beklemedik m? Başka bir sürü projede beklemedik m? Tabii ki bekleyecektik. Bunların hepsi normal." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.