Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Elazığ'daki küçükbaş hayvan ıslahı projesi genişliyor

Elazığ'daki küçükbaş hayvan ıslahı projesi genişliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Elazığ'da daha önce dört proje halinde 25 bin 200 adet küçükbaş hayvanda uygulanan "Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı" projesi, 2013 yılından itibaren 6 bin 300 hayvan eklenmek...

  • Ege Postası
  • 26.09.2013 - 15:58
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Elazığ'da daha önce dört proje halinde 25 bin 200 adet küçükbaş hayvanda uygulanan "Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı" projesi, 2013 yılından itibaren 6 bin 300 hayvan eklenmek suretiyle devam ettirilecek. Bu eklemenin, merkez ilçede akkaraman (şavak) koyun ırkıyla yapılacak olmasından dolayı Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü toplantı salonunda, küçükbaş hayvan yetiştiricileriyle proje tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda projenin temel esasları ve yetiştiricilerin uyması gereken kurallar anlatıldıktan sonra katılmak isteyenlerden müracaat dilekçesi alındı. Ayrıca bir hafta süreyle müracaatların Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından kabul edileceği bildirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Kaygusuz, "Elazığ ilinin yerel ırkı olan akkaraman ırkının halk elinde ıslah edilmesini amaçlayan, lider üniversite öğretim görevlileri gözetiminde veteriner hekim ve teknik elemanlar tarafından yürütülecek projede, damızlık vasfı yüksek koçlarla tohumlama yapmak suretiyle yerel ırktan daha fazla ve kaliteli yavru ve süt verimi elde edilmesi amaçlanmaktadır. Yetiştiricinin kendi şartlarında takibi yapılan hayvanların üstün ırk özelliklerine kavuşması amaçlanmaktadır. Projeye dahil olan her bir hayvan için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvan sahiplerine, diğer hayvancılık desteklemelerine ek olarak annesine 35, doğacak yavrusuna ise 20 lira destekleme yapılacaktır." dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.