Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin:82 Yıllık İzmir Fuarı Türkiye’nin Yaşayan Tarihidir”

Engin:82 Yıllık İzmir Fuarı Türkiye’nin Yaşayan Tarihidir”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanı Ali Engin, İzmir Enternasyonal fuarının 82. kez kapılarını açacak olması sebebi ile bir mesaj yayınladı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2013 - 15:27
İZMİR- Engin mesajında, Fuarın dünyada düzenlenen fuarlar arasında en eskilerinden birisi olduğunu ve hem geçmişi hem de bugünü ile İzmir’in tarihine ve geleceğine ışık tuttuğunu belirterek “Türkiye’de fuar denince akla İzmir gelir. Bu fuar İzmir’in çağdaşlığının ve hoşgörüsünün simgesidir” dedi. Engin mesajında şunları kaydetti.
Öyle bir fuara sahibiz ki, neredeyse cumhuriyet tarihi kadar eski. İzmir fuarı bir anlamda Türkiye’nin yaşayan tarihidir. İnsanların dünyanın dört bir yanından akın ettikleri, ülkemizin tüm illerindeki firmaların katıldığı hem ticari hem insani boyutuyla ayrıcalıklı ve özel bir fuar. Bu organizasyonun ne kadar güçlü ve önemli olduğu 82 yıldır düzenleniyor olmasından da bellidir.
Büyükşehir belediyemizin yıllardır devam ettirdiği bu başarılı organizasyonun bu yılda tüm dünyadan gelecek katılımcılarla oldukça renkli ve amacına uygun bir şekilde yaşanacağına hiç kuşkum yok. Bu fuar İzmir’imizin dünya ya açılan yüzü olması açısından da önemli. Son yıllarda İzmir’in, dünyanın en yaşanabilir ve en düzenli gelişen kentleri arasında olmasında da fuarın payı yadsınamaz.
İzmir Fuarı İzmir de yaşayan insanların hoşgörüsünün, çağdaşlığının da büyük bir göstergesidir. Kentlerinde 10 gün boyunca Türkiye ve Dünyadan önemli konukları ağırlayacak İzmirliler, fuarın açılış töreninden kapanışına kadar İzmir’e gelen her konuğa misafirperver ve hoşgörülü bir şekilde davranmasıyla tüm dünya da ün salmıştır. 82.yılında da tüm İzmirlilerin, hem fuarı ziyaret edecek, hem katılım sağlayacak herkese aynı misafirperver sahipliğini göstereceğine hiç kuşkumuz yok.
29 Ağustos Perşembe günü yapılacak açılış töreninde tüm İzmirlilerle birlikte olmayı, İzmir’e yakışan ev sahipliği ve renkli bir açılış törenini hep beraber yaşamayı umuyoruz.
Başta, bu fuarın kurulmasını ve yaşatılmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü özlem ve şükranla anarken, Fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere, açılış törenine katılacak önemli konuklara ve tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyor ve Fuarın tüm İzmir’e, Türkiye’ye ve Dünya ya hayırlı olmasını diliyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.