Dolar 34,1990
%0.05
Euro 37,9258
%-0.44
Altın 2.913,640
%0.61
Bist-100 9.618,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: “Sizi okşayacak mıydım'“

Erdoğan: “Sizi okşayacak mıydım'“

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Katılım Töreni'nde konuştu. İşte Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları…

  • Ege Postası
  • 22.09.2012 - 16:25
 İSTANBUL- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan HAS Parti’den kopan Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının partiye katılım töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi. AK Parti büyük kongresi için hazırlıklarımız belli bir noktaya geldi.

Sayın Numan Kurtulmuş'a ve arkadaşlarına AK Parti'ye, yeni yuvanıza hoş geldiniz diyorum. Biz büyük bir çınarın dallarıyız. Bu çınarın kökü aynı toprakta dalları da aynı topraktadır. Aşırılıkları hariç Türkiye'nin merkez siyasetindeki herkesi kucaklarız.

AK PARTİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜDÜR

Biz bu milletin mecnunlarıyız. Biz bu ülkenin batısına ne kadar değer veriyorsak doğusuna da o kadar değer veriyoruz. Kuzeyine ne kadar değer veriyorsak, güneyi de bizim için o kadar değerlidir. Bölücü terör örgütü istemediği halde Yüksekova'ya havalanı yapıyoruz.

Biz etnik milliyetçilik yapmadık. Bu ülkede Türkü ile Kürdü ile bir olduk birlikte olduk. Birlikte Türkiye olduk. Dini milliyetçilik de yapmıyoruz. Herkes dinini yaşayabilir.

AK Parti Türkiye'de değişim ve dönüşümün öncüsüdür. Bu hizmet kervanı daha da güçlenerek yoluna devam edecek. Bu davanın ruh kökünü tanımayanlar her zamanlar yanılırlar.

 BÜTÜN SENARYOLARI BOŞA ÇIKARDIK

AK Parti sürekli ezber bozuyor. Kurulduğumuz günden bu yana yazılan bütün senaryoları boşa çıkardık. AK Parti'nin hizmet sevdasını anlamayanları hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz. Milletimiz hayal kırıklığına uğramayacak.

 EĞİTİMDE YENİ DÖNEM

Millet kendi okullarıyla hasret giderdi, kendi istediği okullara göndermenin mutluluğunu yaşadı. Bu millet kendisini böyle bir sıkıntıyla karşı karşıya bırakanlara AK Parti'yle karşılık verdi.

Yeni eğitim sistemi Anamuhalefet liderinin söylediği gibi bir gecede hazırlanmadı. Eğitim şurasında ilk adımları atıldı.

Eğitim'de seçmeli derse bu yıl başladık. Başta Kur'an-ı Kerim Ve Hz Peygamberin hayatını öğrenmek için bir tercih yapabilecek. Kürtçe'de seçmeli ders oldu.

 ERDOĞAN'DAN CHP'YE

Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli ders olması niye seni rahatsız ediyor'

Eğitim yaşının 66 aya çekilmesi muhalefeti rahatsız etti. Daha önce rapor alanların oranı yüzde 3'ken yüzde 4 oldu. Hepsi bu.

66 ay deyip geçmeyin. Çocukların hayata bir an önce katılmalarını istiyoruz. Geçen sene yaşanan sıkıntıların büyük bir kısmını aştık.

 TERÖRLE MÜCADELE

Geçen gece Şemdinli'deki bir okulumuz yakıldı. Terör örgütü eğitime savaş açıyor. PKK, eğitimi ve öğretmenlerimizi kendi çarpık ideolojisine karşı görüyor.

Bölgede görev yapan herkesin yanındayız. Fedakarlıklarının farkındayız.Öğretmenlerimizi büyük Türkiye idealimizin yapı taşları olarak görüyoruz.

FİLM PROVOKASYONU

Provokasyon filmi İslam coğrafyasında protestolara neden oldu. Müslümanlar haklı olduğu halde, şiddet nedeni ile haksız konuma düşmüşlerdir.

Gerekçe ne olursa olsun bir Müslümanın tek bir cana kıymasını kabul edemeyiz. Batıda bu tür seviyesiz girişimler ilk değil. Bir çok yolla Müslümanlar rencide edilmek istendi.

 

Bir dinin peygamberine hakaret etmek düşünce özgürlüğü kategorsiinde değerlendiremez. ABD ve Avrupa'da bu tarz olaylarda düşünce özürlüğünün arkasına sığınmaları kabul edilemez..Film düşünce özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır.

İslam karşıtlığının da insanlık suçu olması gerekir. İslamofobi ırkçılık kadar tehlikelidir.

Hristiyan dünyası Musevi dünyası bir taraftan barışı konuşurken bir taraftan halkları barış karşıtı eylemlere sürüklüyor. Peygamberimize hakaret edip Müslümanların ensesinde boza pişirilmesini kabul edemeyiz.

Eğer bugün Ortadoğu'da sorunlar varsa bunun arkasında bu anlayış yatmakta.

Ölçüsüz protestolar asla müsamaha gösteremeyiz. İnanca saldırılar konusunda meclis açılır açılmaz gereğini yapacağız. Türkiye'de dine hakareti insanlık suçu kapsamına alacağız.

Protestolar ölçülü olmak durumuna ama batı da İslam karşıtlığı konusunda yeterli hassasiyeti göstermek zorunda.

EKONOMİK GELİŞMELER

2013'te ortalama yüzde 5 büyümeyi yakalayacağız. Çin'le aynı oranda büyüyen bir ekonomiye sahibiz.

Merkez Bankası'nın döviz rezervi110 milyar dolara yükseldi. Bu bir rekor.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörün siyaseti şekillendirmesine izin vermeyeceğiz.

3 ay önce arkadaşlarımız görevlendirdim muhalefet ile terörü konuşmak için ama hala CHP'den ses yok.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.