Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ezan sesinden etkilenip Müslüman oldu

Ezan sesinden etkilenip Müslüman oldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil için geldiği otelde ezan sesinden etkilenen Alman turist, Müslüman oldu. Fethiye Müftülüğü'nde düzenlenen törenle İslamiyeti seçen kadın, 'Candan' ismini aldı. Almanya'da öğretmenlik yapan Arianne...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 20:00
Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatil için geldiği otelde ezan sesinden etkilenen Alman turist, Müslüman oldu. Fethiye Müftülüğü'nde düzenlenen törenle İslamiyeti seçen kadın, 'Candan' ismini aldı.

Almanya'da öğretmenlik yapan Arianne Plangger (38) tatil için Fethiye'ye geldi. Daha önce görev yaptığı Endonezya'da ezan sesine aşina olan Alman turist, Fethiye'de kaldığı otelde yeniden ezan sesi duydu. Ezan sesinden çok etkilenen Alman kadın, Fethiye Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirtti. Bu sırada Almanca olarak Kuranı Kerim okumaya başlayan Arianne Plangger için Müftülükte bir tören düzenlendi. Alman turist, Müftü Vekili Ahmet Karagöz'ün eşliğinde yapılan ihtida töreniyde Kelime-i Şehadet getirdi. Kuran'ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Arianne Plangger, Candan ismini aldı.

Candan Plagger, İslamiyet'i Endonezya'da tanıdığını İstanbul'da ve Fethiye'de duyduğu ezan sesinden de çok etkilendiğini anlattı. Kuran-ı Kerim'in Almanca mealini okuğunu ve İslamiyetin gereklilikleri hakkında bilgi aldığını söyleyen Canan Plagger, artık Müslüman gibi yaşayacağını açıkladı.

Fethiye Müftü Vekili Ahmet Karagöz de Alman öğretmenin araştırma yaparak İslamiyeti seçtiğini söylerken, "Kendi isteğiyle ihtida töreni düzenledik. Candan ismini aldı. Bu kardeşimizi de Allah bütün Müslümanların yolundan ayırmasın." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.