Dolar 34,1445
%0.1
Euro 38,2234
%0.15
Altın 2.916,610
%0.07
Bist-100 10.046,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fatih Koleji, Afrikalı 50 katarakt hastasına umut oldu

Fatih Koleji, Afrikalı 50 katarakt hastasına umut oldu

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Eğitim Kurumları Çayırova Hafize Okan Anadolu Lisesi öğrencileri aralarında topladıkları parayla Afrika'daki 50 katarakt hastasına umut oldu.    Kimse Yok Mu...

  • Ege Postası
  • 03.05.2013 - 17:31
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde faaliyet gösteren Özel Fatih Eğitim Kurumları Çayırova Hafize Okan Anadolu Lisesi öğrencileri aralarında topladıkları parayla Afrika'daki 50 katarakt hastasına umut oldu.

    Kimse Yok Mu Derneği'nin Afrika Katarakt Kampanyası çerçevesinde Gebze Şubesi ile birlikte başlatılan 'Sosyal bilinci geliştirme' projesine katılan okul yönetimi, okul aile birliği, öğretmen, veli ve öğrenciler yıllardır açlık, sefalet ve fakirlikle mücadele eden Afrika insanının gözlerine fer olmak için çalıştı. Yapılan çalışma sonucunda toplanan 8 bin 640 TL, Kimse Yok MU Derneği'nin Gebze Şubesi'ne teslim edildi.

    Teslim töreninde konuşan Kimse Yok Mu Derneği'nin Gebze Şube Temsilcisi Fikret Hastürk, Afrika'da göz katarakt hastalığının çok sık görüldüğünü, özellikle çocukların ve yaşlıların bu hastalığa daha sık yakalandığını, tedavisi çok kolay olmasına rağmen maddi yokluk ve yoksulluk nedeniyle insanların bununla hayatlarını devam ettirdiklerini söyledi.

    Okul öğrencilerinin başlattığı bu kampanyayı çok anlamlı ve olumlu bulduklarını belirten Hastürk, "Bugün 100 dolar gibi çok düşük bir maddi karşılığı olan bu hastalıktan Afrika kıtasında milyonlarca insan mağdur. Bu mağduriyetin giderilmesi için Kimse Yok Mu Derneği olarak doktorlarımızla beraber yıllardır mücadele veriyoruz. Binlerce insan bu ufak destekler sayesinde gözüne kavuştu ve hayatını sürdürme şansı yakaladı. Bu şansı onlara tanıyan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

    Açılan gözler ile insanların sevinçlerine, kaybolan ümitlerin yeşermesine ortak olmak için öğrencilerin bu girişimini okul olarak desteklediklerini ifade eden Özel Fatih Eğitim Kurumları Çayırova Hafize Okan Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Murat İleri, "Öğrencilerimiz harçlıklarını biriktirerek kendi aralarında para topladı. Onlara öğretmenlerimiz ve okul alie birliği ile birlikte velilerimiz de destek oldular. Sosyal sorumluluk projesi adı altında Kimse Yok mu Derneği ile işbirliği içerisinde düzenlediğimiz bu yardım faaliyetimize öğrencilerimiz gönülden inandılar. Katarakt hastası olan, gözü görmeyen insanların da bu yaşadıkları dünyayı görmelerini istediler. Öğrencilerimizin bu örnek davranışlarını gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Öğrencilerimize, velilerimize, dernek yetkililerine teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

    Toplanan paralar, dernek yetkililerine teslim edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.