Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fatih'in hocası Hamidi'nin türbesi Isparta'da açıldı

Fatih'in hocası Hamidi'nin türbesi Isparta'da açıldı

Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri’nin türbesi Isparta’da açıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz’un 'İlim Şehri Isparta' projesi kapsamında yapılan tarihi araştırmada, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 01:09
Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri’nin türbesi Isparta’da açıldı.

Isparta Valisi Memduh Oğuz’un 'İlim Şehri Isparta' projesi kapsamında yapılan tarihi araştırmada, Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocalarından Abdulkadir Hamidi Hazretleri’nin türbesinin Hisar Mahallesi’nde olduğu ve bugüne kadar korunduğu, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları sonucunda tespit edildi. Bunun üzerine Vali Memduh Oğuz’un girişimleriyle türbe koruma altına alındı ve türbe çevresinde düzenleme yapıldı.

Türbenin açılışı mehter takımının gösterisi eşliğinde dün gerçekleştirildi. Açılışa Vali Oğuz ile birlikte AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Or, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türbenin Isparta'da olmasının şehir için büyük bir şeref olduğunu belirten Vali Oğuz, “Hamidi Hazretleri Isparta’nın manevi sahibidir. Hamidi Hazretlerinin benim görev yaptığım dönemde en az 8 -10 tasarrufu sabittir. Abdulkadir Hamidi Hazretleri bir Allah dostudur. Buna şahitlik ediyorum. Bu Allah dostunun bizim hayatımıza dahil edilmesi de önemlidir. SDÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri aydınlatıcı rol üstlendiler. Bu bina bağış şeklinde alındı, onda da kolaylık gösterenlere teşekkür ediyorum. Herkes bu konuda manevi yardımda bulundu. Burası gelip geçici bir yer değil, müracaat makamıdır. Kıymetini bilelim” dedi.

Kur’an-Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Emin Avcı tarafından dua edildi ve türbe ziyaret edildi. Açılış programı Gülcü Mahallesi Meydanlığında verilen iftar yemeğiyle son buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.