Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziantep'te itfaiye yeni araçlarla güçlendi

Gaziantep'te itfaiye yeni araçlarla güçlendi

Türkiye’nin 3’üncü büyük itfaiyesi konumunda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bünyesine kattığı 5 yeni araç ile güçlendi.    Yeni alınan araçların tanıtımı yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 16:23
Türkiye’nin 3’üncü büyük itfaiyesi konumunda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bünyesine kattığı 5 yeni araç ile güçlendi.

    Yeni alınan araçların tanıtımı yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’in son dönemlerde geliştiğini ve yeni yerleşim bölgelerinde yüksek binaların inşa edildiğini söyledi. Bu açıdan yüksek konutların yapılmasıyla birlikte itfaiye araçlarına takviye edilmesi ihtiyacının bulunduğunu belirten Güzelbey, “En son teknoloji ile donatılmış, modern 5 itfaiye aracını bünyemize kattık. Bunlardan üç tanesi küçük boyutludur. Çünkü dar sokaklara büyük araçlar giremiyordu. Bu 5 araç için toplamda biz 1.7 milyon TL harcama yaptık. 2004 yılından bu yana da 13 aracı itfaiye bünyesine kattık.” diye konuştu.

    Kalite ve eğitim alanında çok önemli hizmetler verdiklerini ifade eden Güzelbey, “Avrupa standartlarında bir eğitim ve hizmet veriyoruz. Biz itfaiye teşkilatımızın ihbar geldiğinde kaç dakika değil, kaç saniye içinde olay yerine gittiğini yaptığımız ölçümlerle belirliyoruz. Bunun için yeni bir sistem oluşturuyoruz. İtfaiyemize gelen ihbarı bilgisayar ortamına geçiyoruz ve ekibimizin olay mahalline ne kadar sürede gittiğini tespit ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

    Basın açıklamasının ardından itfaiye elbisesi giyen Güzelbey, yeni alınan itfaiye araçlarını tanıtıp, küçük araçların biri ile tazyikli su sıkarak deneme yaptı.

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkan Vekili Ömer Yalım da teşkilat olarak 37 araç, 240 personel ve 6 merkezde hizmet verdiklerini kısa bir süre içinde İbrahimli ile Oğuzeli bölgelerinin de hizmete gireceğini kaydetti. Yalım, 2 adet çok maksatlı dar alan tipi itfaiye aracının 150 litre köpük tankı, 3 adet çok maksatlı itfaiye aracında ise 6 ton su tankı, 300 litre köpük tankının bulunduğunu belirtti. Araçlara özel olarak yerleştirilen pompalar sayesinde 24 saat durmaksızın dakikada 3 bin 500 litre su basma kapasitesine sahip olduğunu açıklayan Yalım, araçların yanı sıra dünyanın en güçlü ve en hafif portatif hidrolik kurtarma seti olan 'örümcek' isimli kurtarma setini aldıklarını bildirdi. Ömer Yalım, kurtarma setinin trafik kazalarında ve depremlerde çok işe yaradığını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.