Dolar 34,1264
%-0.03
Euro 38,0518
%0.36
Altın 2.888,980
%0.12
Bist-100 10.063,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: Başbakan’ın istediği 5 çocuk nerede doğacak'

Güven: Başbakan’ın istediği 5 çocuk nerede doğacak'

İzmir Konak’ta bulunan Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nin zarar ettiği gerekçesiyle kapatılarak Yenişehir (Tepecik)de bulunan İzmir Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınmasının gerçek nedenini soran CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, bunun hastaneleri özelleştirmenin ilk adımları olduğunu belirterek “Sayın Erdoğan’ın istediği 5 çocuk acaba nerede doğacak'” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2013 - 10:44
İZMİR -İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nin zarar ettiği ve yakın bir zamanda personeli ve cihazları ile birlikte Yenişehir’de bulunan İzmir Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi bünyesine taşınacağının açıklandığını belirten CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanlığı’na bunun ‘gerçek’ nedenini sordu. Önergesinde çarpıcı sorular bulunan Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni evlenenlerden 3’ten 5’e çıkarttığı çocuk isteğine de gönderme yaptı. Güven, “Kar amacı güden hastaneye kamu hastanesi mi yoksa özel hastane mi deni? Sayın Başbakan Erdoğan’ın istediği 5 çocuk nerede doğacak'” dedi.

ÖZEL HASTANELERE TEŞVİK

Bakanlığın gönderdiği yazı ile resmi olarak kapatılan Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nin aslında başarılarla dolu bir hastane olduğunu belirten Güven, hastanenin 2003, diğer Kadın ve Doğum Hastalıkları hastanelerinden önce ISO 9000:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldığını ve diğerlerine iyi bir örnek olarak gösterildiğini aktardı. Güven verdiği önergede şu çarpıcı sorulara yer verdi: “Bakanlığınız hastane kapatma konusunda yeni bir akım mı başlatmıştı? Kamu hastanelerinde kar-zarar hesabı yapmak halk yararına mıdı? 4 milyon nüfusa ulaşmış İzmir’in Konak gibi yoğun bir bölgesinde hastane kapatılması kadınların hastane erişimlerini ve Yenişehir (Tepecik)de bulunan İzmir Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de oluşacak yoğunluk nedeniyle de hizmet almak zorlaşmayacak mıdı? Hastanenin kapatılması özel kadın-doğum dal hastanelerinin açılmasına teşvik değil midir'”

HASTANE YERİNE AVM mi YAPILACAK'

Kapatılan Konak Doğum Hastanesinin sahip olduğu Kalite Yönetim Sistemi’nin Kamu Hastaneleri Kurumunun benimsemediği bir sistem olup olmadığına de değinen Güven, “Kamu hastaneleri performanslarını artırabilmek, hastalara eşit ve kaliteli hizmet vermek amacıyla toplam kalite sistemini uyguladıklarına göre Bakanlığınızca bu hastanemizdeki “gerçek” sorun nedir'” dedi. İzmir’de kapatılacak hastane sayısına da yanıt arayan Güven, Konak’ta tarihi bir binada hizmet veren Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi binasının sadece müze olarak mı değerlendirileceğini, hastane binasının tamamı ya da bir bölümünde ticari bölümler yapılmasına yönelik bir planın olup olmadığını da sordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.