Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’yi Kooperatiflerin Merkezi Yapacağız

Güzelbahçe’yi Kooperatiflerin Merkezi Yapacağız

Dünya Kooperatifçilik günü nedeniyle Güzelbahçe’de ki çiftçiler ve balıkçılar ile görüşen Hakan Yıldırım “ Kooperatif Güzelbahçe’de her alanda tam olarak uygulanacak. Bunun da öncülüğünü biz yapacağız.” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2013 - 12:15
  İZMİR - Dünya kooperatifçilik günleri nedeniyle Güzelbahçe’de başta balıkçılar ile çiftçileri ziyaret eden AK parti Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Hakan Yıldırım “ Güzelbahçe’yi her sektöre de kooperatifin merkezi yapacağız.” dedi.

Türk örf adet ve geleneklerine göre “ İmece usulü” de denilen kooperatifçiliğin özellikle nüfus yoğunluğu az olan bölgelerde son derece yararlı bir uygulama olduğuna dikkat çeken Hakan Yıldırım Dünya Kooperatifçilik günü nedeniyle Güzelbahçe’de bulunan en önemli sektörlerden balıkçılar ile çiftçileri ziyaret etti. Ülke genelinde kooperatifçiliğin iki şekilde uygulandığını, bunlardan birinin konut kooperatifçiliği, diğerinin ise aynı meslekten olanların işlerini geliştirmek ve ürünlerini değerlendirmek amacıyla oluşturdukları kooperatif olduğunu vurgulayan Hakan Yıldırım “ İlçemiz de her iki bölümde de kooperatifçilik uygulanmaktadır. Meslek açısından balıkçılarımız ve çiftçilerimiz kooperatifçilik konusunda daha gelişmiş olmalıdırlar. Nedenine gelince; Her iki alanda da iş yapan vatandaşlarımıza daha geniş imkanlar sunacak yollar araştırılmalı ve bulunmalıdır. Bunun da öncüsü yerel yöneticiler olmalıdır. İlçemiz de bir diğer önemli olay ise konut kooperatifçiliğidir. Güzelbahçe’nin yapısına uygun oluşturulacak olan kooperatiflerde belediye olarak öncü olmalıyız. Onların yollarını açmalıyız. AK Parti belediyeciliğin temelinde elbette ki kooperatifçiliğin son derece önemli bir yeri vardır. Bunu Güzelbahçelilere ispat edeceğiz.” dedi
.
Balıkçı esnafı ile birlikte çiftçilerle de bir araya gelen AK Parti Güzelbahçe belediye başkan aday adayı Hakan Yıldırım bu arada balıkçı ve çiftçi esnafının sorunları konusunda da notlar aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.