Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Herkes engelli dostu ama... 'Look at the tabela!'

Herkes engelli dostu ama... 'Look at the tabela!'

İzmir'in engellerle dolu yollarında çile bitmek bilmiyor. Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan sayısız kutlama, etkinlik ve kampanyaya karşın, kaldırım ve yollarda kendilerine ayrılan özel sarı şeritlerde dahi yürümekte zorluk çeken engelliler "Neyin kutlaması'" diyerek yaşadıkları sıkıntılara çözüm getirilmesini istedi. Herkes engelli dostu ama...

  • Ege Postası
  • 04.12.2015 - 12:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaşım, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerde yapılan onca iyileştirmeye karşın engelliler halen sokağa çıkıp özgürce dolaşabilecekleri özgürlüğe bir türlü kavuşamadı. İzmir kent merkezinde görme engelliler için ayrılan ve belediyelerce yürütülen özel çalışmalar sonucunda hayata geçirilen özel sarı şeritli yollarda işgaller gün geçtikçe artıyor.



KALDIRIM İŞGALLERİ ENGELLİYE SAÇ BAŞ YOLDURTUYOR
Sosyal hayata adapte olmakta güçlük çeken engelli bireyler karşılarına çıkan kaldırım işgalleri ve bilinçsiz araç sürücüleri nedeniyle adeta çile çekiyor. Kent merkezinde esnafın kaldırım işgalleri, kaçak park eden araçlara hemen her yerde rastlanırken, yetkili makamların ise yaşanan bu duruma sessiz kalması görme engelli vatandaşları isyan ettirdi. Son dönemde Çankaya'da çeşitli kafeterya ve restoranların kaldırımlarda kendilerine ayrılan alanları masa ve sandalyeler ile kapatmaya devam ettiğini belirten engelliler, artan inşaat alanlarının da hayatlarını zorlaştırdığına dikkat çekti. İzmir'in "Protokol yolu" olarak da bilinen, büyük otellerin yer aldığı Gazi Osman Paşa Bulvarı üzerinde devam eden inşaatların kaldırımlara yığdıkları çeşitli malzemeler ve panolarla sadece engellilerin değil, yoldan geçen tüm vatandaşların hayatını zorlaştırıyor. Sık sık yaptıkları eylemler ile kaldırımlarda yaşanan kaosu protesto eden ve tepkisini çeşitli yollarla dile getiren engelli dernekleri belediyeleri göreve davet ederek "Bu manzarayı kimse görmüyor m? Kentin göbeğinde bu rezalete dur diyecek yok mu'" sözleriyle yaptırımların arttırılmasını talep etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.