Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Heyetteki Ak PArtililer Diyarbakır çıkarmasını değerlendirdi

Heyetteki Ak PArtililer Diyarbakır çıkarmasını değerlendirdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin farklı kesimlerini temsil eden 190 kişilik katılımcı grubuyla gerçekleştirdiği Diyarbakır gezisi hem kent gündemine hem de ülke gündemine otururken heyette yer alan AK Partili isimler bir günlük Diyarbakır mesaisinin son saatlerinde çekilen halayın her şeyin özeti olduğunu dile getirdiler.

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 11:23
ERMAN ŞENTÜRK /HABER SERVİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe belediye başkanları ve kentin çeşitli kesimlerinden önde gelen isimleriyle birlikte gerçekleştirdiği Diyarbakır temasları sadece kent değil ülke gündemine de otururken gezide yer alan Ak Partili isimlerde Kocaoğlu’nun önderliğinde gerçekleşen günü birlik Diyarbakır mesaisini Ege Postası’na değerlendirdi.

BÜYÜKŞEHİR AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YUSUF KENAN ÇAKAR:


İzmir yaklaşık 200 kişi ile Türkiye’de başlamış olan barış ortamına destek vermek için Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Diyarbakır’a gitti. Tüm gün boyunca olumlu temaslarda bulunduk. Resmi temasların haricinde Diyarbakır halkını, esnafını ve pazaryerlerini ziyaret ettim ve insanların gözlerinde bir umut ışığı parladığını gördüm.Halkın tamamına yakını benim temasım sırasında bu barış sürecinden umut içerisine girmiş olduklarını da gördüm. Bundan dolayı da mutlu oldum. Tabii Aziz Bey’in partisinin genel politikadaki tavrına rağmen Diyarbakır ziyaretinde bu kararlılığı göstermiş olmasını da takdirle karşılıyorum ve kendisini tebrik ediyorum. Bu barış ortamı sadece hükümetlerin yapacağı gayretlerle sonuçlanmaz. Yerel yönetimlerinde muhakkak bu sürece katkı koyması gerek diye düşünüyorum. Gün boyu yaptığımız olumlu temasların arkasından Sayın Baydemir ve Sayın Kocaoğlu ile birlikte çektiğimiz halay bu barış ortamının son noktası gibi oldu.

BÜYÜKŞEHİR AK PARTİ MECLİS ÜYESİ SIDDIK SOYSAL:


İzmir ile Diyarbakır arasındaki bu diyalog ülke adına çok önemli bir adım olarak değerlendirilmeli. Bugün hep beraber ülkemizin hasret kaldığı bir görüntüyü yaşadık ve şahit olduk. Daha önemlisi belediye başkanlarının seremonisinin dışında pazarda birebir halk ile görüştük.Halkın bu barış sürecindeki yaklaşımlarını izledik ve hepsinin gözlerinin içi gülüyordu. Halk çok memnun ve bu işin kesinlikle İzmir halkı ve Diyarbakır halklarının birbirinden farkı olmadığını, fakat birbirlerini dinleyemedikleri ve konuşamadıkları için de böyle bir hava pompalandığını gördük. Bu suni bir havadır. Bu hava da artık ortadan kalktı. Bu gezinin en önemli mesajı da budur diye düşünüyorum. Halaydaki manzara da bunu doğrular nitelikteydi. Olması gereken de budur. Bizim birbirimizden ne farkımız va? Bu geziler ve temaslar da devam edecek. Bu ortamın da sürmesi lazım. Bizden yana bir sıkıntı yok, partim zaten bu süreci destekliyor.

BAYINDIR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KERTİŞ:

Buradaki insanlar başta olmak üzere, esnaftan ve Osman Başkan’dan yakın ilgi ve alaka gördük. Buradaki o beklentileri gördük. İzmir siyasetinde rol alan insanlar olarak artı ekonomiyi de canlı ayakta tutan akil insanlar olarak seviniyoruz. Ama bu konuda ana muhalefet partisinin tutumu da malum. Ama benden sonra seçilmiş olan ana muhalefet partisine mensup belediye başkanlarının hiçbirisi buraya gelmedi. Aziz Başkan sağ olsun buraya geldi. Ama niyet ve eylemin farklı olmaması lazım. Söylemle eylem farklılığı olursa genel başkanları gibi sadece bir seçim yatırımı ve şov olur İzmir için. Ben de burada ona bakıyorum, gözlemliyorum, izliyorum. Ege yöresinin türkülerinin burada söylenmesi ve dostlukla karşılanması bu ortam çok güzel bir şey. Bizim farkımız neyd? Hepimizin, Kürt’ü, Çerkez’i, Laz’ı, Yörük’ü Alevi kültüründen gelme özellikleri olabilir, bunlar kültürlerin birleşmesinden ortaya gelen unsurlar. Paylaşamadığımız nedir k? Türkiye’nin güzel bir coğrafyasındayız, güzel insanlarla birlikteyiz. Umarım bu sürece katkı koyarız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.