Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Telingün'den Şenol'a: Emekliliğine gün sayıyor

Telingün'den Şenol'a: Emekliliğine gün sayıyor

AK Parti Gaziemir İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasında, Şenol’un makamında sayılı günleri kaldığını belirterek, “Emekliliğine gün sayıyor. Halka yıldızları vaat ettiler, ancak şimdi korkudan araçlarının camını bile açamıyorlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 09:26
İZMİR - AK Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı Mayıs ayı Danışma Meclisi Toplantısı gerçekleştirildi. Gaziemir Akın Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yanı sıra İl Başkan yardımcıları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleriyle partililer ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı katıldı.


10’uncusu gerçekleşen danışma meclisi toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, sözlerine şair Erdem Bayazıt’ın “Sana, bana, vatanıma, ülkemin insanlarına dair” şiirini okuyarak başladı.


“Makam aracının camını bile açamaz”


AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün, Gaziemir Belediye Başkanı H.İbrahim Şenol’u sadece milli bayramlar için düzenlenen tören kutlamalarında gördüğünü belirterek, “Halkın içine çıkamıyorlar. Çünkü insanlara yıldızları vaat ettiler ve şimdi zor durumdalar” dedi.


Telingün şu ifadelerde bulundu:

“Bir belediye başkanı düşünün ki devletinin koyduğu yasalara, kurallara baş kaldırmayı marifet saysın. Devletin kendine sunduğu imkanlar ile 40-50 kişiyi geçmeyen gruplarla sadece milli bayramlarda alternatif tören kutlamalarında kendilerini görelim. Halkın içine çıkamıyorlar, çünkü insanlara yıldızları vaat ettiler, yapamayacakları işleri vaat ettiler. Gökten yıldızları indirmeyi vaat ederseniz resmi makam aracınızın camını bile açamazsınız. Resmi törenler dışında 10 dakika bile vatandaşın arasına karışamazlar. Çünkü bu yürek ister. O yürek de sadece AK Partili belediye başkanlarında olabilir.”


“Emeklilik zamanı geldi”

Gaziemir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine devam eden Telingün, Belediye Başkanı Şenol’un emeklilik zamanının gelmiş olduğunu ve makamında sayılı günlerinin kaldığını söyledi. Telingün, “Sayın Şenol koltuğundaki son 310 gününün tadını çıkarsın. Bu süre sonunda her şeyin farkında olan Gaziemir halkı, kendisini belediye başkanlığından da siyasetten de emekli edecektir” dedi.


“CHP muhbir gönderiyor, provokatif davranıyor”

AK Parti’nin teşkilat toplantılarına CHP’lilerin muhbir göndererek kayıt aldırdığını ve bazı provokatif davranışlarda bulunarak AK Parti’ye zarar vermek istediklerini ifade eden Telingün, bu davranışların CHP’nin kaybetme korkusunun bir yansıması olduğunu ifade etti.

Telingün, “CHP’nin tek parti dönemi alışkanlıkları kaybetme korkusu nüksetmeye başladığı zaman derhal açığa çıkar. AK Parti’nin toplantılarına muhbir göndererek kayıt aldırıyorlar. Bununla da kalmayıp provotatif davranışlarla partiyi yıpratmaya çalışıyorlar. Buradan sesleniyorum, AK Parti kurulduğundan beri tek bir milletvekilinin veya teşkilatının düzenlediği toplantıyı tek bir vatandaşımız provoke etmemiştir. Bu davranış CHP’nin kaybetme korkusunun nüksetmeye başladığını açıkça gözler önüne seriyor” dedi.


“Bazı STK’lar paralı asker gibi davranıyor”

Telingün, ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerine de eleştirilerde bulunarak, “Gaziemir’de seçim kaybetme korkusundan olacak ki bir takım sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri de maalesef misyonlarının dışında hareket ediyorlar. Kendilerini sivil toplum kuruluşu diye tanımlayan ama belediye başkanının paralı askeri olmaktan öte bir görev yerine getiremeyenleri de sizlere şikayet ediyorum. Sandık milletin önüne geldiğinde korku siyaseti yapanlara millet en güzel cevabı verecektir. Milletten öyle bir tokat gelir ki geldiğin yeri şaşırırsın” dedi.


“Tatı’nın yaptığı densizlik”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Buca Gölet Tesisleri’nde yapılan Yörük Şenliği’nde yaşanan elektrik skandalı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Telingün, “Devletin Bakanının üzerine elektrik kesen bir belediye başkanı öyle sanıyorum ki ne iş yaptığının farkında değil ya da siyasetin ne olduğundan haberleri yok. Yapılan bu densizlik içinde bulundukları korkuyu gösteriyor. Bu psikoloji insana hata üzerine hata yaptırır. Ancak korkunun ecele faydası yok” dedi.


Akay: “Bizle koşmayana vize vermemiz mümkün değil”

İlçe Başkanı Telingün’ün ardından partililere seslenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Gaziemir Teşkilatına toplantıya göstermiş olduğu katılım ve coşkudan dolayı teşekkür etti. Toplantıya katılanlara parti politikası ve hükümetin son dönem icraatları hakkında bilgi veren Akay, “Teşkilatla beraber hareket etmeyen, bu teşkilatla beraber çalışmayan, koşmayan hiç kimseye ne başkan adaylığında ne meclis üyeliklerinde vize vermemiz mümkün değildir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.