Dolar 34,1038
%0.02
Euro 38,1519
%0.15
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler: 19 Mayıs bayramına ve bayrağa yasak olmaz

Güler: 19 Mayıs bayramına ve bayrağa yasak olmaz

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, ADD Samsun Şubesi tarafından düzenlenen Perşembe Akşam Bisikletçileri tarafından bisikletle Samsun’dan getirilen toprak ve bayrağı Ata’ya sunma törenine katıldı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 18:01
İZMİR- Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen, Samsun'dan Perşembe Akşam Biskletçileri tarafından bisikletle getirilen toprak ve bayrağı Ata'ya sunma törenlerine İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler’in yanı sıra TBMM İdari Amir Malik Ecder, Milletvekilleri Uşak- Dilek AkagünYımaz, Mersin-Aytun Atıcı,Zonguldak-Ali İhsan Köktürk, Antalya - Gürkut Acar, Manisa - Özgür Özel, Niğde – Doğan Şafak ve Samsun - İhsan Kalkavan katıldı.
Bisikletçilerin bu anlamlı etkinliğini değerlendiren Birgül Ayman Güler, "Perşembe Akşam Bisikletçileri Cumhuriyet mücadelesinin öncüleri, oldular.İnsanın doğaylave makineylehayranlık veren uyumunu yükselten;emek, güç, inanç ve sabıra dayanan bisikletçiler, '19 Mayıs Bayramı'na ve bayrağa yasak olamaz dediler.Onları sevgiyle kucaklıyoruz" dedi.

Cumhuriyeti Unutturamayacaklar!

Anıtkabir Tandoğan Kapısı'nda karşılanan bisiklet kafilesi seyir halindeki araçların klakson ve vatandaşların alkış ve sevgi gösterileri arasında Anıtkabir'e geldiler. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve dernek üyelerinin karşıladığı grup adına konuşma yapan Yasin Kurt, "Pazartesi sabah ADD Samsun Şubesi'nden teslim aldığımız bu kutsal emanetleri büyük bir coşku ve heyacanla getirmenin gururunu yaşıyoruz.Günlerdir pedal çevirerek, günde 170 - 180 km yol yaparak, yoğun rampa ve yokuşları tırmanarak yorulmadan yılmadan Atamızın izinden Ankara'ya geldik. Geçtiğimiz yerlerde gördüğümüz ilgi ve sevgiden anladık ki, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Atamızı ve onun kurduğu Cumhuriyeti unutturamayacaklar" dedi.

Atatürk’ü ve Eserlerini Silmeye Çalışıyorlar!

Karşılamada bir konuşma yapan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da bir konuşma yaparak, "Cumhuriyeti itibarsızlaştırarak yıkmaya çalışıyorlar.Atatürk'ü ve eserlerini silmeye çalışıyorlar. 19 Mayıs Bayramı'nın en önemli ritüellerinden olan; Samsun'dan getirilen bayrak ve toprak Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmesi son iki yıldır kaldırıldı.Bunu kaldırabilirler ama milletin hafızasından silemezler.Dört Milli Bayram, bizim tarihimizin dönüm noktalarını oluşturmaktadır. Bunlardan 19 Mayıs Milli Mücadelenin başlangıcını ifade eder, 23 Nisan'da ülkemizin hukuki temelleri atıldı.30 Ağustos'ta iç ve dış düşmanın yurdumuzdan arındırıldığının tarihidir.Son olarak da 29 Ekim 1923 ilelebet yaşayacak olan Cumhuriyetimizin kuruluş tarihi.Bunları milletimizin hafızasından silmeye ve Ata'sını unutturmaya çalışanlar asla başarılı olamayacaklar.Bugün burada tanık olduğumuz olay milletin hafızasında ve gönlünde silinmez bir yer edinmiş olan Atatürk ve onun eserlerinin sonsuza kadar yaşayacağının teyididir" dedi.
Konuşmalar sonrası bayrak ve toprak ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan tarafından teslim alındı. Ardından Aslanlı Yol'dan yürünerek Atatürk'ün Mozalesi'ne çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.