Dolar 34,0705
%-0.08
Euro 38,1165
%0.06
Altın 2.871,070
%-0.14
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yörüklerden Bakan'a teşekkür, Başkan'a kınama

Yörüklerden Bakan'a teşekkür, Başkan'a kınama

Geçtiğimiz hafta sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Buca Gölet’te katıldığı etkinlikte yaşanan elektrik krizinin yankıları sürmeye devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 21.05.2013 - 15:29
ERMAN ŞENTÜRK-HABER SERVİSİ  Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ile AK Parti İzmir Milletvekillerinden Rıfat Sait, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve Bakan Eroğlu arasında devam eden tartışmalara Buca Yörükler Derneği Mehmet Gülcan da dahil oldu. Dernek adına bİr basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunan Başkan Gülcan izlenen tutum karşısında Başkan Tatı’yı kınarken, şölenin siyasallaştırılmasına ise tepki gösterdi.

Şölene siyaset karıştırmadık
Yörükler Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Gülcan yaptığı basın açıklamasında önceden kendilerine izin verilmesine rağmen etkinlik esnasında karşılaştıkları engellemeye tepkisini şöyle dile getirdi; “İzmir Yörük Beyimiz tarafından; şölenimize yakın bir programda bulunan, kendisi de Yörük Beyi olan ve bize de her türlü desteği veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nu davet ettik. Sayın Bakan’ımız yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak davetimize katılmış, şenlik alanına gelerek çadırlarda ve alanda bulunan tüm yörükleri samimi bir şekilde selamlamıştır. Verilen sözün akabinde kısa bir siyasi içeriği olmayan daha önceki Yörük Derneklerine yapmış olduğu destekleri ve bundan sonraki yapacağı katkıları anlatmıştır. Kendisinin de bir Yörük Beyi olduğunu ve İzmir Yörükler Derneği’ne Yörük Ormanı yapılması talimatını vererek bir daha ki şölenin burada yapılmasını talimatını vererek alandan ayrılmıştır. Bu ortam şölen alanında memnuniyetle karşılanarak bayram havası olmuştur” dedi.

“Hakaretlerle alandan kovulduk”
Başkan Mehmet Gülcan, sözlerinin devamında, programa kaldıkları yerden devam ederken elektriklerinin kesildiğini belirterek, “Ancak davet ettiğimiz ve açılışa konuşma programında yer verdiğimiz Buca Belediye başkanı Sayın Ercan Tatı, bakanımızın ayrılmasından sonra şölen alanına gelerek beni yanına çağırdı. Biz kendisini “Hoş geldiniz” diyerek karşılamamıza rağmen bize tepkili bir şekilde ağza alınmayacak küfürlerle hakaret ederek alanını terk etmemizi istedi. Biz bütün bu olumsuzluklara rağmen şölenimize devam ettik. Bu olaylar başta Sayın Bakanımızı ve tüm dernek üyelerimizi, Yörük federasyon yetkililerini, yurtiçinden ve yurtdışından katılan misafirlerimizi üzmüştür” ifadelerini kullandı.



Tatı’ya kınama, Bakan’a teşekkür
Sözlerinin sonunda Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı hedef gösteren Gülcan, “Biz Yörükler Derneği olarak hiçbir siyasi düşünce arzusunda olmadan bir şölen düzenleyerek gelenek ve göreneklerimizi yaşatma istedik. Ancak olayı siyasallaştıran Buca Belediye Başkanı Sayın Ercan Tatı’yı şiddetle kınıyoruz. Bu olayda ilgili misafirimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na ise verdikleri destekten dolayı saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
a

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.