Dolar 34,0898
%-0.02
Euro 38,0762
%-0.04
Altın 2.874,500
%-0.02
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven: “Barış, insan hakları ve demokrasi için alanlara iniyoruz”

Güven: “Barış, insan hakları ve demokrasi için alanlara iniyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Teşkilatı ile bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, gündemi değerlendirdi. Daha demokratik bir ülke için alanlara indiklerini ve bu mücadelenin Aydın’da Aydın Mitingi ile başladığını belirten Güven, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı demokrasi paketini anlattı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 09:32
İZMİR-  “Barış, insan hakları ve demokrasi için alanlara iniyoruz” diyen Güven, sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü bugüne kadar bu tanımlar yalnızca isimde kalmış içi doldurulmamıştır. Özel yetkili mahkemeler kalkmamış, uzun tutukluluk sorunu çözülmemiştir. Bedelsiz eğitim isteyen öğrencilerin, yine milletvekillerinin, akademisyenlerin ve gazetecilerin tutuklulukları hala sürmektedir. Siyasal partiler yasası değiştirilmeli, lider sultasına son verilmeli ve milletvekili adaylarını liderler değil halk belirlemelidir. Seçim barajı kaldırılmalı, böylece tüm yurttaşların temsil hakkı sağlanmış olmalıdır. Gizli tanık, gizli takip gibi uygulamalar kaldırılmalı, özel hayatın gizliliği sağlanmalıdır. Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı demokrasi paketinin uygulanması için artık meydanlardayız.”

ALANLARDA SOLUKSUZ ÇALIŞIYORUZ
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un çalışmalarını anlattığı toplantıda birlik çağrısı yapıldı. Manduz, “Mahalle çalışmalarımız ve AKP Karabağlar ilçe başkanlığının istifası bizim örgüt içerisindeki çalışmalarımızı daha fazla güçlendirdi. İlçe örgütü olarak soluksuz alanlarda çalışma yapıyoruz. Örgütün hareketliliği ve dinamizmi sayesinde 70 araç ile Aydın mitingine gidildi” dedi. Karabağlar Gençlik Kolları Başkanı Damla Çelik de gençlik örgütünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelik, “Gençlik örgütü olarak oldukça sıkı çalışmalar yapıyoruz. Gündemi yakından takip ediyoruz ve gereken tepkileri yerinde veriyoruz. Sol bir yapı ile bu ülkenin geleceği için özellikle en büyük yardımcımız LİSE komisyonumuz ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.