Dolar 34,0229
%-0.22
Euro 38,1103
%0.04
Altın 2.871,150
%-0.13
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karabağlar'daki değişime muhalefetten ilk tepki geldi

AK Parti Karabağlar'daki değişime muhalefetten ilk tepki geldi

AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nda yaşanan başkan değişimine CHP cephesinden yorum geldi.Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve CHP İlçe Başkanı Polat Manduz, “Karabağlar’da değişen bir şey yok. İşleri daha da zor” derken geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa edip bağımsız meclis üyesi olan Serdar Kuçhan ise, “ tek adam zihniyeti devam ediyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 09:56
ERMAN ŞENTÜK/HABER SERVİSİ- AK Parti Karabağlar İlçe Teşkilatı’nda yaşanan Başkan Kadir Uçar’ın istifası ile birlikte yaşanan bayrak değişimi ve bu gelişmenin ertesinde Karabağlar Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Erol Körüklü’nün devir teslim töreninde verilen mesajlar CHP cephesinde farklı tepkilere yol açtı. Körüklü’nün başkanlık koltuğuna geçmesi, CHP tarafından “Karabağlar’da değişen bir şey yok. İşleri daha da zor” şeklinde yorumlanırken, en farklı görüş ise yine Eski AK Partili Serdar Kuçhan’dan geldi. Kuçhan, Karabağlar ilçe teşkilatında “Tek adam” zihniyetinin devam ettiğini savunurken, yeni başkan Erol Körüklü’nün geçtiğimiz ay meclis oturumunda Deniz Gezmiş hakkındaki sözlerini hatırlattı ve “AK Parti’ye herkese eşit pencereden bakabilecek bir başkan lazım” dedi.

Başkan Kürüm: AK Parti neye göre birinci olmuş'

AK Parti’li Erol Körüklü’nün il merkezinde düzenlediği toplantısı esnasında, İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın “Başka partilerdeki kavga bizde gürültü yok” söylemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Erol Körüklü bugün daha işbaşı yapacak, kadrosunu kuracak, dümene geçecek, ondan sonra bakacağız kavga gürültü oluyor mu, olmuyor mu” şeklinde cevap verirken, Eski Başkan Kadir Uçar’a seslenerek, “AK Parti neye göre birinci parti olmu? Hiçbir zaman bölgede birinci parti olmadılar ki” diye konuştu. Başkan Kürüm, son olarak yerel seçim yarışında AK Parti’yi Karabağlar’da zorlu günler beklediğini de işaret ederek, “Şimdiden sonrası kendi bilecekleri bir iştir. Artık bundan sonrası onların iç işleridir, karışmak istemiyorum” dedi.

Manduz: AK Parti’de başkan değişse ne olur'
Körüklü’nün ilçe başkanı olarak göreve gelişini “Bizim açımızdan değişen hiçbir şey yok. Giden de aynı, gelen de aynı” şeklinde yorumlayan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ise şunları kaydetti, “Biz 14 aydan fazla zamandır mahallelerde dur durak bilmeden çalışıyoruz. Bizde bugüne kadar en ufak bir kavga gürültü olmadı, olmaz da. AK Parti’deki kavgalardan kaçıp bize kayıt olmaya gelen yüzlerce üye var. Bir kere CHP’de kavga diye bir şey olmaz. 14 aydır buradayız, en ufak bir kavga olduğunu duyan var m? Tersine örgütümüz gayet dinamik, sahada vatandaşlarla el ele ve çalışmalarına son hızla devam ediyor. AK Parti birinci olduğunu söylüyor fakat ilçede sandık başına gitmeyen 12 bin seçmen var. Bunları kazanmak için ne yaptıla? Bu kitle CHP’ye oy veren kitledir, ve hane hane herkese ulaşıyoruz, böyle bir çalışma içerisindeyiz. Ben Karabağlar’ın ilçe başkanı olarak, hem il başkanı ile, hem belediye başkanı ile, hem de büyükşehir belediye başkanımız ile uyumlu bir faaliyet içerisindeyim. Burada halka en iyi hizmeti verebilmek adına çalışıyor, geziyor, üretiyoruz. 14 aydır görevdeyim, görüyorum ki, İzmir AK Parti’ye daha fazla prim vermek istemiyor. Hükümet İzmir’e ne yapmı? Biz AK Parti’nin eziyetini halka anlatıyor, onların sorunlarına çare olmaya çalışıyoruz. AK Parti’de başkan değişse ne olu? Birisi gelir, birisi gider… Biz aynı yolda, aynı kararlılıkla yürüyoruz. Onların işi zaten zordu, “Belki bir ümit” diyerek çalışıyorlardı. Yaptıkları tek şey Karabağlar halkı üzerinde bir algı yaratma girişiminden ibaretti. Yeni başkan Erol Körüklü’ye hayırlı olsun diyoruz ama, artık İzmir için bir şeyler yapmalarını bekliyoruz. Artık Karabağlar için bir şeyler yapacaklarsa yerine getirmelerini bekliyoruz.”

Kuçhan: Tek adam zihniyeti devam ediyor
AK Parti’de ilçe teşkilatının kurucu isimleri arasında yer alan ancak, İlçe Başkanı Kadir Uçar ile yaşadığı görüş ayrılıkları sonrasında görevinden istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak yoluna devam eden Serdar Kuçhan ise, kulislerde dolanan” AK Parti’ye geri mi dönüyor'” söylentilerine açıklık getirerek şöyle konuştu, “İlçede Kadir Uçar ile ilgili ciddi bir muhalefet oluşmuştu. Bu değişiklik ile birlikte umuyorum ki tabanı kucaklayacak bir yapı oluşturulur ve her kesime eşit oranda ses verilir. Körüklü’nün herkesin elini sıkabilecek, kapı kapı dolaşabilecek bir başkan olmasını diliyorum. Sonuçta Karabağlar 470 bin nüfusu ile İzmir’in en büyük metropol ilçesi ve büyük bir oy potansiyeli var.” Kuçhan geçtiğimiz ay belediye meclis oturumunda yaşanan gerginlikleri ve Körüklü’nün Deniz Gezmiş’e hitaben söylediği “Dinlerince dinlensinler” sözlerini de hatırlatarak, “Her ne kadar bir sosyal demokrat olsam da ve sol kanattan gelsem de, uzun yıllar AK Parti’de görev yaptım ancak; her tarafa, yani, Alevi, Sünni, Kürt, Çerkez, Laz demeden her insana aynı pencereden bakabilen, herkesi kucaklayabilen bir başkan gerekli Karabağlar’da. Çok ümidim olmasa da bu değişikliğin katkı sağlamasını ümit ederim. İlçe başkanının sorumluluğu ağırdır. Körüklü bu görevi layığı ile yerine getirebilecek mi, zaman gösterecek. Banim şahsi fikrime gelince, Kadir Bey gibi kendi görüşü doğrultusunda hareket eden ve Genel Merkez’in politikalarına uymayan bir başkan olduğundan istifa etmiştim. Partime geri dönüş sinyalleri verdim ancak, geçen ay mecliste yaşananlardan sonra görüyorum ki aynı yapı devam edecek. O yüzden ben yokum. Demokrat olarak kalmayı ve bağımsız adaylığımı sürdürmeyi planlıyorum. Şayet Körüklü, Deniz Gezmiş hakkındaki sözlerini geri alacaksa, ancak o zaman dönmeye hazırım. Ama dediğim gibi, partiler içindeki diktatörlük düzenine karşıyım ve bu “Tek adamcılık” devam ettiği için de bağımsız olarak kalmaya devam edeceğim” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.